אחר עזרה עם סקוליאוזיס

roisgs2

משתמש מתחיל
21
2
נק' מוניטין:
2
21
2
יש לי סקוליאזיס מה שיוצר אצלי אי סימטריה בכל הגוף מהכתפיים עד הרגליים
עכשיו רציתי לשאול אם אני מתאמן ומשתדל שהכול יהיה מאוזן העקמת יכול להחמיר?
יש איזה תרגילים לשפר את העקמת?

כדאי לך לשאול בפורום "פציעות ספורט" למרות שזאת אינה פציעת ספורט, כי מסתובב שם בחור בשם @yonizarkh שיוכל, אולי, לעזור לך. ליתר דיוק הוא לא מסתובב שם, הוא מנהל את הפורום ההוא, ועכשיו ששמו הוזכר הוא בטח ייתן לך תשובה גם כאן.

בן כמה אתה?

• פותח/ת השרשור
לדעתי לא, או שתשאר באותו יחס, או שבמקרה הטוב אפשר אפילו לטשטש אותה
לא אכפת לי מפרופורציות הבריאות שלי יותר חשובה מבאדיבילדינג
הבעיה שככל שאני מתקדם ועולה במשקלים זה יותר ויותר מציק לי כל החוסר איזון הזה אם זה בתרגילים של כתפיים/גב/חזה במיוחד
אני מרגיש שצד אחד עובד יותר וצד אחד מתאמץ יותר (גם בדאמבלים) ואין שום דבר שאני יכול לעשות נגד זה
אפשר להמשיך להתאמן במצב כזה?

לא אכפת לי מפרופורציות הבריאות שלי יותר חשובה מבאדיבילדינג
הבעיה שככל שאני מתקדם ועולה במשקלים זה יותר ויותר מציק לי כל החוסר איזון הזה אם זה בתרגילים של כתפיים/גב/חזה במיוחד
אני מרגיש שצד אחד עובד יותר וצד אחד מתאמץ יותר (גם בדאמבלים) ואין שום דבר שאני יכול לעשות נגד זה
אפשר להמשיך להתאמן במצב כזה?

אתה מדבר בין חוסר שיוון בכוח בין צד אחד לשני, אבל זה לא משהו שנוצר בגלל העקמת, זה משהו שכיח מאוד, והפתרון של זה זה עבודה יותר עם משקולות יד יד, והוספת סט/חזרות לצד החלש

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר בין חוסר שיוון בכוח בין צד אחד לשני, אבל זה לא משהו שנוצר בגלל העקמת, זה משהו שכיח מאוד, והפתרון של זה זה עבודה יותר עם משקולות יד יד, והוספת סט/חזרות לצד החלש
אין כמעט תרגילים של יד יד לחזה וגב
אני עושה חתירה עם דמבלים אבל חוץ מזה כל שאר התרגילים שלי הם עם שתי ידיים שעובדות

אין כמעט תרגילים של יד יד לחזה וגב
אני עושה חתירה עם דמבלים אבל חוץ מזה כל שאר התרגילים שלי הם עם שתי ידיים שעובדות
התרגילי מפתח, של השרירים הקטנים זה ברור שאפשר יד יד, לגבי השרירים הגדולים שמתבססים בעיקר בתרגילים מורכבים, גם אותם אפשר.

חזה - לחיצה, פרפר ומקבילים רחב(גרביטון)
גב - חתירה, פולי עם ידית ומתח (גרביטון)

כל אלה אפשר יד יד

לא צפיתי בסרטון שקישרת אליו , אז אני לא יודע מה "אמיתי" בו או לא.
בכל אופן , עקמת יכולה להיות מבנית (כשסיימת לגדול , ומבנה עמוד השדרה שלך התקבע בצורה מעוקמת) או גמישה (כאשר מבנה עמוד השדרה הוא תקין , אבל חולשת שרירים מונעת ממך לעמוד ביציבה ישרה).

לגבי הסוג הראשון - אין יותר מדי מה לעשות , ולרוב שמים דגש על החלק הפונקציונאלי , כלומר במה בדיוק זה מפריע לך ביום יום.
לגבי הסוג השני - כאו יש יותר מה לעשות הן בהיבט האסטתי והן בהיבט התפקודי. אם חשוב לך ההיבט האסטתי , יש אנשים שמתמחים בטיפוח יציבה , ואתה יכול לפנות אליהם.

בכל אופן , אין שום בעיה עם אימוני כוח הכל עוד אתה לא עושה שטויות (נכון לגבי כל מתאמן).

ורק להזכיר בחור אחד , די מפורסם , עם עקמת שמצליח לא רע בספורט תחרותי...
אם אתה לא תזהה אותו מאחור , אני אגלה לך מי זה.
UsainBolt-scoliosis.jpg

בכל אופן , עקמת יכולה להיות מבנית (כשסיימת לגדול , ומבנה עמוד השדרה שלך התקבע בצורה מעוקמת) או גמישה (כאשר מבנה עמוד השדרה הוא תקין , אבל חולשת שרירים מונעת ממך לעמוד ביציבה ישרה).

לגבי הסוג הראשון - אין יותר מדי מה לעשות , ולרוב שמים דגש על החלק הפונקציונאלי , כלומר במה בדיוק זה מפריע לך ביום יום.
לגבי הסוג השני - כאו יש יותר מה לעשות הן בהיבט האסטתי והן בהיבט התפקודי. אם חשוב לך ההיבט האסטתי , יש אנשים שמתמחים בטיפוח יציבה , ואתה יכול לפנות אליהם.

בכל אופן , אין שום בעיה עם אימוני כוח הכל עוד אתה לא עושה שטויות (נכון לגבי כל מתאמן).

UsainBolt-scoliosis.jpg

לדעתי זה ברור מאליו שעקמת (קלה ולא קיצונית) זה לא משהו שצריך לפגוע בתפקוד גופני במהלך ספורט, בולט לא היחדי

UsainBolt-scoliosis.jpg

הי, עקמת עם חוסר איזון בגוף, לא ישפיע לרע על תרגילים במשקלים גבוהים? כלומר במצב של חוסר איזון אז יש יותר לחץ\עומס\עבודה על צד אחד או אזור אחד לעומת האחר, מה שיכול לגרום לפציעה, לא?

הי, עקמת עם חוסר איזון בגוף, לא ישפיע לרע על תרגילים במשקלים גבוהים? כלומר במצב של חוסר איזון אז יש יותר לחץ\עומס\עבודה על צד אחד או אזור אחד לעומת האחר, מה שיכול לגרום לפציעה, לא?

זה תלוי כמובן בחומרת העקמת , אבל ברמות הקלות ההשפעה היא שולית (אם בכלל).

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות המעודדות הכי חשוב במצב שלי ממה שהבנתי מכם זה לשמור על טכניקה נכונה ויציבות נכונה במיוחד במשקלים גבוהים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית