הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיפוי עצמות- שברי מאמץ

Brettler

משתמש מתחיל
8
1
נק' מוניטין:
21
8
1
הייתי אצל הרופא והוא אבחן לי חשד לשברי מאמץ מ"משוש הרגל" וללכת לעשות בדיקה של מיפוי עצמות.
עכשיו קראתי על הבדיקה הזאת וזה ניראה לי פשוט נורא כל הקרינה וזה וחבל לי לעשות אותה סתם.
לפי מה שהוא אמר אני יכול להמשיך רגל לעסוק במשקולות רק ריצות וכל הפעילויות הדומות לא לעשות,
עכשיו אני עושה את הדברים האלה ריצות וכל זה בקטנה פעם בכמה זמן אז לכן אני מאמין שזה מהמשקולות אבל הוא אומר שזה לא מזה ואפשר להמשיך כרגיל.
היה לי כאבים כבר הרבה זמן אבל כמו דפוק התעלמתי מזה מה אתם אומרים להפסיק עם המשקולות ויש סיכוי שזה יעבור? מה עוד אפשר לעשות כדי לטפל בזה כי הוא אמר שצריך לחכות עד הבדיקה ואין מה לעשות... אני ממש מוטרד מהבדיקה הזאת פשוט.

בעקרון אין טיפול לשברי מאמץ עד כמה שאני יודע, חוץ מפשוט לנוח מריצות..תחליף באופניים\שחייה.

לדעתי אין צורך במיפוי עצמות, יגידו לך שיש לך שברי מאמץ ואז מה? כלום..
ובכל מקרה כואב לך, אז תפסיק את הריצות כדי לא לעשות נזק רציני ואם עוד חודש-חודשיים לא עובר לך אז תעשה בדיקה

• פותח/ת השרשור
בעקרון אין טיפול לשברי מאמץ עד כמה שאני יודע, חוץ מפשוט לנוח מריצות..תחליף באופניים\שחייה.

לדעתי אין צורך במיפוי עצמות, יגידו לך שיש לך שברי מאמץ ואז מה? כלום..
ובכל מקרה כואב לך, אז תפסיק את הריצות כדי לא לעשות נזק רציני ואם עוד חודש-חודשיים לא עובר לך אז תעשה בדיקה

היה לי כאב של חודש חודשיים בירך ברגל אחת בלבד, ועכשיו כבר שבועיים שיש לי כאבים בכף הרגל בחלק הקדמי, אני מרים משקולות כרגיל אבל כל פעילות של ריצה וניתורים אני לא עושה אבל הכאב עדיין ממשיך, לפי דעתי הפציעה הזאת נובעת גם מהמשקולות כי הריצה וניתורים שאני עושה לא ברמה כזאת מטורפת זה רק בשיעורי ספורט פעמיים בשבוע חח. אז כדאי להפסיק גם עם המשקולות נכון? ולמה הוא הביא את הבדיקה הזאת אם הוא אומר שזה שבר מאמץ כדי לבדוק שזה לא משהוא אחר ? .. תודה על העזרה אני פשוט ממש לחוץ מבדיקות של קרינה ברמה גבוה כזאת!

ולמה הוא הביא את הבדיקה הזאת אם הוא אומר שזה שבר מאמץ כדי לבדוק שזה לא משהוא אחר ?
כמו שניחשת, כנראה הוא רוצה לשלול אפשרויות אחרות, הרבה פחות סימפטיות.

לדעתי אין צורך במיפוי עצמות,
ודעתך מבוססת, אני מניח, על כל השנים הרבות שאתה עוסק ברפואה כמו גם על בדיקה יסודית שערכת לו ועל האנמנזה שלו.

ודעתך מבוססת, אני מניח, על כל השנים הרבות שאתה עוסק ברפואה כמו גם על בדיקה יסודית שערכת לו ועל האנמנזה שלו.
קודם כל אין צורך לדבר בהתנשאות.
דבר שני לא ראיתי שכתוב בשם שלי ד"ר, מה שאומר...שכנראה אני לא רופא.
דבר שלישי, זאת דעתי, אף אחד לא חייב לקבל אותה..ואם היית ממשיך לקרוא היית קורא גם את המשפט הזה:
ואם עוד חודש-חודשיים לא עובר לך אז תעשה בדיקה

אני לא אומר שאין לו משהו בכלל, אבל בדרך כלל שברי מאמץ זה דברים שמתחילים לכאוב, ואם מפסיקים להעמיס על העצמות זה עובר מעצמו ולא צריך קרינות מיותרות. את זה במקרה אני אומר מניסיון..היה לי כאבים בעצם, הפסקתי לרוץ בערך חודש, חזרתי והכול בסדר..גם לאחי זה קרה, וגם לעוד 2 חברים שאני מכיר, התאמנו כולם ביחד, בסרגל מאמץ גדול מדי כנראה וזה מה שגרם לזה..מה לומדים מזה? לא להעמיס יותר מדי.

יכול להיות שיש לו דברים חמורים..יכול להיות שיש לו דברים שאני אפילו לא יודע לבטא את השם שלהם..יכול להיות, ויכול להיות שלא, הוא שאל דעה, ונתתי דעה. דעתי היא לא לקפוץ לרופא כל פעם שקצת כואב כמו שאני לא אקח כדורים לצינון לפני שאחכה שבוע שזה יעבור..ככה אני וזאת דעתי.

ככה אני וזאת דעתי.
כן, את זה הבנתי.
עכשיו קראתי על הבדיקה הזאת וזה ניראה לי פשוט נורא כל הקרינה וזה וחבל לי לעשות אותה סתם.
שמע, ברטלר: כל הסיכויים הם שאתה צודק והבדיקה לא תעלה שום ממצא מדאיג, אבל כמות הקרינה בבדיקה הזאת ממש מזערית, בערך אחוז אחד מצילום רנטגן חזה (0.001 מילי-סייוורט - ואם זה לא אומר לך כלום סימן שלא כדאי לך להסתמך יותר מדי על מה שאתה קורא באינטרנט, זה מידע שעלול לבלבל מאד) או מה שאתה סופג מהקרינה הקוסמית בחצי יום ! (או בטיסה של כמה שעות לאירופה, מעצם זה שאתה יושב במטוס). הרופא שלך, מן הסתם, יודע טוב לפחות כמוני, כמו יוגב וכמוך שקרינה היא לא דבר רצוי בשום מקרה, ואם הוא החליט שכדאי לבצע את הבדיקה, אני במקומך הייתי מבצע אותה (או מחליף רופא, אם אין לך אמון בו מסיבה כלשהי), בסך הכל הסיכון שכרוך בה יותר נמוך מהסיכון שכרוך באי עשייתה (שכאמור גם הוא נמוך מאד. אני לא מתכוון להדאיג אותך).

• פותח/ת השרשור
כן, את זה הבנתי.
שמע, ברטלר: כל הסיכויים הם שאתה צודק והבדיקה לא תעלה שום ממצא מדאיג, אבל כמות הקרינה בבדיקה הזאת ממש מזערית, בערך אחוז אחד מצילום רנטגן חזה (0.001 מילי-סייוורט - ואם זה לא אומר לך כלום סימן שלא כדאי לך להסתמך יותר מדי על מה שאתה קורא באינטרנט, זה מידע שעלול לבלבל מאד) או מה שאתה סופג מהקרינה הקוסמית בחצי יום ! (או בטיסה של כמה שעות לאירופה, מעצם זה שאתה יושב במטוס). הרופא שלך, מן הסתם, יודע טוב לפחות כמוני, כמו יוגב וכמוך שקרינה היא לא דבר רצוי בשום מקרה, ואם הוא החליט שכדאי לבצע את הבדיקה, אני במקומך הייתי מבצע אותה (או מחליף רופא, אם אין לך אמון בו מסיבה כלשהי), בסך הכל הסיכון שכרוך בה יותר נמוך מהסיכון שכרוך באי עשייתה (שכאמור גם הוא נמוך מאד. אני לא מתכוון להדאיג אותך).

הייתי בטוח שהקרינה בהרבה יותר גבוה ( לא זוכר איפה קראתי על זה),
ממש הרגעת אותי... פשוט בכל הקטע של צילומים וקרינה אני מעדיף להימנע אם יש לי את האפשרות אבל כנראה אתם צודקים וכדאי לעשות אותה גם המועד זה לעוד 3 שבועות... קיצר ממש תודה!
אם יש עוד משהוא שאתם חושבים שכדאי לי לעשות בזמן הזה כדי לטפל בפציעה רק תציעו.. וכדאי להפסיק פעילויות במכון שקשורות לכף הרגל ולירך ?

הייתי בטוח שהקרינה בהרבה יותר גבוה (
אופס, טעיתי! הקרינה באמת יותר גבוהה בהרבה (החלפתי בין מיפוי עצמות לבדיקת צפיפות עצם שהיא משהו אחר), היא ברמה של CT בערך. סליחה. כל שאר ההודעה הקודמת עדיין בתוקף.

חחח בדיוק גם אני באתי לחזור בי כי הייתי בטוח שזה קרינה גבוהה יותר, בכל מקרה..למקרה הכללי התכוונתי שאני לא בעד רופא ישר, במקרה כזה אני אישית לא חושב שהייתי עושה צילום, אבל תלוי במידת הכאב שלך

למקרה הכללי התכוונתי שאני לא בעד רופא ישר,
האמת היא גם אני לא רץ לרופא עם כל כאב (אחרת הייתי מבלה במרפאה יותר מאשר בפורום 😃) אבל יש הבדל בין לא ללכת לרופא לבין לא לפעול בהתאם להמלצות שלו אחרי שכבר הלכת אליו, וצריך להיות זהירים לפני שממליצים לנער בגיל תיכון להתעלם ממה שהרופא שלו אמר.

שוב: כמעט בטוח שאתה צודק והבדיקה לא תגלה שום דבר שישנה את הטיפול, אבל אותו "כמעט" קיים בכל זאת.

• פותח/ת השרשור
האמת היא גם אני לא רץ לרופא עם כל כאב (אחרת הייתי מבלה במרפאה יותר מאשר בפורום 😃) אבל יש הבדל בין לא ללכת לרופא לבין לא לפעול בהתאם להמלצות שלו אחרי שכבר הלכת אליו, וצריך להיות זהירים לפני שממליצים לנער בגיל תיכון להתעלם ממה שהרופא שלו אמר.

שוב: כמעט בטוח שאתה צודק והבדיקה לא תגלה שום דבר שישנה את הטיפול, אבל אותו "כמעט" קיים בכל זאת.

גם אני לא הולך לרופא על כל שטות לרופא הבעיה היא פה שהיה כאב מסוים והוא נשאר ואז התחיל גם במקומות אחרים עד שכבר לא יכולתי יותר לסבול את זה ואז הלכתי לרופא... בכל מקרה אני אקבל עוד חוות דעת ואז אבצע כניראה את הבדיקה, תודה רבה לשניכם!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית