כתבה חדשה שלי - איך להמנע משברי הליכה SHIN SPLINT

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
איך להמנע משברי הליכה SHIN SPLINT
שיין ספלינטס זוהי דלקת שמופיעה בשרירי השוק והחמרה במצב תוביל לשבר מאמץ. מטרת המאמר היא להסביר איך לטפל בתופעה ואיך למנוע את התופעה במעוד מועד. הרבה אנשים שמשתתפים בספורט או מתגייסים ליחידה צבאית שבה העומס על הרגליים גבוה סובלים מהתופעה וניתן להתגבר עליה.

running.jpg

שברי מאמץ של ריצה, הם לרוב בעצמות ה- Tibia וה- Fibula. מקובל היום להניח שהשבר עצמו מתרחש כאשר פועלים השרירים באזור השוק- Soleus וה- Gastrocnemius, אך בעיקר ה- Tibialis Anterior, ויותר מכך ה- Tibialis Posterior . אלה יוצרים לחץ עצום על העצמות, בעיקר כאשר הם לא מורגלים לעומס רב. כאשר החיבור שלהם לעצמות השוק לא מספיק חזקה. כתוצאה מהעומס הפתאומי בנפח גבוה נוצר לחץ גדול על אותן עצמות ונוצרת דלקת, שהיא ה- Shin Splint, שזוהי דלקת במעטפת העצם. נוצרת דלקת בשכבה שמכסה את עצמות השוק בנקודות מסוימות. בשלב מאוחר יותר מתפתח שם שבר המכונה שבר מאמץ.

להמשך קריאה בלינק
http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/23/איך-להמנע-משברי-הליכה-shin-splint/

תודה על הכתבות המעולות. כיף לקרוא.

אז בעצם מסקאווט שמבוצע בנפח גבוה אין סיבה לשברי מאמץ מאחר ואין את אותו 'אימפקט' שבריצה?

תודה על הכתבות המעולות. כיף לקרוא.

אז בעצם מסקאווט שמבוצע בנפח גבוה אין סיבה לשברי מאמץ מאחר ואין את אותו 'אימפקט' שבריצה?
לא, אבל זה לא בהכרח מ'אימפקט' אלא יותר בגלל שימוש יתר של השריר הקדמי שנקרא טיביאל אנטאריור.

• פותח/ת השרשור
מסקוואט אין כמעט נזק מבחינת שברי הליכה
אבל אם אתה מבצע סקוואטים כבדים ורץ הרבה יכול להיווצר עומס, צריך לתכנן את האימונים

במקרה של שברי הליכה חמורים צריך להמנע מעומס של אפילו עמידה

איך להמנע משברי הליכה SHIN SPLINT
שיין ספלינטס זוהי דלקת שמופיעה בשרירי השוק והחמרה במצב תוביל לשבר מאמץ. מטרת המאמר היא להסביר איך לטפל בתופעה ואיך למנוע את התופעה במעוד מועד. הרבה אנשים שמשתתפים בספורט או מתגייסים ליחידה צבאית שבה העומס על הרגליים גבוה סובלים מהתופעה וניתן להתגבר עליה.

running.jpg

שברי מאמץ של ריצה, הם לרוב בעצמות ה- Tibia וה- Fibula. מקובל היום להניח שהשבר עצמו מתרחש כאשר פועלים השרירים באזור השוק- Soleus וה- Gastrocnemius, אך בעיקר ה- Tibialis Anterior, ויותר מכך ה- Tibialis Posterior . אלה יוצרים לחץ עצום על העצמות, בעיקר כאשר הם לא מורגלים לעומס רב. כאשר החיבור שלהם לעצמות השוק לא מספיק חזקה. כתוצאה מהעומס הפתאומי בנפח גבוה נוצר לחץ גדול על אותן עצמות ונוצרת דלקת, שהיא ה- Shin Splint, שזוהי דלקת במעטפת העצם. נוצרת דלקת בשכבה שמכסה את עצמות השוק בנקודות מסוימות. בשלב מאוחר יותר מתפתח שם שבר המכונה שבר מאמץ.

להמשך קריאה בלינק
http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/23/איך-להמנע-משברי-הליכה-shin-splint/

מה הם המקורות שלך למאמר הזה?
יש כאן כמה דברים לא מדוייקים.

יש לי שתי שאלות:
1. אם אני מתאמן מתחיל, רץ כחצי שנה. כמה פעמים אני יכול לרוץ בשבוע?
2. בעניין הטכניקה, טכניקה זה דבר אינדיבידואלי, אתה בטוח שיש דבר כזה טכניקה נכונה ולא נכונה?

יש לי שתי שאלות:
1. אם אני מתאמן מתחיל, רץ כחצי שנה. כמה פעמים אני יכול לרוץ בשבוע?
2. בעניין הטכניקה, טכניקה זה דבר אינדיבידואלי, אתה בטוח שיש דבר כזה טכניקה נכונה ולא נכונה?

1. הכל תלוי בתוכנית האימונים שלך עד כה , וכמובן בגנטיקה שלך. אין חוקים ברורים.
2. פגעת בול . אין דבר כזה טכניקה נכונה ולא נכונה בהיבט של נחיתה עם הכף רגל / רוטציה של הירך / אגן וכו'. מאוד אינדיוידואלי.

נכתב ע"י yonizarkh:
1. הכל תלוי בתוכנית האימונים שלך עד כה , וכמובן בגנטיקה שלך. אין חוקים ברורים.
2. פגעת בול . אין דבר כזה טכניקה נכונה ולא נכונה בהיבט של נחיתה עם הכף רגל / רוטציה של הירך / אגן וכו'. מאוד אינדיוידואלי.
אין לי תכנית כל כך מסטדרת,אבל אני מתאמן כדי לשפר 2000. 4-5 פעמים בשבוע זה סבבה?

אין דבר כזה טכניקה נכונה ולא נכונה
מי שעוד זוכר את מייקל ג'ונסון האגדי ("הברווז") רץ ונראה כאילו הוא הולך ליפול אחורה, אלא שבמקום ליפול לאחור הוא שובר את שיא העולם (ב-400 מ' זה עדיין השיא) - ובכן, מי שזוכר אותו יודע שאתה צודק מאד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית