הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוט עבה ומחוספס

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
הגיע סוף-סוף מוט חדש, לאחר שהנוכחי כולו עקום, ושבור ב'שרוול' אחד (אני מאזן צד אחד עם 1.25 ק"ג).
הבעיה שהחדש הוא עבה (מקשה על האחיזה, לפחות בדדליפט. שזה מה שניסתי בינתיים), ובחלק המחוספס הוא ממש פוצע וסורט את הרגל.

הבנתי שמוט עבה משפיע על הלחיצות, וכמובן על הדדליפט.מה בעניין סקאווט והאם זה קריטי בלחיצות? יש הצעות איך לעבוד עם מוט כזה?
כמו כן, אשמח להצעות בעניין איך 'להחליק' מעט את הצד המחוספס.

תודה.

לאט לאט עם הזמן והשימוש הוא "יתחלק"

בכל מקרה תעשה דדליפט עם מכנסיים ארוכים ככה פחות תרגיש..
בסקווט אני לא רואה בעיה אולי יציק לך בגב שים על זה מגבת ירפד לך תאזור

ולגבי לחיצות אין כל כך עזרה אתה יכול לדחו' עם כפפות להרגשה שלך אבל זה לא כזה משנה

לי היה מוט עבה יחסית במכון, מה עושים? מתרגלים. בקשר לחיספוס הטרי של המוט אין לי עצה לתת לך,חכה למנוסים יותר.

בקשר לעצות שנכתבו מעליי, תתעלם(כפפות, פוסי פד ורצועות יזיקו. אבל זה ברור)

• פותח/ת השרשור
לי היה מוט עבה יחסית במכון, מה עושים? מתרגלים. בקשר לחיספוס הטרי של המוט אין לי עצה לתת לך,חכה למנוסים יותר.

בקשר לעצות שנכתבו מעליי, תתעלם(כפפות, פוסי פד ורצועות יזיקו. אבל זה ברור)

להתרגל נשמע לי בעייתי... ה 160 הרגיש כבד לנצח.

לאט לאט עם הזמן והשימוש הוא "יתחלק"

בכל מקרה תעשה דדליפט עם מכנסיים ארוכים ככה פחות תרגיש..
בסקווט אני לא רואה בעיה אולי יציק לך בגב שים על זה מגבת ירפד לך תאזור

ולגבי לחיצות אין כל כך עזרה אתה יכול לדחו' עם כפפות להרגשה שלך אבל זה לא כזה משנה

בדד ליפט, בנט אובר ותרגילי "משיכה" למינהם תוכל להשתמש ברצועות אחיזה.

תודה חברים, לא לזה התכוון המשורר

לאנשים מסויימים, עם כף יד קטנה מהממוצע, מוט עבה יכול לחסל את המשקלים בצורה שתפתיע את הרוב, צריך להתנסות כדי להבין כמה זה משמעותי.
לגבי החיספוס , נייר שיוף (100/120) בצורת סרט ושיוף עדין ומייגע משני הצדדים של הנייר (כמו בתמונה), זאת הצורה העדיפה לדעתי (תכין הרבהההה נייר או שפשוט תלך על אחד טוב המתאים למתכת - ועשוי מאלומיניום אוקסייד לבן /קרביד שמתאים גם שימוש רטוב).
ניסיתי גם עם פצירות ופחות זרם.
לדעתי לא כדאי לנסות עם עזרים מכניים, עלול להשאיר "בורות" בחומר.

pipe6-b.jpg

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
😃
לאנשים מסויימים, עם כף יד קטנה מהממוצע, מוט עבה יכול לחסל את המשקלים בצורה שתפתיע את הרוב, צריך להתנסות כדי להבין כמה זה משמעותי.
לגבי החיספוס , נייר שיוף (100/120) בצורת סרט ושיוף עדין ומייגע משני הצדדים של הנייר (כמו בתמונה), זאת הצורה העדיפה לדעתי (תכין הרבהההה נייר או שפשוט תלך על אחד טוב המתאים למתכת - ועשוי מאלומיניום אוקסייד לבן /קרביד שמתאים גם שימוש רטוב).
ניסיתי גם עם פצירות ופחות זרם.
לדעתי לא כדאי לנסות עם עזרים מכניים, עלול להשאיר "בורות" בחומר.

pipe6-b.jpg

תשמע, תודה רבה על התשובה, ובטח על התמונה!
אני אנסה עם נייר שיוף למתכת.

שוב, תודה רבה.

בכיף...
ושוב...נייר טוב עושה את ההבדל.
ואל תוריד את זה בדיוק לדרגה שאתה רוצה אלה קצת יותר מחוספס, השחיקה מהאימונים, והמגנזיום והליכלוך שנתקע בחיספוס יעשו את השאר.
אחלה אימון אמות זה יוצא.

הגיע סוף-סוף מוט חדש, לאחר שהנוכחי כולו עקום, ושבור ב'שרוול' אחד (אני מאזן צד אחד עם 1.25 ק"ג).
הבעיה שהחדש הוא עבה (מקשה על האחיזה, לפחות בדדליפט. שזה מה שניסתי בינתיים), ובחלק המחוספס הוא ממש פוצע וסורט את הרגל.

הבנתי שמוט עבה משפיע על הלחיצות, וכמובן על הדדליפט.מה בעניין סקאווט והאם זה קריטי בלחיצות? יש הצעות איך לעבוד עם מוט כזה?
כמו כן, אשמח להצעות בעניין איך 'להחליק' מעט את הצד המחוספס.

תודה.
איזה מוט הזמנת (חברה)? ומאיפה?
ואיך בדיוק הצלחת לשבור?

• פותח/ת השרשור
זה לא אני הזמנתי, זה החד"כ.
מוט אולימפי שוקל 20 ק"ג הזמינו מ'עולם הספורט' באשדוד. אין לי מושג איזה חברה הוא, כתוב על השרוול שלו 1500LBS שזה כנראה המשקל שהוא מיועד.

לא אני שברתי.

למה זה יזיק?
נתחיל מזה שפוסי פד זה מסוכן, לא בטיחותי ומיותר. לכפפות אין הרבה מקום באימונים של אברהם שהרי הוא מתעסק בפאווליפטינג ששם אין שימוש בכפפות ולא נשכח שעצם לבישת הכפפות תעבה את האחיזה במוט.
רצועות זה כבר נושא פרטני מול התרגיל או המשקל, תמיד אבל עדיף בלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית