הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מניעת פציעות כתף – הדרכה לעבודה נכונה וסבב תרגילי חיזוק שכל אחד חייב לבצע !

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
מניעת פציעות כתף – הדרכה לעבודה נכונה וסבב תרגילי חיזוק שכל אחד חייב לבצע !
במאמרים האחרונים שלי כתבתי על פציעות ברכיים והכנה לרצים (וגם רוכבי אופניים) והמנעות משברי הליכה. במאמר הנוכחי אדבר על הפציעה הנפוצה ביותר בקרב מתאמני חדר הכושר. פציעות כתף הן בין הפציעות הנפוצות בקרב מתאמני חדר הכושר. להבדיל מתאונות כמו נפילת משקולת חוסר ריכוז, זוהי פציעה שנגרמת כתוצאה מעבודה לא נכונה ושימוש יתר במפרק הכתף. המתאמן לאט לאט שוחק ופוצע את עצמו עד שיום אחד הוא מתעורר עם כאבים בכתף שמקשים עליו ללחוץ.

01.jpg

הגורם המרכזי הוא עבודה לא נכונה. כדי להבין את ההבדל בין עבודה נכונה עם מפרק הכתף ולא נכונה חזרו אחורה וקראו במאמרי "לחיצת חזה המדיך המלא" כתבה שניה. כשעובדים נכון מבחינת מנח הכתף (שבירת המרפק פנימה) לא נוצר חיכוך במסובבי הכתף (מה שמכונה צביטת כתף) והסיכון לפציעה קטן משמעותית. ישנם גורמים נוספים לפציעה בכתף (ובכלל).

להמשך קריאה בלינק
http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/26/מניעת-פציעות-כתף-הדרכה-לעבודה-נכונה-וס/

רן, יש לך אולי לינק למקום שאפשר לקנות ממנו גומיה כזאת כמו שאתה מדבר עליה בסוף הפוסט שלך (במחיר טוב)?

אחלה מאמר .. הבעיה שקצת איחרתי את המועד אני קרעתי את הגיד בלברום והציעו לי לעשות ניתוח . רציתי לדעת מה אתה חושב על זה . המלצות כי אני מבולבל .

אחלה מאמר .. הבעיה שקצת איחרתי את המועד אני קרעתי את הגיד בלברום והציעו לי לעשות ניתוח . רציתי לדעת מה אתה חושב על זה . המלצות כי אני מבולבל .

גם אני קרעתי את הגיד לפני כמה שנים 2 מ"מ...
כבר היה לי תור לניתוח... ויתרתי ... עבדתי לאט ובטוח והיום אין תרגיל שאני לא מבצע למעט חזה בשיפוע עליון שמלכתחילה גרם לי לקרע...
ניתוח תמיד אפשר לעשות. תנסה להימנע ממנו.

ואני בן 41...

הכל תלוי עד כמה הקרע מפריע בתפקוד היומיומי.
הסיבה שגורמת להרבה אנשים להמנע מהניתוח הינה תהליך השיקום הארוך והמכאיב, בנוסף יש גם את נושא המערכת הרפואית בארץ אשר תגרום לך להמתין יותר מחצי שנה עד הניתוח.

כעיקרון יש לי תאריך לניתוח בסוף החודש . אני כבר חצי שנה עם כאבים בכתף ועשיתי פיזיותרפיה .. אני רוצה לחזור להתאמן כמו שצריך וזה מונע ממני את זה במהלך האימון זה הבעיה . עם הכאבים אפשר להתמודד הבעיה שאני לא מצליח להתאמן כמו בעבר
כמה זמן לוקח תהליך השיקום ? לחזור להתאמן כמו שהייתי מתאמן פעם ?

תהליך השיקום תלוי בחומרת הפציעה, סוג הניתוח, קצב ההתאוששות האישי והתנאים שתעניק עבור ריפוי מקסימלי (מינימום תנועה עם היד עד לצימוד הגיד חזרה לעצם). צפה לתהליך שיתקרב לחצי שנה לערך, כאשר ככל שפרק הזמן שתתרחק מחדר הכושר יגדל - הריפוי יהיה מהיר יותר.
למרות האמור, תמיד ניתן להחליף את העבודה בחדר כושר לכזאת שלא תאמץ את היד, כמו אופנים, מדרגות, אליפטיקל, ריצה וכדומה.

חצי שנה ללא חדר כושר ומשקולות ואיי ואיי
ועדיף לעשות את שתי הכתפיים בו זמנית ?
ועוד שאלה .. האם אחוזי הצלחה זה 100% ? תודה

95% מכל מי שמתאמן אצלנו מפסיק לעשות בנצ' לפתע...... הם גם כולם העמיסו משקל רב מדי וכמובן פשוט הרימו והורידו אותו מאשר באמת לעבוד על החזה = הלכה להם הכתף
מתי כבר ילמדו 😃

• פותח/ת השרשור
חבל
אחד הדברים החשובים זה ללמד לשלוט בשכמות בכל התרגילים

חבל
אחד הדברים החשובים זה ללמד לשלוט בשכמות בכל התרגילים
בתור אחד שנפצע בכתף לפני שנה וקצת ולא התאמנתי שנה שלמה בגלל פציעה בACJ. שגליתי כמו שאמרת שכאשר לוחצים או בכל תרגיל של לחיצה צריך לקחת את הכתפיים אחורה ולשלוט בשכמות קרה אצלי פשוט נס אני אשכרה יכול ללחוץ בלי כאב לעשות 90% מהתרגילים שכאבו לי לפני בלי כאב!! זה מאוד עוזר לי להחלים מהדלקת הטכניקה הזו אני אישית מיישם אותה גם בכל תרגילי הגב שאפשר כמו מתח וחתירות לדעתי גם זה נותן יותר דגש בגב או בחזה שאתה עושה את זה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה !
אתה מוזמן להפיץ את המאמרים/סרטונים שלי
ולשתף את הפייסבוק שלי
כדי שאחרים גם לא יפצעו

לאימונים אישיים, פגישות ייעוץ בתזונה ואימונים מוזמנים ליצור קשר:
טל': 0544-567217
אתר: www.rcts.co.il
מייל: [email protected]
פייסבוק פאוורליפטינג: Ran Cohen Personal Trainer | Facebook
פייסבוק אימוני כושר אישיים: Ran Cohen Personal Trainer | Facebook
אינסטגרם: https://www.instagram.com/ran_cohen_rcts

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית