הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צניחת רחם ואימוני משקולות

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
מתאמנת סיפרה לי שהיא חוששת מכך שאימון משקולות ובעיקר אימון כבד לטווחי חזרות נמוכים יכול לגרום לה לצניחת רחם,כלור היא מציבה קשר כמעט ישיר בין השניים.
מדובר באישה בת 45 ,ניסיון של שנתיים באימוני כוח בחד"כ,משקל תקין,משקלי עבודה:סקוואט 35ק"ג ל-5 בלי בעיה.לחיצת חזה 30ק"ג ל-5 בלי בעיה +דדליפט,מתח,לחיצות כתף וכו'.
חשוב לי להראות לה רפרנסים(היא באה מתחום הרפואה)או לתת הסבר משכנע ומנומק לטענה שהציגה.
אודה לכם אם תוכלו לעזור

בחיים לא שמעתי על זה וזה נשמע מופרך.. במיוחד במשקלים האלה..
לפי התיאוריה הזו אחוז גדול מאמהות לפעוטות (שסוחבות משקלים דומים באופן שגרתי ואם כבר, אז הרבה פחות מוקפד טכנית) היו אמורות לסבול מצניחת רחם. גם על זה לא שמעתי...

מתאמנת סיפרה לי שהיא חוששת מכך שאימון משקולות ובעיקר אימון כבד לטווחי חזרות נמוכים יכול לגרום לה לצניחת רחם,כלור היא מציבה קשר כמעט ישיר בין השניים.
קשר "כמעט ישיר" ודאי אין, אבל ייתכן שהרמת משקולות היא גורם סיכון, אולי בדומה לסכנת הרניה אצל גברים. היא מוזכרת ברשימת גורמי הסיכון בכמה אתרים, למשל כאן.

הנה שורת הסיכום מהאבסטרקט של מאמר (לא מצאתי את המאמר השלם):
"The review reveals some evidence linking strenuous physical activity with pelvic organ prolapse but this is neither consistent nor adequately powered to reach any firm conclusions.". לפי אותו אבסטרקט אין מספיק מחקרים בנושא (ההדגשות שלי. הערה: אולי בגלל שכל התחום חדש יחסית, כך שאין יותר מדי נשים שעוסקות בו כמה עשורים).

מה שאמרתי באשכול אחר רופאים שאומרים דברים ללא בסיס קורה גם עכשיו. אדם שעוסק מתחם הרפואה ישר שולל דברים לפני הוכחות.
שנית.
אימוני כח נפח משקל גוף בכל דבר ובכלל בכל דבר בחיים יש סיכון גם בנהיגה.
כל עוד לא מוכח או שאת לא שמעת על המקרה אז זה סתם ג'וק שהכניסו לך לראש.
לדעתי המשיכי בדרכך כרגיל ללא חשש תייהי מבוקרת והכל יהיה בסדר.
בברכה CoRoNa

Back
למעלה תחתית