הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט שקיבלתי מדיאטנית

daromay

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
הי, אני חדש פה.
קודם כל כמה נתונים וסיפור רקע
אני בן 18, שוקל 95 קילו על 180 סנטימטר. המטרה שלי היא לחטב לאזור ה80-85
הייתי במשך שנתיים בחדר כושר, הפסקתי לאחר מעבר לקבוצת כושר קרבי ככה שיש עלי מסת שריר, אבל להערכתי בסביבות 20-23 אחוז שומן.

הייתי אצל הדיאטנית לייעוץ וקיבלתי את התפריט הבא: (העברתי את התפריט לאתר בשביל לדעת ערכים סופיים)

התפריט שקיבלתי מהדיאטנית הוא כזה
\

ההתפלגות היא כזו
27% חלבונים
9% שומן
63% פחמימות

לדעתי הוא כולל יותר מדי פחמימות ופחות מדי חלבון.
הסיבה שהוא לא טוב היא בדרך שהיא בנתה אותו - שאלה מה אני אוכל כל יום ופשוט הוסיפה/הורידה מה שצריך, ללא שום הסתכלות על ערכים וכו'..

אשמח לחוות דעת ועצות. תודה רבה.

קצת מדי חלבון, קצת מדי שומן והרבה יותר מדי פחמימות
תנסה משהו בסגנון הזה:
180 גרם חלבון
90 גרם שומן
175 פחמימה

כל שבוע-שבועיים אתה יכול להוריד קצת מהפחמימה ולהוסיף לשומן... חלבון גם יורד עם המשקל גוף...

ברוך הבא לפורום!

שמע, אני מבין שאתה לא כל כך בקיא עדין בכל הנושא.
הייתי ממליץ לך קודם כל להיכנס לפורטל, ולקרוא קצת מאמרים. אל תתיחס לזה כאל בזבוז זמן, רק הידע יקדם אותך בהמשך. בהתחלה סתם גרעון קלורי יעשה את העבודה לא צריך להיות גאון בשביל זה. אבל כשרוצים להשיג תוצאות טובות צריך ידע.

אתה יכול לקחת את הערכים שפרסמו מעלי ולבנות לך תפריט מזה. דיאטנים נוטים לתת תפריט לפי פירמידת המזון..שזה אומר המון פחמימות כמות סבירה של חלבון (לדעתם, לא לדעתי) וכמות מעטה מאוד (ושגויה) של שומנים.

אני אישית עבדתי עם דיאטנית שנתנה לי תפריט דומה, באיזה שהוא שלב זה חירפן אותי שאין לי מושג אפילו כמה אני אמור לאכול איך להחליף דברים כמה חלבון כמה פחמימה וכמה שומן. הייתי עצבני כל הזמן ונפוח כל הזמן (קצת מדי שומן, יותר מדי פחמימה..) ובסוף, נתקעתי.

כמו שאתה יכול לראות היום אני ביעוץ אישי וזה מעולה. אתה מקבל את כל התשובות שאתה צריך מאנשים מקצועים שאתה יכול לסמוך עליהם בעינים עצומות.

בכל מקרה אם תחליט לקחת יעוץ או להישאר אצל דיאטנית (ד"א היא תלחם בך אם תגיד לה שאתה רוצה לאכול 90 גרם שומן) תתחיל מלקרוא מאמרים בפורטל www.kilogram.co.il כדי שתדע על מה אתה מדבר, ולא רק תחשוב את מה שאומרים לך לחשוב.

המון בהצלחה בהמשך!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית