אחר הבדלים בין תרגילים במכון הכושר

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
1. מה ההבדל בין מנח עמידה וישיבה של מיליטרי פרס?
מה ההבדל בין לחיצת כתפים למילטרי פרס מבחינת אגוניסטים סנרגיסטים ומייצבים?

2. הבנתי שההבדל בין מתח צר באחיזת בנות לבין מתח רחב באחיזה רגילה (פרונטציה) זה שבמתח צר הבייספ יותר עובד ולכן אפשר להרים יותר משקל, השאלה שלי היא האם זה אומר שהתרגיל הראשון טוב יותר מהתרגיל השני מכיוון שאפשר לתפוס שני ציפורים במכה אחת?

3. מה ההבדל בין תרגיל מתח לחתירה?

4.אני שוקל להכניס תרגיל עזר לתוכנית הSS שלי , ההתלבטות הוא בין תרגיל המסור (יד יד) לבין T-BAR , ראיתי באתר EXR שאין הבדל בין שני התרגילים מבחינת אגוניסטים/אנטגוניסטים/מייצבים. האם מישהו יודע להסביר לי על הבדלים בין התרגילים,ואם היה צריך לבחור תרגיל אחד מבין שניהם מה היה בוחר?

למדתי קיניזיולוגיה אבל על התנועות האלה לא שמעתי.יש כזה דבר שנקרא קירוב/הרחקה אופקית לא כפיפה/פשיטה אופקית
ובוא תסביר לי מה ההבדל
אני למדתי את מה שאתה למדת, ושנינו למדנו רק את הבסיס. צריך להבין את זה...

הבעיה שאני לא סומך על האתר הזה,יש בו הרבה טעויות

image51.jpg

האמת שאני הרבה יותר סומך על האתר מאשר על וינגייט..
בכל מקרה נשמע שזה פשוט סוג של הרחקה,קירוב אופקי, לא בדיוק הבנתי את ההבדלים (אולי מורכב לעומת פשוט)

image51.jpg

האמת שאני הרבה יותר סומך על האתר מאשר על וינגייט..
בכל מקרה נשמע שזה פשוט סוג של הרחקה,קירוב אופקי, לא בדיוק הבנתי את ההבדלים (אולי מורכב לעומת פשוט)

יש בו הרבה טעויות,למשל פולאובר רשום שם כתרגיל חזה.למה לעזזל???
ואני לא מבין את ההבדל

ואני לא מבין את ההבדל
כי זה נכון! היה מחקר על זה שמערכת העצבים בחזה מגיבה פי 4 מאשר הלטיסימוס, גם אני הופתעתי אבל אחד המאמנים גם זרק לי את ההערה הזאת...לא כדי לך להסתמך על וינגייט
ואני לא מבין את ההבדל
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21975179

כי זה נכון! היה מחקר על זה שמערכת העצבים בחזה מגיבה פי 4 מאשר הלטיסימוס, גם אני הופתעתי אבל אחד המאמנים גם זרק לי את ההערה הזאת...לא כדי לך להסתמך על וינגייט
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21975179

אבל זה הזוי,יש לך פשיטת כתף,למה שיהיה יותר גירוי לחזה

לא יודע כמה אפשר להסתמך על EMG בנושא הזה, לי עדיין נראה יותר הגיוני שפשיטה בכתף עושה הרחב גבי.

חיפוש קצר היה מביא אותך הנה.

קראתי את כל התגובות וזה היה מאד מעניין,בעיקר הדיון של שבירת מקביל בסקוואט... אבל ממה שהבנתי שכן יש טעויות בEXRX והבנתי גם שלא להסתמך על המחקר שנתנו פה.אז בנתיים אני אשאר עם הדעה שזה תרגיל רחב גבי

אז בנתיים אני אשאר עם הדעה שזה תרגיל רחב גבי
אין לי התנגדות 😃

בעניין ה-EMG אני רק רוצה לציין שמאז אותה הסתייגות של משה נתקלתי ביותר ויותר מחקרים בהם משתמשים בכלי הזה, ולא יצא לי לקרוא ביקורת נגדו ברוח הדברים של משה (לא שזה אומר הרבה, אבל אולי זה אומר משהו) לפי המאמר הזה (זהירות, pdf!) בהפעלה נכונה של המכשור אפשר לקבל תוצאות משמעותיות:
"it is possible,however, to make useful recordings with the sulface electrodes from large superficial muscles if "appropriate precautions are observed

בכל אופן, אם פוסלים את כל המאמרים שמסתמכים על EMG נשארים עם די מעט מאמרים שמדברים על הקשר בין תרגילים לשרירים שמופעלים.

אין לי התנגדות 😃

בעניין ה-EMG אני רק רוצה לציין שמאז אותה הסתייגות של משה נתקלתי ביותר ויותר מחקרים בהם משתמשים בכלי הזה, ולא יצא לי לקרוא ביקורת נגדו ברוח הדברים של משה (לא שזה אומר הרבה, אבל אולי זה אומר משהו) לפי המאמר הזה (זהירות, pdf!) בהפעלה נכונה של המכשור אפשר לקבל תוצאות משמעותיות:
"it is possible,however, to make useful recordings with the sulface electrodes from large superficial muscles if "appropriate precautions are observed

בכל אופן, אם פוסלים את כל המאמרים שמסתמכים על EMG נשארים עם די מעט מאמרים שמדברים על הקשר בין תרגילים לשרירים שמופעלים.

אז הפתרון לא ללמד אותו אף אחד,הבעיה היא שהוא התרגיל המבודד היחיד לרחב גבי עם משקולת

אז הפתרון לא ללמד אותו אף אחד,הבעיה היא שהוא התרגיל המבודד היחיד לרחב גבי עם משקולת
אם נניח שבתרגיל מעורבים גם שריר החזה וגם שריר הגב, זאת אמורה להיות דווקא סיבה לעודד את השימוש בו, לא לפסול אותו.

אגב, מאז ההודעה הקודמת נתקלתי ב: http://jap.physiology.org/content/105/5/1673.full שאכן מערער על חלק מהשימוש שמנסים לעשות ב- EMG (בעניין גיוס יחידות מוטוריות ואבחנה בין סוגי הסיבים בשריר), אבל אומר גם:
"Because it provides a global measure of motor unit activity, this signal is a valuable tool for assessing the level of muscle activation.". (הקרדיט מגיע ל coldfire ).

אין לי התנגדות 😃

כשאומרים ששריר X עושה תנועה Y לא מסתמכים על EMG (או לא רק), אלא גם על ידע אנטומי.
כשאתה איך שריר בנוי, איפה מתחילים ונגמרים הסיבים שלו ואיך הוא מתכווץ אתה יכול לדעת איזה תנועה הוא גם למפרק לעשות.

כשאומרים ששריר X עושה תנועה Y לא מסתמכים על EMG (או לא רק), אלא גם על ידע אנטומי.
כשאתה איך שריר בנוי, איפה מתחילים ונגמרים הסיבים שלו ואיך הוא מתכווץ אתה יכול לדעת איזה תנועה הוא גם למפרק לעשות.
היה הסבר נחמד ( אני לא יודע עד כמה נכון) שהגב מגיע לאי ספיקה ולכן הגב לא מתפקד ושרירי החזה פועלים במקום
הסבר אחר הוא בגלל המנח

לא רואה איך הגב מגיע לאי ספיקה בפול אובר...

לפי מה שאני יודע אי ספיקה זה קיים רק בשרירים דו מפרקיים,אבל זה קשור למצב שבו השריר הכי מקוצר
אבל בכל מקרה מה שהוא מתכוון שהשריר מאד מתוח(בנקודה D לפי עקומת אורך מתח) בסוף השלב האקצנטרי בפולאובר
אז כעקרון הוא יכול לפתח פחות כח,השאלה עד כמה זה נכון,כי אם כן זה אומר להיות גם תקף במתח צר,שאתה עם היד במצב של 100% כפיפה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית