הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגב תחתון L5

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
אז ככה , שבוע שעבר (חמישי) עשיתי דדליפט עם גב עגול יחסית שהיה גם PR (אין סרטון) ולאחר האימון הרגשתי מן כאב בגב תחתון משולב עם doms אני לא התייחסתי ממש לכאב כי זה ההרגשה של PR בדדליפט . ביום שבת כבר לא הרגשתי כלום , לא היה כאב בכלל (יכול להיות שזה גם לא הסיבה לכאב).

ביום ראשון היה לי אימון נפח שבוא הגדלתי את ההקשתה בגב בבנץ , אחרי האימון לא היה כאבים אבל למחרת הרגשתי אי נוחות בL5 אבל זה היה מאוד מאוד מינורי והכאב בקושי הורגש . יום שלישי היה אימון התאוששות והיום (יום חמישי) הרגשתי שוב את האי נוחות הזאת בגב בצורה חזקה יותר אבל עדיין זה לא הפריע לי לכלום וזה היה כאב חלש מאוד אך יותר חזק משהיה ביום ראשון.

הגעתי היום לאימון , עשיתי 5ד' פואם רולר עיסתי את המקום שכואב לי בגב והרגשתי מצוין . עשיתי סקוואט כבד ולא הרגשתי כאב בכלל , גם בבנץ הכל עבר חלק (ההקשתה לא היייתה מוגזמת כמו בראשון) .

התחלתי דדליפט והרגשתי את המקום...המשכתי בחימום כרגיל עד 140 ל3 הבנתי שהמקום מחמיר , עשיתי עוד טיפה פואם רולר ונגשתי לסט ההעבודה , הגעתי לסט אפ , משכתי ולא הצלחתי להזיז את המוט , הבנתי שכואב לי שם ופשוט סיימתי את האימון.

עשיתי מתיחות באזור , רמבל רולר משהו כמו 10 ד' והלכתי הביתה כשיש לי כאב מגביל באזור (נירא לי קצת נפיחות) . הכאב מורגש בהליכה וכשאני מתכופף או קם מישיבה .

מה אני עושה? (חוץ מקרח)

תמונה : http://www.beantownphysio.com/images/pt-tip/hnp/sciatic-pain.jpg

@yonizarkh

נשאר קבוע בנוקדה אחת אבל שמתי לב שהוא מקרין לי לחלק העליון של שריר האקוז וברגע שאני לוחץ עליו הכאב נעלם שאני הולך או מתכופף.
נשמע כמו דלקת...

(היה לי כזה...🥰)

אין כאב בסקוואט אלה רק בדדליפט .
קרח עזר לך ? (מסיק שכאב לך בסקוואט ובדדליפט בעיקר נכון ?).
האם טופלת באופן מקצועי ?
שמע מעולם לא היה מפריע לי הייתי מרגיש את כזה אי נעימות לפעמים הייה לי כאבים
מתגברים בדרך כלל
שהייתי במצבים קרים היה כואב לי יותר מאשר באימון....
טופלתי פיזו אצל אחד הטובים בארץ......בנוסף אצל איזה 4 שהיו בסדר גמור......
פיזו לא עזרה לי כמו להתחזק אחרי שהתחזקתי והפסקתי לעסוק בעבודה בישיבה ממושכת עבר כלא היה הכאבים.
לפעמים תופס אותי אני לא יכול להגיע שלא אבל למי לא כואב הגב לפעמיים?😄
שאני חוזר אחורה הייתי מוותר על כל הצילומים וCT וכל הזמן שבזבזתי אין יותר מה לעשות חוץ מלהזהר.

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו דלקת...
ממה שידוע לי לדלקת יש סימפטומים של אדמומיות נפיחות והגבל תנועה שזה לא המצב אצלי... אני חושב שהשריר פשוט תפוס חזר וצריך שחרור .
מתגברים בדרך כלל
פיזו לא עזרה לי כמו להתחזק אחרי שהתחזקתי והפסקתי לעסוק בעבודה בישיבה ממושכת עבר כלא היה הכאבים.
שאני חוזר אחורה הייתי מוותר על כל הצילומים וCT וכל הזמן שבזבזתי אין יותר מה לעשות חוץ מלהזהר.
הבנתי , כנירא שאני אצטרך להתחיל טיפול. תודה.

ממה שידוע לי לדלקת יש סימפטומים של אדמומיות נפיחות והגבל תנועה שזה לא המצב אצלי... אני חושב שהשריר פשוט תפוס חזר וצריך שחרור .

הבנתי , כנירא שאני אצטרך להתחיל טיפול. תודה.
לדלקת אין שום נפיחות ו/או אדמומיות. אצלי אגב, מה שהתחיל כדלקת שהקרינה לישבן העליון הפכה לפריצת דיסק L4-L5 שריתקה אותי למיטה למשך חודשיים.

• פותח/ת השרשור
לדלקת אין שום נפיחות ו/או אדמומיות. אצלי אגב, מה שהתחיל כדלקת שהקרינה לישבן העליון הפכה לפריצת דיסק L4-L5 שריתקה אותי למיטה למשך חודשיים.
הבנתי , אני באמת ינקוט בזהירות רבה עד שהכאב יעלם .
אני אבדוק מה הסיפור שם כבר , כנירא שזה יותר רציני ממה שחשבתי. תודה.

הבנתי , אני באמת ינקוט בזהירות רבה עד שהכאב יעלם .
אני אבדוק מה הסיפור שם כבר , כנירא שזה יותר רציני ממה שחשבתי. תודה.
רק לא להפסיק עם הסקוואטים :
"...Otherwise you're a pussy"

🤡​

מתגברים בדרך כלל
תוכל לומר אצל מי טופלת (שנחשב לדבריך כאחד הטובים בארץ) והיכן?

מה? אתה מוכן להסביר את מה שכתבת כאן? איך בדיוק "דלקת שהקרינה לישבן העליון "הפכה" לפריצת דיסק"?.

מה? אתה מוכן להסביר את מה שכתבת כאן? איך בדיוק "דלקת שהקרינה לישבן העליון "הפכה" לפריצת דיסק"?.
אנסח מחדש:
"... סבלתי מכאב שהקרין לישבן העליון, בשלב זה לא היתה אבחנה (צילום/MRI/CT או ביקור אצל רופא מומחה). אותו כאב החריף עד כדי מצב בלתי נסבל שלבסוף אובחן כפריצת דיסק L4-L5 המלווה בדלקת ."
כמובן שהיא לא "הפכה" לפריצת דיסק...

אנסח מחדש:
"... סבלתי מכאב שהקרין לישבן העליון, בשלב זה לא היתה אבחנה (צילום/MRI/CT או ביקור אצל רופא מומחה). אותו כאב החריף עד כדי מצב בלתי נסבל שלבסוף אובחן כפריצת דיסק L4-L5 המלווה בדלקת ."
כמובן שהיא לא "הפכה" לפריצת דיסק...

או קיי , זה יותר הגיוני. איך אובחנת לבסוף? מה היה הטיפול לאחר מכן?

או קיי , זה יותר הגיוני. איך אובחנת לבסוף? מה היה הטיפול לאחר מכן?
CT ו-MRI.
הטיפול היה אלטרנטיבי מגוון במרפאה התואמת באבית החולים "אסף הרופא", בניהולו של פרופ' מירובסקי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית