הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית שנתנו לי במכון

• פותח/ת השרשור manii
  • פורסם בתאריך

manii

משתמש פעיל
356
43
נק' מוניטין:
217
356
43
נתחיל בנתונים, גובה 1.90 משקל 89
אני מתאמן כבר חודשיים אחרי תוכנית FBW פשוטה שעשיתי בחודש הראשון לפני חודש עברתי לAB שנתן לי המדריך בחדר כושר רציתי לשמוע חוות דעת עליה..

A
חזה:
לחיצת חזה חופשי 12-10-8X3
פרפר במכונה 10X3
קירוב אופקי עם משקולות שיפוע חיובי 10X3
חזה תחתון כנגד כבלים 3X8

כתפיים:
לחיצת כתפים במשקולות 10X3
הרחקת כתפיים במשקולות 10X3
לחצית כתפיים במכונה 8X2

יד אחורית:
פשיטת מרפקים בפולי עליון 12X3
מקבילים על ספסל 12-10-8X3

בטן:
כפיפות בטן 15X3
אלכסונים 10 לכל צד 3 מחזורים
בשכיבה הרמת רגליים ישרות 8X3

B
רגליים:
מכרעים עם משקולות 12X3
לחיצת רגליים במכונה 8X3
כפיפת רגליים במכונה(ירך אחורי) 10X3

גב:
משיכה כנגד פולי עליון צר - פטישים 12-10-8X3
חתירה במכונה 12X3
משיכה כנגד מכונה - רחב 8X3

יד קדמית:
כפיפת מרפקים בכסא כומר - צר 3X12
כפיפת מרפקים בישיבה פטישים 8X3

לפי הסדר שרשום אני עושה.. מה דעתכם??
בחודש שאני עושה אותה עליתי במשקל ואני רואה שינויים כמעט בכל הגוף חוץ מבחזה שבכלל לא השתנה.. למה החזה לא גודל ואיך התוכנית בכללי??

תודה!!

תוכנית חרא ממוצעת.
בחר לך תוכנית טובה מהפורטל, רצוי משהו מוכר עם התקדמות ליניארית כדי לא להתעסק בקקי ולא לבזבז סתם זמן.

• פותח/ת השרשור
הדבר הראשון והכי חשוב, אין לך סקוואט ודדליפט ולא משנה מה המדריך שלך יגיד לך-אלה תרגילי חובה.
מה גם שיש לך המון נפח מיותר, זאת תוכנית כללית מפגרת שנותנים ברוב המכונים.
רמת המקצועיות של רוב המדריכים שואפת לאפס והם לא יודעים לחשוב מחוץ לקופסא ולתת תוכנית טובה יותר, מה לעשות שבווינגייט זה מה שלימדו אותם.
תוכנית עדיפה היא תוכנית שתוכל להתקדם בה מאימון לאימון, בכך שאתה מוסיף משקלים ויותר או פחות תרגילים היא לא אינדיקציה לתוכנית טובה.
קח תוכנית מהפורטל, תבצע אותה. בכללי, תעשה חיפוש בפורום בנושאים "חוות דעת על תוכנית" וכו' ותראה שהנושא נטחן עשרות אלפי פעמים ושרוב הסיכויים תמצא את התשובות לשאלות שלך בנושאים אחרים שכבר פתחו לפניך.

אפילו בוינגייט לא מלמדים לרשום ככ תוכניות כאלה, מאיפה זה מגיע?!
ואם התוכנית קלה או נראית קלה, סימן שאין מספיק משקל. קושי = יותר משקל ומשחק עם החזרות\סטים, לא יותר תרגילים. הנפח בתוכנית הזאת עצומה, וההתקדמות היא לא רק מינורלית ליכולות, אלא מוגבלת. אם אתה תמשיך אם התוכנית הזאת אתה תתפלא כמה מגוחכך אתה תרגיש עוד כמה שבועות כשהמשקלים יהיו כבדים יותר ואתה עדיין לא תראה שינוי. אולי עדיף שמתשיך עם התוכנית ותלמד את הלקח, הרי לומדים רק מטעויות. בהצלחה

• פותח/ת השרשור
ראיתי את התוכנית AB בפורטל, שם יש הרבה פחות תרגילים וסטים, השאלה רק אם אחרי שאני כבר חודש עושה תכנית כזאת גדולה זה כאילו לחתוך ביותר מחצי זה לא יהיה קל מידי??
נגיד בטן רק 2 סטים אני עושה כרגע 9 יהיה שינוי מזה??
ובחזה אני עושה 12 ולא רואה כל כך שינוי בתכנית בפורטל רשום 6..
אני מנסה להבין מה הבעיה עם תכנית יחסית גדולה כמו זאת, אני מפחד שאם אני יעשה את התכנית מהפורטל זה באמת יהיה קל לי מידי
תודה !!!

ראיתי את התוכנית AB בפורטל, שם יש הרבה פחות תרגילים וסטים, השאלה רק אם אחרי שאני כבר חודש עושה תכנית כזאת גדולה זה כאילו לחתוך ביותר מחצי זה לא יהיה קל מידי??
נגיד בטן רק 2 סטים אני עושה כרגע 9 יהיה שינוי מזה??
ובחזה אני עושה 12 ולא רואה כל כך שינוי בתכנית בפורטל רשום 6..
אני מנסה להבין מה הבעיה עם תכנית יחסית גדולה כמו זאת, אני מפחד שאם אני יעשה את התכנית מהפורטל זה באמת יהיה קל לי מידי
תודה !!!
יש המון פרמטרים. למשל העובדה שהמשקל הוא הרלוונטי בהיווצרות היפרטרופיה (כלומר גדילה) ולא כמות התרגילים. כשיש לך כל כך הרבה תרגילים המשקל יורד, היכולת יורדת, וכל מה שאתה עושה זה רק לפמפם דם לשריר. כשיש לך מעט סטים, יש לך אפשרות להרים משקל גבוהה יותר.
כמו כן צריך להבין את היחס של נפח ועצימות (נפח = הרבה חזרות\תרגילים, עצימות = משקל גבוהה) ולהתאים אותו לרמת המתאמן והתוכנית עצמה, ויש גם את סף הפיצוי, שאפשר לראות בוודאות שהגוף לא יתאושש מספיק מאימון לאימון עם כל כך הרבה נפח, ורק יגום לירידה ביכולת. נראה שאתה יורה לעצמך ברגל אבל אתה לא מרגיש את זה כי אתה באדרנלין. אתה תרגיש את זה אחר כך.

לאומת שאר האנשים פה, אני לא אוהב לדחוף לאנשים לעשות SS.
אני כן יכול להמליץ לך לקרוא את המאמר , לבדוק עליה קצת באינטרנט התוכנית מעולה.

במידה ולא תרצה תמצא לך תוכנית בסיסית מהפורטל כי נכון לעכשיו מה שכתבת כאן תוכנית שלא תתאים לך.

תכנית לא טובה
וזה שאתה שיש נפח הרבה יותר גבוה-המון תרגילים וסטים, זה לא מה שהופך תתכנית ליותר טובה ומתקדמת, זה יכול להזיק בקטע שתתקע

הדבר הראשון והכי חשוב, אין לך סקוואט ודדליפט ולא משנה מה המדריך שלך יגיד לך-אלה תרגילי חובה.
מה גם שיש לך המון נפח מיותר, זאת תוכנית כללית מפגרת שנותנים ברוב המכונים.
רמת המקצועיות של רוב המדריכים שואפת לאפס והם לא יודעים לחשוב מחוץ לקופסא ולתת תוכנית טובה יותר, מה לעשות שבווינגייט זה מה שלימדו אותם.
תוכנית עדיפה היא תוכנית שתוכל להתקדם בה מאימון לאימון, בכך שאתה מוסיף משקלים ויותר או פחות תרגילים היא לא אינדיקציה לתוכנית טובה.
קח תוכנית מהפורטל, תבצע אותה. בכללי, תעשה חיפוש בפורום בנושאים "חוות דעת על תוכנית" וכו' ותראה שהנושא נטחן עשרות אלפי פעמים ושרוב הסיכויים תמצא את התשובות לשאלות שלך בנושאים אחרים שכבר פתחו לפניך.
דדליפט זה ממש לא תרגיל חובה למי שמעוניין בבילדינג....
סקוואט עוד אפשר להגיד שכן אבל גם לא

דדליפט זה ממש לא תרגיל חובה למי שמעוניין בבילדינג....
סקוואט עוד אפשר להגיד שכן אבל גם לא

סקוואט חובה(מהסיבה ששום תרגיל רגליים לא טוב כמוהו וחוסר בתרגיל הזה רק יעקב התקדמות), דדליפט ניתן לדיון

סקוואט חובה(מהסיבה ששום תרגיל רגליים לא טוב כמוהו וחוסר בתרגיל הזה רק יעקב התקדמות), דדליפט ניתן לדיון
כן בגלל זה אמרתי שעוד סקוואט אפשר להגיד שכן אבל לרגליים גדולות לא הכי חייב(כמובן שהכי רצוי)
כמו שלא חייב בנץ פרס בשביל חזה גדול:37mv:

כן בגלל זה אמרתי שעוד סקוואט אפשר להגיד שכן אבל לרגליים גדולות לא הכי חייב(כמובן שהכי רצוי)
כמו שלא חייב בנץ פרס בשביל חזה גדול:37mv:

בסדר זה נכון שתאורתית לא חובה לא בנץ ולא סווקאט ולא דד ליפט ולא פרס ולא מתח וכו' אבל עם הגישה הזאת ההשגים יהיו נחותים מאוד. אז אם כבר עוסקים בפיתוח גוף, שבין היתר המטרה העיקרית היא לפתח מסת שריר, למה לא מאיזה סיבה ?

בארץ כמות האנשים שמאוד מבינים, מתוך כמות האנשים שטוענים שהם "מאוד מבינים", שואפת ל-0.
אף אחד פה לא דיבר בלל על בילדינג, אז אני לא מבין מה קפצת.
דדליפט וסקוואט הינם תרגילי חובה לבניית בסיס למתאמן לכל מטרה שהיא.
גם אם הוא ירצה להתעסק בעתיד בבילדינג, בלי משקלי עבודה רציניים עם המוט אין לו מה לחשוב על זה אפילו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית