הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חתירה בהטייה

• פותח/ת השרשור shirel
  • פורסם בתאריך

shirel

משתמש מתחיל
80
0
נק' מוניטין:
0
80
0
שתי שאלות

1. כשעושים חתירה בהטייה בכמה מעלות צריך להיות הגב?
מקביל לריצפה , 45 מעלות?

2. אנשים ששמים משקולת מתחת לעקבים בסקווט
אני מכיר מישהו שכשהוא מנסה לשבת רק על הרגליים נמוך (כמו סקווט עם רגליים צמודות הכי נמוך) הוא חייב להרים את העקבים...

מה מקוצר אצלו ואיך מטפלים בזה, תודה

אין שום סיבה שהוא יצטרך להרים את העקבים לסקוואט אלא אם הוא נשען וכמעט נופל, מוזר מאוד.
חתירה בהטיית גב הגב אמור להיות מגביל לרצפה, מבחינת התחת כמה גבוה זה עניין של גמישות ונוחות.
כנ"ל הרוחב אחיזה, לפעמים מציק לעשות רחב מידי או צר מידי, עניין של ניסיון וטעייה מעבר לכמה הסברים הפשוטים.

אין שום סיבה שהוא יצטרך להרים את העקבים לסקוואט אלא אם הוא נשען וכמעט נופל, מוזר מאוד.
חתירה בהטיית גב הגב אמור להיות מגביל לרצפה, מבחינת התחת כמה גבוה זה עניין של גמישות ונוחות.
כנ"ל הרוחב אחיזה, לפעמים מציק לעשות רחב מידי או צר מידי, עניין של ניסיון וטעייה מעבר לכמה הסברים הפשוטים.

אם אני לא טועה חתירה עם גב מקביל זה Pendley row, ולא בנט אובר.

שניהם זה עם גב מקביל, פשוט פנדלי אתה משאיר את הגב בכיווץ, יותר נכון את השכמות צמודות אחת לשנייה בכל ההרמה, ולא רק בסוף.

פנדלי זה שהמוט מתחיל מהרצפה בכל חזרה, כשהטורסו מקביל וזקוף בהטיה (ולא זקוף כשהמוט על הרצפה לתת לזוקפים לנוח)
חתירה רגילה נחשבת כשהמוט לא נוגע ברצפה ובד"כ אין הטיה מלאה לטורסו מקביל לרצפה (בד"כ קשה מבחינת גמישות ויכולת להחזיק במצב זה לאורך זמן).
המצב הקיצוני שבו הגוף מוטה מעט מאוד נקרא כמובן yates row

נערך לאחרונה:
פנדלי זה שהמוט מתחיל מהרצפה בכל חזרה, כשהטורסו מקביל וזקוף בהטיה (ולא זקוף כשהמוט על הרצפה לתת לזוקפים לנוח)
חתירה רגילה נחשבת כשהמוט לא נוגע ברצפה ובד"כ אין הטיה מלאה לטורסו מקביל לרצפה (בד"כ קשה מבחינת גמישות ויכולת להחזיק במצב זה לאורך זמן).
המצב הקיצוני שבו הגוף מוטה מעט מאוד נקרא כמובן yates row

חתירה שמבוצעת לא מהרצפה לא נקראית חתירה.

יש אתרים שמציגים את זה בלי להוריד את המוט לרצפה...
בכלל, זה לא משנה. התנועה היא אותה תנועה, אז איך לא תקרא לזה חתירה?

אגב זה לא שאני לא מסכים איתך שלהוריד לרצפה זה עדיף. סתם עומס מיותר ואולי גם מזיק לגב אם הוא נשאר תלוי.

לא...
זה לא משנה בכלל אם נוגעים ברצפה או לא. מה שחשוב זה לשמור על העקרון של פשיטת כתף בטווח תנועה מלא.

יש אתרים שמציגים את זה בלי להוריד את המוט לרצפה...
בכלל, זה לא משנה. התנועה היא אותה תנועה, אז איך לא תקרא לזה חתירה?

אגב זה לא שאני לא מסכים איתך שלהוריד לרצפה זה עדיף. סתם עומס מיותר ואולי גם מזיק לגב אם הוא נשאר תלוי.

להוריד לרצפה זה אחלה ודי נוח ומוריד לרגע עומס מהגב...
אבל על אף כל אלו, יש גם ערך בלא להוריד ובכך לשמור על תנועה רציפה וללא 'מנוחות' על הדרך

אכן עמרי, אבל בהנחה ואתה רוצה לפתח כוח ואתה עובד עם משקלים גבוהים מאוד יחסית אליך, העצירה ברצפה והמנוחה הקלה, בהחלט תעזור, אולי אם המטרה שלך זה יותר היפרטרופיה עדיף לא להוריד לרצפה כדי לשמור על "מתח" ועומס בשריר, אבל כמובן שגם המשקלים יהיה נמוכים בהתאם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית