מה לעשות עד הגיוס?!

מצב
השרשור נעול
  • פותח/ת השרשור
מאיפה אתה בארץ?
ובמקום להתנדב במד"א,תוכל לתאקל אנשים ולשלוח למד"א לקוחות 😵‍💫🥊
שירות לציבור אתה אומר!
אני ירושלמי, כתבתי מקודם חח...בגלל זה שאלתי על קראפט

@supernova אני הולך לרשום לך תגובה שתשמע משונה, אבל היא נובעת ממעמקי ליבי, וכל דבר שכתבתי לך אני עושה בעצמי.

עוד חודש ושבוע אתה הולך להיכנס למערכת שרירותית, שלרוב נוטה לדרוס אנשים. מבחינתה, אתה רק מספר.
לדעתי, הבעיה העיקרית של מלשבים בהתמודדות עם הצבא, ובכלל עם מערכות יחסים שרירותיות (עם אנשים אחרים ביחס של עובד-מעביד לדוגמא), היא שהם נוטים לשכוח את ה"כיוון שאליו הם הולכים". כלומר:את הערכים שלהם, ומה הם רוצים מעצמם ומהסובבים אותם, מכל הבחינות.
מה שאני מציע לך לעשות, זה לקחת את ה40 יום הנותרים הללו, ולהשקיע כל יום בלהפוך לבן אדם יותר חזק.
(לא בהכרח חזק בשרירים, למרות שזה אף פעם לא מזיק 🕴).
אני מציע לך את ההצעה הזאת מכיוון שמתישהו במהלך השירות (קרבי או לא קרבי), אתה תאלץ להתמודד מול הצבא, או מול בן אדם מסוים בצבא, וכמו שאומרים באנגלית, to hold your ground.

איך עושים את זה? הדרך מתפצלת לשני דרכים, כי צריך שתי תכונות עיקריות כדי "לעמוד על שלך":

1) לדעת במה אתה מאמין,ובאמת להאמין בו: זה יכול להיות הכל, מדעה פוליטית, עד לתחביב שבעינייך הוא דרך חיים. הפוך את התחביב/אמונה/דעה הזאת לפעולה שאתה מצליח לשאוב ממנה אנרגיה ולהתקדם קדימה. שכמה שאתה נותן לדבר הזה, הוא מחזיר לך יותר.
2) אומץ. יש מספר "תרגילים" בשביל לפתח את התכונה החשובה הזאת, אבל הם כולם מסתכמים בכך שאתה צריך לעשות משהו שמפחיד אותך. צא מהcomfort zone ו"חייה את החיים". (אני שמתי את הביטוי הזה בגרשיים כי יש לו קונוטציות שלא בהכרח קורצות לך. כל אחד רואה את הדברים אחרת). זה יכול להתבטא בלהתחיל עם מישהי שעד כה פחדת לגשת אליה, או ללנאום מול קהל. בתכלס, זה לא באמת משנה. העיקר שתעשה משהו שעד כה לא עשית מפאת פחד.

רק בהצלחה. אם תצטרך עזרה, יותר מאשמח.

• פותח/ת השרשור
@supernova אני הולך לרשום לך תגובה שתשמע משונה, אבל היא נובעת ממעמקי ליבי, וכל דבר שכתבתי לך אני עושה בעצמי.

עוד חודש ושבוע אתה הולך להיכנס למערכת שרירותית, שלרוב נוטה לדרוס אנשים. מבחינתה, אתה רק מספר.
לדעתי, הבעיה העיקרית של מלשבים בהתמודדות עם הצבא, ובכלל עם מערכות יחסים שרירותיות (עם אנשים אחרים ביחס של עובד-מעביד לדוגמא), היא שהם נוטים לשכוח את ה"כיוון שאליו הם הולכים". כלומר:את הערכים שלהם, ומה הם רוצים מעצמם ומהסובבים אותם, מכל הבחינות.
מה שאני מציע לך לעשות, זה לקחת את ה40 יום הנותרים הללו, ולהשקיע כל יום בלהפוך לבן אדם יותר חזק.
(לא בהכרח חזק בשרירים, למרות שזה אף פעם לא מזיק 🕴).
אני מציע לך את ההצעה הזאת מכיוון שמתישהו במהלך השירות (קרבי או לא קרבי), אתה תאלץ להתמודד מול הצבא, או מול בן אדם מסוים בצבא, וכמו שאומרים באנגלית, to hold your ground.

איך עושים את זה? הדרך מתפצלת לשני דרכים, כי צריך שתי תכונות עיקריות כדי "לעמוד על שלך":

1) לדעת במה אתה מאמין,ובאמת להאמין בו: זה יכול להיות הכל, מדעה פוליטית, עד לתחביב שבעינייך הוא דרך חיים. הפוך את התחביב/אמונה/דעה הזאת לפעולה שאתה מצליח לשאוב ממנה אנרגיה ולהתקדם קדימה. שכמה שאתה נותן לדבר הזה, הוא מחזיר לך יותר.
2) אומץ. יש מספר "תרגילים" בשביל לפתח את התכונה החשובה הזאת, אבל הם כולם מסתכמים בכך שאתה צריך לעשות משהו שמפחיד אותך. צא מהcomfort zone ו"חייה את החיים". (אני שמתי את הביטוי הזה בגרשיים כי יש לו קונוטציות שלא בהכרח קורצות לך. כל אחד רואה את הדברים אחרת). זה יכול להתבטא בלהתחיל עם מישהי שעד כה פחדת לגשת אליה, או ללנאום מול קהל. בתכלס, זה לא באמת משנה. העיקר שתעשה משהו שעד כה לא עשית מפאת פחד.

רק בהצלחה. אם תצטרך עזרה, יותר מאשמח.
וואו אחי, קודם כל תודה...עצם העובדה שהשקעת ככה (בלי קשר לתוכן) ראויה להערכה אין סופית. תודה תודה תודה!
אתה נשמע אדם מאוד מעניין, אצור איתך קשר בקרוב... 😃

איזו שפה אתה רוצה ללמוד? בכל מקרה, מקומות טובים להתחיל ללמוד מהם כל שפה זה michel thomas ו-pimsleur.

אם זה תלוי בי,אתה תלמד מהר את החוקים.
המגרש ה"רישמי" של הליגה זה קראפט,צמוד לגן סאקר.
ובעניין הציוד,רק תגיע ואני אדאג לך לציוד 😃

אההה אז זה מה שאתם עושים שם... יוצא לכם גם להתאמן בגן סאקר?

אההה אז זה מה שאתם עושים שם... יוצא לכם גם להתאמן בגן סאקר?
לא,מגיעים לשם רק למשחקים.
(זה קצת רחוק מפ"ת)
שירות לציבור אתה אומר!
אני ירושלמי, כתבתי מקודם חח...בגלל זה שאלתי על קראפט
אם זה מעניין אותך,יש שלושה קבוצות מירושלים
תעיף מבט באתר של הליגה.

• פותח/ת השרשור
איזו שפה אתה רוצה ללמוד? בכל מקרה, מקומות טובים להתחיל ללמוד מהם כל שפה זה michel thomas ו-pimsleur.
חשבתי לכיוון יפנית (מחבב מאוד את המדינה, עד לרמה שאני שוקל לגור שם כמה שנים בעתיד), גרמנית או ספרדית...יש לך הצעה לשפה פרקטית שאפשר לקלוט ברמת בסיס טוב שלא יאבד לי ב3 שנים של הצבא? לא רואה סרט שאני מצליח לתרגל תוך כדי פשוט...פוחד שהכל יילך

חשבתי לכיוון יפנית (מחבב מאוד את המדינה, עד לרמה שאני שוקל לגור שם כמה שנים בעתיד), גרמנית או ספרדית...יש לך הצעה לשפה פרקטית שאפשר לקלוט ברמת בסיס טוב שלא יאבד לי ב3 שנים של הצבא? לא רואה סרט שאני מצליח לתרגל תוך כדי פשוט...פוחד שהכל יילך

ספרדית נחשבת לאחת השפות הקלות. גם גרמנית לא כזאת קשה כמו שעושים אותה, אבל קשה לי להאמין שבשלוש שנות צבא תוכל לזכור יותר מדי האם כל שם עצם הוא זכר, נקבה, או נויטרום (נייטרלי) ולשחק עם היחסות (השתנות של תוויות היידוע/סתימה/כינוי רומז וכו' בהתאם לחלק התחבירי שהמילה משמשת במשפט). לך על ספרדית. תחפש את הטורנטים של מישל תומס ושל פימסלר, והנה עוד אתר נחמד: http://www.studyspanish.com/.
ביפנית אני לא מבין.

ספרדית זו שפה שיחסית קל מאוד ללמוד, מאוד אינטואיטיבית ומהנה (לדעתי). יש הרבה אתרים טובים ברשת ובחלקם יש אפילו קבצי שמע שאתה יכול להוריד ולשמוע בזמן הליכות (הייתי עושה את זה במשך כמעט שנה, האזנתי בזמן הליכה של רבע שעה פעמיים ביום והגעתי לרמה שאני מבין 90% כשמישהו מדבר איתי ספרדית).

לגבי הקורס, אני בדיוק מחפש מידע...הבעיה היא שעד שאני אסיים אותו (אם אני בכלל אספיק לסיים עד הצבא) לא יהיה לי זמן לעבוד בזה ואני אשכח הכל.
ומשק חקלאי לא כל כך אופציה כרגע, משקיע את כל האנרגיה שלי באימונים...אבל אחרי השחרור אחלה אופציה 😃
😕
או שהוא מתכוון לליאור (PSYCHO) או שהוא מתכוון ללהביא ביד

היי אתה יודע אם יש מקום מסוים שמוציאים אילגים כמוני באנגלית לאחד שיכול להבין ספר ברמה של SS?

• פותח/ת השרשור
ספרדית זו שפה שיחסית קל מאוד ללמוד, מאוד אינטואיטיבית ומהנה (לדעתי). יש הרבה אתרים טובים ברשת ובחלקם יש אפילו קבצי שמע שאתה יכול להוריד ולשמוע בזמן הליכות (הייתי עושה את זה במשך כמעט שנה, האזנתי בזמן הליכה של רבע שעה פעמיים ביום והגעתי לרמה שאני מבין 90% כשמישהו מדבר איתי ספרדית).
תוך כמה זמן?

עכשיו חזרתי אחרי שניחמתי את אימו שבכתה לי על הכתף ואת חברו הטוב ביותר שבמקרה עושה איתי את הקורס מדריכים. בנמח שלי, עברתי איתו הכשרה שלמה באותה מחלקה ושירת איתי בצבא. אני אומנם גאה שעברתי שירות קרבי אבל לכל המתגייסים תשקלו טוב טוב אם זה באמת שווה את זה ועד כמה זה קל לאבד את זה.
http://www.mako.co.il/news-military/security/Article-410ad1289ebf341004.htm

• פותח/ת השרשור
דיי אתה מתגייס במרץ ?? לאיזה חטיבה ??
כן, ולצנחנים...חח לא הבנתי מה כל כך מפתיע

עכשיו חזרתי אחרי שניחמתי את אימו שבכתה לי על הכתף ואת חברו הטוב ביותר שבמקרה עושה איתי את הקורס מדריכים. בנמח שלי, עברתי איתו הכשרה שלמה באותה מחלקה ושירת איתי בצבא. אני אומנם גאה שעברתי שירות קרבי אבל לכל המתגייסים תשקלו טוב טוב אם זה באמת שווה את זה ועד כמה זה קל לאבד את זה.
http://www.mako.co.il/news-military/security/Article-410ad1289ebf341004.htm
משתתף בצערך חבר, יהיה זכרו ברוך. אני מבין שכרגע אתה מוצף באמוציות ויכול להיות שהתגובה שלך באה מהבטן...אבל אני חייב להגיב, אפילו אם הדברים שלי ישמעו קצת טריוויאלים...
כן, זה שווה את זה. אם כל אחד מאיתנו יתחיל לפחד על החיים שלו ויעשה ג'וב או לא ישרת בכלל (וזה מפחיד, אין מה לעשות) פשוט לא יהיו לנו מספיק לוחמים (וגם ככה המוטיבציה לקרבי רק יורדת).
לאור העבר שלך, אני ממש לא זה שצריך להסביר לך שהסיבה שאפשר לצאת פה לקניונים ולבתי קפה בלי לפחד שכל המקום יתפוצץ היא לא כי האויבים שלנו נחמדים, אלא כי הלוחמים שלנו שומרים בנחישות על המדינה, ועושים את העבודה הכי שחורה ומחורבנת שיש...אם דור המייסדים היה שוקל עד כמה שווה לו המחיר, לא הייתה לנו מדינה.
מדי פעם משלמים מחיר בחיי אדם, וזה קשה. אבל מה נעשה? נשבות?

נערך לאחרונה:

משתתף בצערך גבר!

כן, ולצנחנים...חח לא הבנתי מה כל כך מפתיע

אני לגולני 😃 בהצלחה אחי בגיבוש ובשירות בכללי
בעזרת השם נצליח
ובאמת איך אתה מעביר תזמן עכשיו? אצלי זה להתאמן-לאכול-סרט-יציאה(אם חברים רוצים)-לישון

• פותח/ת השרשור
אני לגולני 😃 בהצלחה אחי בגיבוש ובשירות בכללי
בעזרת השם נצליח
ובאמת איך אתה מעביר תזמן עכשיו? אצלי זה להתאמן-לאכול-סרט-יציאה(אם חברים רוצים)-לישון
תודה אחי, גם לך...
כרגע די בלא לעשות כלום חוץ מלהתאמן ולצאת עם חברים...אבל אני עושה את זה לא מעט זמן ואני משועמם למוות, בגלל זה פתחתי תאשכול. בכל מקרה אני מתכנן טיול בצפון של כמה ימים עם חברים לפני הגיוס, להשתדל לצאת יותר מסיבות וטיולים ובאמת לנצל כל שניה. זה די קשה כי מלא עזבו למכינות או ש"ש והתגייסו כמובן, אז לא תמיד יש עם מי

תודה אחי, גם לך...
כרגע די בלא לעשות כלום חוץ מלהתאמן ולצאת עם חברים...אבל אני עושה את זה לא מעט זמן ואני משועמם למוות, בגלל זה פתחתי תאשכול. בכל מקרה אני מתכנן טיול בצפון של כמה ימים עם חברים לפני הגיוס, להשתדל לצאת יותר מסיבות וטיולים ובאמת לנצל כל שניה. זה די קשה כי מלא עזבו למכינות או ש"ש והתגייסו כמובן, אז לא תמיד יש עם מי

יש לי מלא רעיונות הבעיה זה שאין זרימה של חברים וגם הם לא כל כך ראליים

טיול מים לים(מנהריה לכינרת 3-4 ימים), לרדת לאילת ,ללכת לאיזה ספא להתפנק, קורס צלילה, אם אתה מסודר כלכלית גיחה קצרה לחו"ל,לקרוא ספרים,לראות את סרטים בטופ ב-IMBD ,להשתתף באיזה ריצה בתחרות של חובבנים,סנפלינג,קומזיץ עם החברים ,להתפרק על איזה מסעדה של אכול כפי יכולתך או כל דיל מאתגר אחר.
הייתי אומר לך גם לעשות צניחה חופשית אבל אתה צונח גם כך 🤣

איזה עוד רעיונות (בעיקר פנטזיות) אפשר להכניס לרשימה ?

יש לי מלא רעיונות הבעיה זה שאין זרימה של חברים וגם הם לא כל כך ראליים

טיול מים לים(מנהריה לכינרת 3-4 ימים), לרדת לאילת ,ללכת לאיזה ספא להתפנק, קורס צלילה, אם אתה מסודר כלכלית גיחה קצרה לחו"ל,לקרוא ספרים,לראות את סרטים בטופ ב-IMBD ,להשתתף באיזה ריצה בתחרות של חובבנים,סנפלינג,קומזיץ עם החברים ,להתפרק על איזה מסעדה של אכול כפי יכולתך או כל דיל מאתגר אחר.
הייתי אומר לך גם לעשות צניחה חופשית אבל אתה צונח גם כך 🤣

איזה עוד רעיונות (בעיקר פנטזיות) אפשר להכניס לרשימה ?
עשיתי ים אל ים, קשה אבל מאוד מאוד כיף עם חברה, אז ממליץ

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית