הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב לאחר ירידה במשקל

ללי.פ

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי,
אני רזיתי 29.4 קילו בתשעה חודשים. עשיתי זאת בשילוב של פעילות גופנית וקבוצת תמיכה להרזייה. הגעתי למשקל היעד שלי וכעת אני מעוניינת להמשיך את החיטוב.
באימונים הביתיים [שכללו 40 דקות אופניים,תרגילי בטן ומעט משקולות] אני מרגישה שהגעתי לתקרת זכוכית ושעדיף לי לפנות לחדר כושר.
היית שם ובאמת מבחינת אימון על אזורי הרגליים והידיים היה מענה. הבעיה היא באימוני הבטן,בשבועות האחרונים אני חשה כאבים בגב התחתון כשאני עושה את תרגילי הבטן,כאבים שנמשכו למרות שלקחתי הפסקה של שבוע מהאימונים. המדריכה בחדר הכושר אמרה לי לעשות רק תרגילים כשהרגליים על המזרון ולא לעשות שום תרגיל אלכסוני לצד חיזוק שרירי הגב התחתון.
אשמח לדעת האם ניתן לבצע תרגילים נוספים מלבד אלו ומהו האימון שיביא לי את התוצאות הטובות ביותר לחיטוב [מאחר ואני עושה את כל סוגי התרגילים על כל האזורים לפחות ארבע פעמים בשבוע]?

בחיטוב את מתכוונות ללהיות יותר שרירית או שאת מעונינית לרדת עוד במשקל ?

הכאבים בגב התחתון יכולים לנבוע מהמון סיבות כמו זוקפי גב חלשים, עומסים גבוהים, טכניקה לקויה, או תכנית אימונים לא אופטימלית בשבילך.
נראה לי שכשאת אומרת ״חיטוב״ את מתכוונת לחיזוק. על מנת להגיע לגוף חזק וחטוב ולצבור מסת שריר נחמדה בצורה פרופורציונלית וראויה, את תצטרכי לעבוד על כל הגוף עם התרגילים הבסיסיים והחשובים ביותר, וביניהם נמנים הסקוואט, הדדליפט, ולחיצת החזה, אם את כבר במשך חודש מתאמנת בחדר הכושר כבר יש לך בסיס נחמד וסביר להניח שהתחזקת טיפה. אם את תמשיכי לעבוד בצורה ממוקדת על השרירים (כך אני מניחה שאת עושה) ולא תתחילי לעבוד עם ה״תותחים הכבדים״, לא תחזקי את השרירים המייצבים, לא תשפרי קואורדינציה ולא תביאי לייעול המערכת העצבית, יכול להיות שתסבלי מהכאבים האלו בהמשך, לכן את צריכה לנטוש את כפיפות הבטן למיניהן ולהתחיל לחזק את הגוף כולו, שרירי הבטן והידיים אלו שרירים שמעורבים בהמון מהתרגילים המורכבים והם עובדים בהם חזק ולכן אם תתחילי לעבוד כמו שצריך על כל הגוף את לא תצטרכי להעמיס על השרירים הללו יותר מדי, יספיקו לך סט אחד או שניים.
מקווה שבנושא התזונה את פחות מבולבלת.
בהצלחה 😃

בשבועות האחרונים אני חשה כאבים בגב התחתון כשאני עושה את תרגילי הבטן
את יכולה לנסות פלאנק (תשאלי את גוגל אם את לא מכירה) שהוא תרגיל סטטי ולמיטב ידיעתי ונסיוני האישי בהחלט ידידותי לגב. ייתכן שגם גלגל בטן (abs wheel) יסתדר טוב עם הגב שלך (אני סובל מכאבי גב תחתון כרוניים ועושה את שני התרגילים האלה בלי בעיה(*)).

באמת שבדיוק באתי לצעוק לך! :(

Back
למעלה תחתית