הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טונה במים במקום אומגה 3

• פותח/ת השרשור VaxenN
  • פורסם בתאריך

VaxenN

משתמש מתחיל
33
0
נק' מוניטין:
0
33
0
אם אני אוכל טונה במים באופן סדיר (בלי הגזמה כן?) 4-5 פעמים בשבוע, יש צורך לתסף אומגה 3?

אני די בטוח שטונה הוא לא דג ים קר משמע אין בו אומגה 3 (מספיק/בכלל), ומעבר לזה ההגיון הבריא אומר לי שלאור העובדה שחלק נכבד כאן בפורום צורך טונה על בסיס יומיומי ועדיין מתסף באומגה 3 - טונה היא לא מקור מספק לאומגה 3.

מה לגבי גד טונה, האם הוא בעל אומגה 3?
מעט מאוד

אומגה 3 נמצאת בדגי ים השמנים יותר, למשל סלמון.

למה לא לקחת תוסף של אומגה 3? קשה להגיע לערכים המספיקים מהתזונה, ומומלץ לכל אדם לקחת את התוסף הזה

אומגה 3 יש בעיקר בדגים שחיים בים הפתוח כמו טונה או סלמון... פחות בדגים כמו דניס או לברק למשל..
מי שיאכל כל יום טונה במים דווקא יגיע לכמות יפה של אומגה 3, אבל תמיד עדיף לתסף. (הדגש הוא על טונה במים, שם הכמות של האומגה 3 גדולה יותר)..

מי שיאכל כל יום טונה במים דווקא יגיע לכמות יפה של אומגה 3, אבל תמיד עדיף לתסף. (הדגש הוא על טונה במים, שם הכמות של האומגה 3 גדולה יותר)..
וואו חידשת לי ממש, הייתי בטוח שכמעט ואין בזה, אם קונים נתח שלם של טונה זה גם טוב?

וואו חידשת לי ממש, הייתי בטוח שכמעט ואין בזה, אם קונים נתח שלם של טונה זה גם טוב?
אין בזה הרבה, ברור שבדג כמו סלמון יש יותר. אבל בגלל שטונה זה דג מאוד נגיש ואפשר לאכול אותו 7 פעמים בשבוע בלי בעיה, אפשר להגיע גם ככה לכמות יפה. אם אתה כבר קונה נתח, אז כבר עדיף שזה יהיה דג כמו סלמון. כמו שאמרתי, כל היתרון בטונה שהוא נגיש... אם תאכל כל יום טונה במים ועוד פעמיים בשבוע דג סלמון או משהו בסגנון, אתה מסודר.

לא יודע, אני אוכל בערך 10-12 טונות במים בשבוע ועוד משהו כמו 2-3 חתיכות יפות של סלמון ועדיין מתסף באומגה 3 מהצד.
תעשה את החישובים שלך. עוד לא שמעתי שיותר הוא דווקא מזיק באומגה 3..

@Anabolizm - ידוע שבטונה יש כספית וממש לא מומלץ לאכול כזאת כמות של טונה בשבוע. תקרא על זה קצת - אני לא הייתי ממליץ לאכול 10-12 טונות בשבוע. מה לגבי להחליף כמה מנות באבקת חלבון?

@shahar18 - באמת?! וואו - הייתי בטוח שאין בזה כלום!
זה אומר שבמידה ואני אוכל 4 טונות בשבוע - מספיק לתסף רק בנניח 1.2 גרם אומגה 3? 2.4 גרם?

@Anabolizm
זה אומר שבמידה ואני אוכל 4 טונות בשבוע - מספיק לתסף רק בנניח 1.2 גרם אומגה 3? 2.4 גרם?
לא רוצה סתם לזרוק מספרים, 4 טונות בשבוע זה לא כל כך הרבה, ככה שהייתי ממשיך לתסף רגיל

בעקרון כרגע אני אוכל 7 בשבוע אבל החלבון בדרך וכשיגיע אני ארד ל-4.
אחלה - אמשיך כרגיל 😃

@Anabolizm - ידוע שבטונה יש כספית וממש לא מומלץ לאכול כזאת כמות של טונה בשבוע. תקרא על זה קצת - אני לא הייתי ממליץ לאכול 10-12 טונות בשבוע. מה לגבי להחליף כמה מנות באבקת חלבון?

אשמח לראות את המחקר שמראה שבטונות בארץ יש כמות כספית גבוהה כמו הטונות שמיוצרות בחול.

לא חושב שעשו מחקר על כמות הכספית בטונות בארץ לעומת כמות הכספית בטונות בחו"ל, והאמת שזה גם לא ממש מעניין אותי. ידוע שבטונות באופן כללי יש כספית וממש לא בריא לצרוך טונה בכמות גדולה - למה סתם להסתכן ולסמוך על זה שבארץ יש פחות מאשר בחו"ל? מעבר לזה שאמרתי משהו שאמור להיות לטובתך ואתה בתגובה מתגונן כאילו באתי לגנוב לך את הסקופ של אחרי אימון. קח את זה לאן שבא לך - אם אתה רוצה להמשיך לאכול כאלו כמויות אז תמשיך - אני רק וידאתי שאתה מודע לסכנה 😃

מי תקף אותך ? ביקשתי מחקר שמבסס את התשובה שנתת לי שבה טענתה שאני מסכן את החיים שלי בגלל שאני אוכל 12 קופסאות טונה בשבוע, זה הכל. לא מכל דבר צריך להיעלב...
היה פה מחקר שפורסם פעם לפני הרבה זמן שהראה שהכמות כספית בטונות בארץ נמוכות משמעותית מהכמות כספית של הטונות בארה״ב למשל, וזה מהסיבה שהדגי טונה בארץ גודלים כאן ולא מיובאים מחו״ל.
אם היה לי מושג איפה נימצא המחקר הזה הייתי מעלה לכאן, אבל בוקר עכשיו ואין לי כלכך כוח לחפש..

לא חושב שעשו מחקר על כמות הכספית בטונות בארץ לעומת כמות הכספית בטונות בחו"ל,
אני לא יודע על המחקר אבל הנה הצהרה של משרד הבריאות מ 2012:

"כמו-כן חשוב להדגיש כי משרד הבריאות עוקב אחרי תכולת הכספית בטונה בישראל. מנתונים שנאספו בעת האחרונה עולה כי, רק ב- 16% מהדוגמאות של שימורי טונה בהירה נמצאה כספית בכלל וגם זאת ברמה הנמוכה מזו המותרת."

גם אם אתה מאמין למשרד הבריאות (מעניין כמה בדיקות כאלה הוא עושה), אכילה של 10-12 קופסאות בשבוע נראית לי כמו משהו מסוכן למדי. אבל זה רק אני.

הדגי טונה בארץ גודלים כאן
בטח בים המלח.

נערך לאחרונה:
To get the most omega 3 fats from your canned tuna, choose water-packed tuna rather than oil-packed. The oil mixes with some of the tuna's natural fat, so when you drain oil-packed tuna, some of its omega-3 fatty acids also go down the drain. Since oil and water don't mix, water-packed tuna won't leach any of its precious omega-3s.

Canned in water and drained, 6 ounces of light meat tuna typically provide a little less than .5 gram of omega-3 fatty acids, while light tuna canned in oil and drained provides a little more than .3 grams of omega 3.

One assay found that 100 grams (about 3 ½ ounces ) of light tuna canned in water and drained contained 0.272 grams of omega-3 fatty acids, derived from EPA (0.047g), DHA (0.223g), and ALA (0.002g). Tuna canned in oil and drained contained almost a third less omega 3s: 100 grams of light meat tuna canned in oil and drained provided 0.202 grams of omega-3 fatty acids in the form of EPA (0.027g), DHA (0.101g), and ALA (0.074g).

Type of FishTotal Omega 3 FatEPA (unique type of Omega 3 Fat)DHA (Unique type of Omega 3 Fat)
fresh bluefin tuna, baked, 6 ounces2.5 grams0.6 grams1.9 grams
fresh albacore tuna, baked, 6 ounces2.6 grams0.5 grams1.7 grams
fresh skipjack, baked, 6 ounces2.7 grams0.7 grams2.0 grams
Light tuna, canned in water, 6 ounces0.46 grams0.08 grams0.38 grams
Light tuna, canned in oil, 6 ounces0.34 grams0.05 grams0.38 grams
Starkist TM Albacore tuna, canned in water, 6 ounces*1.35 gramsdata not availabledata not available
Papa George Gourmet Albacore tuna, canned in olive oil, not drained, 6 ounces8.1 grams2.6 grams5.5 grams

בטבלה תתיחסו למס' 4-5 (אלה הסוגים שנמכרים בארץ) ותקצצו ב50% מכיוון שמדובר על ounces =29gr .
בקיצור אתם מקבלים כמות מצחיקה בכל קופסא של 100% .

מקורות לאומגה יהיו דגים מאזורים קרים כמו סלמון,מקרל,טונה כחולה (לא נראה לי שתצליחו להשיג),הרינג ,אנשובי,
עוד מקור טוב יהיה פשתן.

טונה הרבה זה לא כל כך בריא אפילו שזה דג ויש בזה הרבה חלבון אבל יש בזה גם הרבה כספית שזה לא כל כך בריא

עדייף לך לאכול 3 פעמים בשבוע קופסת טונה ותנסה לגוון במאכלים שאתה אוכל לא בריא להישאר תקוע ומקובע על משהו אחד..

קשה מאוד להגיע לתצרוכת היומית המומלצת של אומגה 3 מהתזונה המערבית המודרנית
גם במוצרים שכתוב עליהם "מועשר באומגה 3 " הכמות היא קטנה מאוד וזניחה.

מאוד מומלץ להיעזר בתוסף תזונה אומגה 3 למניעת דלקות והגנה מפני סוגי סרטן שונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית