הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה לחבר טבעוני

• פותח/ת השרשור yogevnn
  • פורסם בתאריך

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
שלום,

יש לי חבר טבעוני ששוקל 90 קילו על 170 בן 20, ועושה 3 אימונים בשבוע של משקולות וקצת אירובי, זה באימון אישי כזה בחדר כושר, לא משהו רציני מאוד אבל הרבה יותר טוב ממה שהיה עושה עד עכשיו.

הבעיה זה שהוא טבעוני עם הרבה בעיות עם אוכל.

מישהו מכיר תפריט טוב לחיטוב בשבילו? הוא מוכן אולי לצרוך מוצרי חלב במידה..אבל לא בטוח ככה שלא הייתי מסתמך על זה בתפריט.

הוא צריך להקפיד על חלבון (טופו,סייטן, חלב סויה, קטניות)
עם פחמימות שומנים לא צריכה להיות לו בעייה מיוחדת.
עם כל השאר יכול לעקוב אחרי המאמרים בפורטל.

שילוב של אורז/דגנים ביחד עם קטניות כמו עדשים וחומוס יתנו תחליף טוב לחלבון. גם סויה בשילוב עם דגנים ייתן תחליף טב

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על הרעיונות!

השאלה גם זה איך מחשבים לזה ערכים של חלבון? 😳 כי חלבון מלא אין שם, כאילו אם לא מחשיבים את הסויה וכל זה..אבל תכלס החלבון שלו נובע משילוב עם פחמימות (אורז עם סויה למשל)

יש צורך בחישוב ערכים? או רק סה"כ קלוריות ולהצמד לתפריט? אם כן יש למישהו תפריט לדוגמא?

תודה לכולם על הרעיונות!

השאלה גם זה איך מחשבים לזה ערכים של חלבון? 😳 כי חלבון מלא אין שם, כאילו אם לא מחשיבים את הסויה וכל זה..אבל תכלס החלבון שלו נובע משילוב עם פחמימות (אורז עם סויה למשל)

יש צורך בחישוב ערכים? או רק סה"כ קלוריות ולהצמד לתפריט? אם כן יש למישהו תפריט לדוגמא?
סה"כ הקלורות. כדאי אבל להגיע לערכים אפילו יותר גבוהים של חלבון (הכוונה, ליותר מפי 2)

לא לא לא...אל תתחיל פה וויכוח טבעוני קרניבורי...גם כי אתה תפסיד וגם כי זה ימנע מהחבר לקבל עזרה 😃

בא לי לפתוח אשכול חדש רק כדי לראות תגובותץ...😛

על כל מקרה, לפותח האשכול, הוא צריך לראות את הכמויוות של אבות המוזון בסופו של יום של הכל, רצויי חלוקה של החלבון לארוחות של 30-40 גרם חלבון לכל ארוחה .

לא נכון - קרא מאמרים. זה מזמן הופרך.

הופרך חלקית למיטב זכרוני, יש גם על זה מאמר בקילוגרם, אם אני זוכר נכון, סנטוז החלבון היה גדול יותר במעט (באחוזים בודדים אם אני זוכר נכון) יותר בחלוקה מאשר בפעם האחת...

אני אשמח אם מישו יוכל להביא לי איזה הוכחה שאני טועה אבל, אולי אני לא מעודכן..😛

סנטוז החלבון היה גדול יותר במעט
יכול להיות שזה נכון, אבל זה לא אומר כלום לגבי התוצאה הסופית. צריך לזכור שהגוף נמצא כל הזמן בשיווי משקל דינמי, דברים נבנים ונהרסים במקביל ללא הרף, ואם משהו מואץ בפרק זמן מסויים בהחלט ייתכן שהוא יואט בהמשך כדי לפצות על זה ולחזור למצב המועדף על הגוף. המחקרים שאני מכיר טוענים שאין בעיה עם צריכת הרבה חלבון באותו זמן.

מצד שני, אין כמעט ספק שצריכת חלבונים במנות של 30-40 גרם לא מזיקה לספיגה, כך שאם זה לא מהווה בעיה מבחינה טכנית אין סיבה לא לפצל את הצריכה ולהסיר כל ספק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית