הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון טווחי תנועה חלקיים

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
ערב טוב לכולם
היום במכון ניגש אליי בחור טוב, שבמקרה הוא גם חזק מאוד ושאל אותי אם בנוסף לתרגילים אני עושה חצאים. אני כמובן כחבר פורום LBS אמרתי שלא כמובן, זה לא התרגיל. הוא הציג לי הסבר הגיוני מאוד, מושכים דדליפט מבלוקים, עושים בנצ' לקרשים, יוצאים עם המוט בסקוואט (תרגילים שבאמת עושים) בשביל מה ? בשביל הCNS כמובן, בשביל לדפוק את המוח ולתת לו לחשוב שהמשקל האמיתי שעושים הוא קל מאוד.
עכשיו השאלה שלי, למה באמת עושים את התרגילים לטווח תנועה חלקי ? למה לוחצים לקרשים אבל לא מסקוויטים עד החצי ?
מתי צריך לשלב את התרגילים ?
למי זה מומלץ ?
מה אתם חושבים על טווחי תנועה חלקיים ?

דיון מהנה

אני מכיר שני סיבות: היפרטרופיה(ברוב התרגילים חזרוק חלקיות מאפשרות יותר משקל, בסופו של דבר יותר גירוי, יותר היפרטרופיה...) ועבודה ספציפית על זוויות שריר(השריר מתחלק בכוח האפקטיבי שלו לפי אורך מתח)

אגו וביטחון
ברגע שאתה תמשוך 200 ממתחת לברך
אתה לא תפחד להתקרב ל-130 ....
לפי מה שאני יודע לחצאים אין יתרון ממשי על טווח תנועה מלא...

@^pala - אם כבר, טווח תנועה קצר יותר הוא פחות יעיל להיפרטרופיה כי יש פחות עבודה.

יש יתרונות מסוימים בעבודה בטווחים חלקיים, אבל הם אף פעם לא יהיו יעילים כמו התרגילים המקוריים, לאף מטרה.
אני אישית משלב בנצ' מקרשים וראק פולס, שגורמים לי להתחיל את התנועה בחלק שבו אני הכי חלש, ובכך 'מחייבים' אותי לחזק אותו.
אבל אלו באמת תרגילים לרמות גבוהות יחסית.

קביים זה כמו עמודים כאלה שעושים בעזרתם רבע בנצ'
לצאת עם המוט מהראק
בדר"כ משתמשים בטווחי תנועה כאלו על מנת לחזק את הנקודות החלשות - ה-sticky points. למשל, לעשות box squat, או deficit deaflift (טווח תנועה גדול יותר), או דגליפט ממדרגה (טווח קטן יותר).
מכוונים את הגובה כך שיתאים לנקודות החלשות שלך.

מתאמן מתקדם יכול להיעזר בעבודה בטווח תנועה חלקי כתרגיל עזר בשביל להתגבר על נקודות חלשות/דביקות, החצי העליון של הסקוואט הוא לא החלק החלש אצל אף אחד.

טווח תנועה חלקי בדרך כלל עושים לאחר הגעה לכשל בתרגיל מסוים, אפשר לעבוד בטווח חלקי בשביל לסחוט עוד את השריר... זה יותר שיטת בילדרים, למי שמתאמן בכוח אין כל כך שימוש בזה.. אלא אם כן הכוונה היא לטווח תנועה חלקי מתחילת התרגיל בשביל לעבוד על השריר במתיחות מסוימת שלו

הסבירו כאן יפה. מעבר לזה, לרוב (אני מכליל) אתה תראה חבר'ה עם ציוד עובדים הרבה על קרשים, בוקס סקוואט גבוה וכו' כי אצלהם הנעילה יותר קשה מהתחתית. במקרה של הליפטר הממוצע נגיד אם הRM1 שלו 140 סקוואט, והוא יעבוד חצאים עם 160, הוא עדיין ימעך ביציאה מהבור כנראה עם 150, רוב המתאמנים בלי ציוד חלשים בתחתית גם בבנץ' וגם בסקוואט. מה שכן בתוכניות בסיסיות אין מקום לתרגילים האלה כי זה יפגע לך בהתאוששות בנוסף.

הסבירו כאן יפה. מעבר לזה, לרוב (אני מכליל) אתה תראה חבר'ה עם ציוד עובדים הרבה על קרשים, בוקס סקוואט גבוה וכו' כי אצלהם הנעילה יותר קשה מהתחתית. במקרה של הליפטר הממוצע נגיד אם הRM1 שלו 140 סקוואט, והוא יעבוד חצאים עם 160, הוא עדיין ימעך ביציאה מהבור כנראה עם 150, רוב המתאמנים בלי ציוד חלשים בתחתית גם בבנץ' וגם בסקוואט. מה שכן בתוכניות בסיסיות אין מקום לתרגילים האלה כי זה יפגע לך בהתאוששות בנוסף.
מה הכוונה "עם ציוד" ?

אני די מזדהה עם מה שאמרת לגבי החולשה ביציאה מהבור בסקוואט ובבנץ ואם כבר נכנסת לזה,אולי תסביר לי איך לחזק את הכוח שלי מהתחתית בלי ציוד?ואיך לשלב את זה בתוכניות כמו 1/3/5?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית