הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה מכווצים את הטוסיק בסוף כל תנועה בlb squat?

לא מצליח להבין אותך גם כן

APT מהמילה אנטריור Anterior הכוונה סיבוב האגן לפנים, כמו שנשמע

PPT מהמילה פוסטריור posterior, סיבוב האגן לאחור כמו שנשמע גם כן

אתה מתייחס לעצם בולטת בחלק העליון של קדמת האגן המכונה ASIS (בקדמת המותן) ולא לטוסיק

http://www.tennisfitnesslove.com/wp.../pelvic-tilt-apt-ppt-image-e1519710907112.jpg
הוא צודק, APT אומר שהאגן כביכול מרכין ראש, זה הסיבוב קדימה. סיבוב אחורה יהיה שעצם הזנב זזה קדימה

הוא צודק, APT אומר שהאגן כביכול מרכין ראש, זה הסיבוב קדימה. סיבוב אחורה יהיה שעצם הזנב זזה קדימה
נכון הסקרום הולך קדימה בPPT כחלק מהתנועה, מסכים.
למרות שאף פעם לא שמעתי שימוש כדוגמא בטוסיק ולא באגן כי זה רק ממרכב את העניין עם המושגים
אבל הדיון התייחס למה ש@mastersplinter רשם

ניחוש בלבד, יכול להיות שרואים ליפטרים שמכניסים אגן לפנים (לבטל APT) לפני התחלת התנועה (ולא בסופה) על מנת לשמור על אגן ניטראלי ולא נוטה לאחור.

שאני עדיין מנסה להבין אם הוא טעה בין PPT לAPT
כי אני מנסה לבטל PPT בשבירת מקביל

נכון הסקרום הולך קדימה בPPT כחלק מהתנועה, מסכים למרות שאף לא שמעתי שימוש בטוסיק ולא באגן כי זה רק ממרכב את העניין
אבל הדיון התייחס למה ש@mastersplinter רשם

שאני עדיין מנסה להבין אם הוא טעה בין PPT לAPT
כי אני מנסה PPT בשבירת מקביל
כשמכווצים את הישבן חזק זה גורם ל-PPT קל, כדי לבטל מצב של היווצרות APT מוגזם

כשמכווצים את הישבן חזק זה גורם ל-PPT קל, כדי לבטל מצב של היווצרות APT מוגזם

אתה מתכוון להיפר-לורדוזיס?

APT מוגזם? לבן אדם רגיל? מה זה? תנועתיות גבוהה בחוליות של הגב? איך בן אדם רגיל מגיע לזה בתחתית של סקוואט כשהאמסטרינג נמתח ושואף להביא לPPT ללא היפר לורדוזיס?

אתה מתכוון להיפר-לורדוזיס?

APT מוגזם? לבן אדם רגיל? מה זה? תנועתיות גבוהה בחוליות של הגב? איך בן אדם רגיל מגיע לזה בתחתית של סקוואט כשהאמסטרינג נמתח ושואף להביא לPPT ללא היפר לורדוזיס?
זה נובע מהרגל שלרוב המוחלט של המתאמנים יש, שכדי לקבע את הגב במקום הם מפעלילים רק את שרירי הגב ויוצרים APT, וכתוצאה מזה היפר לורדוזיס. ע"י כיווץ הישבן הם מתקנים את ה-APT

זה נובע מהרגל שלרוב המוחלט של המתאמנים יש, שכדי לקבע את הגב במקום הם מפעלילים רק את שרירי הגב ויוצרים APT, וכתוצאה מזה היפר לורדוזיס. ע"י כיווץ הישבן הם מתקנים את ה-APT
הבנתי את הנקודה של ספלינטר תודה.

אבל אני חייב להבין נקודה קטנה
מצטער שאני מתפלצף 🙃 אבל האם יש מצב שאנחנו מערבבים בין אובר אקסטנשן של הגב במצב שדיברנו לבין סיבוב האגן?

בתחתית לא מרגיש לי אפשרי להגיע לAPT מוגזם אלא רק לאובר אקסטנשן בשילוב עם APT רגיל
שאולי מתפרש כAPT מוגזם

נערך לאחרונה:
זה לא עניין של ״APT מוגזם״, זו לא בעיה בריאותית או משהו מסוכן.
באופן כללי אתה רוצה לשמור על מנח אגן ניטראלי, לכן כל רמה של APT תהיה לא אידיאלית מבחינה תנועתית.

אצלי זה המגרעה הכי גדולה בסקוואט עקב שנים של טכניקה בדגש על ״HIP DRIVE״ שגרמה לזה.

squat-200x300.png

מאד קל להגיע לזה והייתי מכליל ואומר שלפחות 30-50 אחוז מהמתאמנים עושים סקוואט עם APT.

ככה או ככה זה לא נחוץ

ניחוש בלבד, יכול להיות שרואים ליפטרים שמכניסים אגן לפנים (לבטל APT) לפני התחלת התנועה (ולא בסופה) על מנת לשמור על אגן ניטראלי ולא נוטה לאחור.
^ זה הסיבה שחיפשתי

שווה לעשות את זה? או שזה מיותר?

צריך ללמוד לעשות ברייסינג כמו שצריך ולא ״להכריח״ את האגן להיות במיקום שאתה לא מצליח לשמר במהלך התנועה בגלל ברייסינג שלא מחזיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית