הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון בסקוואט

sharon95

משתמש מתחיל
81
4
נק' מוניטין:
4
81
4
התחלתי לפני 3 חודשים ss .
אחריי חודשיים הגעתי למשקלים של בערך 100קג לסקאווט/דדליפט.
באימון (לפני חודשיים) שעשיתי סקאווט ודדליפט ל100 התחילו כאבי גב תחתון חזקים, אז החלטתי להוריד משקלים משמעותית ולעבוד רק על הטכניקה.
דבר ראשון שעשיתי זה לקחת כמה ימים הפסקה , לתת לגב תחתון לנוח.
אחריי ההפסקה עבדתי על הטכניקה עם 60 קג בסקאווט/דדליפט.
אחריי חודש (היום) הטכניקה בדדליפט טובה אין כאבים בזמן התרגיל , כרגע עומד על 80קג .
בסקאווט למדתי את הטכניקה (קראתי את החלק בספר על הסקאווט, וראיתי את הסרט של ריפטו) ואני יודע אותה טוב , אבל עקב הגב תחתון הכואב נוצרו כמה בעיות:
כשהמוט עליי אחריי שלקחתי אותו המהראק אני לא יכול להוציא חזה ולהקשיט את הגב תחתון בגלל שהוא כואב.
כשאני עולה מהבור לקראת הנעילה סופית אני לא מצליח לעלות חלק לסגירה כי הגב תחתן כואב מאד אז אני פשוט דוחף אותו פנימה בלי לשים לב (ניסיתי לעלות לאט ולקראת הסוף לא יכולתי לעלות כי הגב תחתון ממש כאב אז נאלצתי לדחוף אותו פנימה)
תראו את זה טוב בסירטון. מתחיל מ 0:25

החלטתי להחליף את הסקאווט בלחיצת רגליים או להפסיק לגמרי למשך שבוע בערך . (אבל להמשיך בדדליפט)
במשך כל החודש (וגם עכשיו) היו כל מיני תנועות שהרגשתי דקירות לעיתים קרובות והשתדלתי לחמם ולשים וולטרן .
אני כבר לא יודע מה לעשות , הגב תחתון כואב וסביר להניח שגם אחריי השבוע הפסקה הכאב לא יעבור .
אני מאמין שאחריי שכאב יעבור אני יוכל לעשות טוב ובלי כאב ואני יעלה סרטון לביקורת .
מה אתם מציעים לי לעשות? ללכת לרופא?

נערך לאחרונה:
הועבר לפורום פציעות ספורט.
להבא, כשאתה פותח נושא אנא כתוב כותרת עניינית.

תודה, ותרגיש טוב

1. לך לאורטופד שיעשו לך לפחות צילום רנטגן.

2. יש הבדל בין DOMS לכאב רע. ברגע שיש לך כאב "רע" אתה צריך להפסיק באותו רגע. ולהוריד משקל\לשפר טכניקה\לנוח.

3. תוציא את המשקל הפוך. כלומר שאתה זז אחורה כשאתה מוציא מהראק.
אם קראת את הספר של ריפטו, או לפחות ראית את הסרט אתה יודע שאין לך למה להסתכל על המראה.

4. הטכניקה שלך לא מושלמת, תוריד משקל ותעבוד על זה.

*יש נטיה לדלג על מספר 1, אבל אני ממליץ לא להתעצל.
תדרוש צילום לוודא שהכל בסדר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית