הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אחרי אימון SS ראשון, שאלות:

אורי גמליאל

משתמש מתחיל
73
3
נק' מוניטין:
3
73
3
התחלתי אתמול את התוכנית, ועשיתי את האימון הראשון (A - סקוואט, בנץ' ודדליפט)

בסקוואטים התחלתי עם מוט ריק ועשיתי 5 חזרות, לאחר מכן הוספתי וכו' עד שהגעתי להרגיש קושי בביצוע ב10 ק"ג בכל צד.
לאחר האימון הבא אעלה סרטון לקבל הערות על הטכניקה.
כנ"ל בדדליפט.

העניין הוא בבנץ' פרס, עשיתי עם 15 ק"ג בכל צד, זה משקל שהייתי עובד איתו לפני התוכנית והייתי מבצע יותר חזרות (אם כי כנראה שהטכניקה לא היתה טובה).
בכל מקרה, הקפדתי לפי מה שריפטו מסביר בסרטונים על המיקום של הגוף, הרגליים, הכיווץ בגב, חזה למעלה ונשימה עמוקה וכו' וזה היה לי יותר קשה מבעבר. אפילו הרגשתי לא בנוח באחיזה.
התבאסתי שבאימון הראשון יצא לי 5 5 ו-4.
1. אני יודע שבלי סרטון של הביצוע יהיה לכם קשה לעזור לי בינתיים, אבל אולי מישהו נתקל בזה בעבר ויכול לנסות להעיר הערות כלליות? במיוחד לגבי הידיים, איפה בדיוק הן אוחזות במוט ביחס ל-2 הטבעות המסומנות בשני צדדי המוט?

2. מאחר ולא סיימתי את הסט האחרון בעצם, מה אני צריך לעשות באימון A הבא מבחינת המשקל? להשאיר אותו דבר? להוריד מעט ולבצע סטים מלאים? להמשיך להעלות?

תודה. ועוד שאלה - כואבות לי הרגליים (שרירי הירך לסוגיהם), אני ממשיך היום כרגיל בסקוואט? (מוסיף משקל וכו'?)
כל אימון מתאמנים עם הכאבים האלה ברגליים או שהגוף פשוט מתרגל לסקוואט?

מקווה שמישהו יענה, רציתי תשובה לפני האימון הערב.
תודה.

היי אורי 😃

אז ככה, בוא נעשה קצת סדר...
לגבי 1 - קודם כל, כמו שציינת - אי אפשר לתת הערות לגבי הביצוע בלי לראות את הביצוע. לגבי המנח של הידיים ביחס לשתי הטבעות בצידי המוט - הטבעות הן כדי שתוכל לדעת שאתה מחזיק את המוט מאוזן ולא ימינה/שמאלה מידיו ואז הוא ינטה לך לאחד הצדדים. המתאמן הממוצע שם את הזרתות על הטבעות עצמן פחות או יותר, אבל זה אינדיווידואלי. שלא יהיה רחב מידיי ולא צר מידיי.

2 - SS היא כמו שבטח הבנת תוכנית שבה אתה מעלה משקל בכל אימון. המשקלים ההתחלתיים של התוכנית הם מאוד חשובים שכן הן יהוו לך את הבסיס לעלייה במשקל בהמשך. במשקלים הנמוכים אתה לומד לעשות את הטכניקה כמו שצריך ומתרגל את התנועה. אם כבר באימון הראשון לא הצלחת לסיים את הסרטים - איך תעלה משקל לאימון הבא? מה שאתה צריך לעשות זה להתחיל עם משקל שאתה בבטחון יכול לסיים את שלושת הסטים, אבל גם חשוב שלא יהיה קל מידיי. אינדיקציה טובה למשקל המתאים היא ביצוע של הסטים בצורה טובה אך איטית במקצת. נסה להתחיל עם 10 ואף אפילו 5 בכל צד. עדיף להתחיל נמוך ולהתקדם כמה שיותר בהמשך מאשר להתחיל גבוהה ולהתקע נורא מהר.

לגבי הכאבים - הכאבים האלו זה הדבר הכי כיף שיש! אבל אולי זה רק אני?
מעבר לזה - בדכ אחרי סקאווט תרגיש כאבים בשרירים בדומה לכל שריר אחר שמתאמץ בתרגיל מסויים. כמובן שלא אחרי כל אימון יהיו לך רגליים תפוסות ברמה שפעולה כמו לקום מהמיטה הופכת למשימה בלתי אפשרית 7. תוך כשבוע +- העניין יירגע ותוכל ללכת כרגיל ולא כמו ברווז, גם אחרי אימונים. אתה עוד רק בהתחלה, תן לגוף זמן להתרגל לגירוי החדש.

• פותח/ת השרשור
עזרת לי המון עומר, תודה!

אני אעלה סרטונים בקרוב כדי לקבל הערות.
ולגבי המשקל אני אעשה כמו שכתבת.

שוב תודה אחי 😃

בשמחה 😃
אל תתבייש לשאול כל שאלה שעולה לך...

• פותח/ת השרשור
אז הנה באתי לפתוח נושא חדש, אבל תוכל לעזור לי פה.
אני אמור לבצע היום את תרגיל הפרס.
במדריך על ss (באתר קילוגרם) כתבו:
" כמו שאתם יכולים לראות בסירטון, המדגים משעין את ראשו (בלבד) מעט אחורה, באותו הזמן הוא מעלה את המוט מעלה ומזיז את ראשו קדימה, כך שהמוט יהיה מעל עורפו בצורה ישירה.

4) אל תישענו לאחור (עיקום הגב) בשום פנים ואופן. התרגיל אינו אמור להיות "פרס בשיפוע", אלא פרס קלאסי בעמידה ללא כל הישענות לאחור."

וריפטו מדגים במפורש בDVD לעקם אחורה את הגב העליון.
אולי הוא מדגים את מה שנקרא "פרס בשיפוע"?

חפש בבקשה את הסרטון המדובר על ריפטו ביטיוב ותן לינק, יהיה לי קל יותר לענות לך (יצא לי בעצמי לראות אותו פעם כך שיש אותו שם בוודאות)

• פותח/ת השרשור
אני ראיתי את זה בdvd.
אבל ככה הוא מדגים בכל מקום. לדוגמא פה:

כבר בדקה 8:00 בערך הוא מסביר על חשיבות התנועה הזאת. ובמדריך כתוב במפורש לא לעשות את התנועה הנ"ל.
הם אפילו חזרו על זה פעמיים:
". שוב, אל תישענו לאחור!!!
אם יש לכם חולשה בשרירי הבטן או זוקפי הגב, אתם תמצאו זאת במהרה תוך ביצוע התרגיל."

אני ראיתי את זה בdvd.
אבל ככה הוא מדגים בכל מקום. לדוגמא פה:

כבר בדקה 8:00 בערך הוא מסביר על חשיבות התנועה הזאת. ובמדריך כתוב במפורש לא לעשות את התנועה הנ"ל.
הם אפילו חזרו על זה פעמיים:
". שוב, אל תישענו לאחור!!!
אם יש לכם חולשה בשרירי הבטן או זוקפי הגב, אתם תמצאו זאת במהרה תוך ביצוע התרגיל."

הייתי מקשיב לריפ.

אל תגיע לפשיטת יתר בגב, אתה כמובן צריך להזיז את הפרצוף שלך מהדרך כשהמוט עולה למעלה בקו ישר.
ההסבר של ריפטו טוב.

Back
למעלה תחתית