הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

You can’t slip a disc, spinal herniation probably doesn’t really matter, and your alignment doesn’t

"Early MRI has been proven time and again to lead to higher surgery rates and worse outcomes, so we want to be very careful when we recommend that someone get an MRI of their back" - יש לך מושג אם זה נכון גם בארץ? נדמה לי שהנטיה בשנים האחרונות היא לא להמליץ על ניתוח אלא אחרי שכל האפשרויות האחרות מוצו (מן הסתם יש גם תועלת בגישה הקמצנית של קופ"ח 😃).

• פותח/ת השרשור
"Early MRI has been proven time and again to lead to higher surgery rates and worse outcomes, so we want to be very careful when we recommend that someone get an MRI of their back" - יש לך מושג אם זה נכון גם בארץ? נדמה לי שהנטיה בשנים האחרונות היא לא להמליץ על ניתוח אלא אחרי שכל האפשרויות האחרות מוצו (מן הסתם יש גם תועלת בגישה הקמצנית של קופ"ח 😃).

ההנחיות בארץ הן לא לשלוח ל MRI במצבים של כאב גב אקוטי ללא סימנים נוירולוגיים ברורים.
במקרים מסויימים (ספורטאים עם תמיכה כלכלית רצינית , אנשים עם היסטוריה משפחתית של פתולוגיות/מחלות מסויימות) שולחים גם ללא סימנים שכאלו.
באופן כללי - כן. הרעיון הוא למצות קודם כל את הטיפול השמרני.
כמובן שלא חסר אורטופדים נלהבים שירצו לנתח , ולפעמים הרעיון של הטיפול השמרני לא ממוצא כהלכה.

יהושע, צריך לזכור שבארה"ב יש הרבה הרבה הרבה יותר מכשירי MRI זמינים, וגם באיכות טובה (בארץ יש עוד מכשירים מאוד ישנים במונחי השדרוג של היום, והתמונות פקקט בהתאם...), אז ההפנייה לMRI היא פחות ביג דיל שם למי שיש ביטוח בריאות טוב.

בארץ הכל תלוי מי מפנה אותך.

מאמר יפה, צריך לדעת לפרש אותו נכון, ולא כדרך להצדיק טכניקה או יציבה לקויה.

צריך לזכור שבארה"ב יש הרבה הרבה הרבה יותר מכשירי MRI זמינים
אני יודע, לכן שאלתי על המצב בארץ... אבל בייחוד רציתי לדעת אם גם כאן עושים הרבה ניתוחים מיותרים, כי יש לי תחושה שלא.

נערך לאחרונה:
זה נושא בעייתי כי מנתחים מקבלים יותר כסף ככל שהם מנתחים יותר,
ואם הכלי היחידי שיש שלך הוא פטיש, כל בעיה מתחילה להראות לך כמו מסמר.

ומצד שני לרופא יש אינטרס להראות כמה שיותר תוצאות חיוביות בלבד.

ומצד שלישי - לפעמים זה בכלל דחף של חולה שלא מצא שום פתרון לבעיה שלו ומתעקש על ניתוח בכל מחיר.

נתקלתי בשלושתם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית