הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא בבית ספרנו. 90% מתלמידי ישראל לא לומדים אבולוציה.

אם אתה מלמד אנשים שהאבולוציה היא עובדה, מה אתה שונה מהחרדים שמרעילים ילדים קטנים מגיל צעיר?
האבולוציה היא לא עובדה. ואף בנאדם משכיל לא יחשיב אותה עובדה, כי היא לא. לך לילדים ביסודי ותספר להם שהאבולוציה היא עובדה.
אתה לא שונה מהזבלים האחרים.
וואו
אתה באמת לא רואה את השוני בין ה״תנ״ך״ לבין האבולוציה?
פשוט וואו....

אה ד״א רואים שאתה מתגונן כי אין לך מה להגיד ״אין לי מלא זמן פנוי כמוך״ ״אתה לא שונה מהזבלים״.....
סיימתי כאן

תורת האבולוציה היא לא אמת מוחלטת.
קיימות עוד תורות שלא בהכרח מתיישבות עם המודל שהציג דרווין. המדענים עדיין חלוקים בין התיאוריות השונות.

אף אחד לא חלוק, לגבי האבולוציה יש קונצנזוס חד משמעי בכל קהיליית המדע ! חד משמעי, המודל שהציג דרווין היה פריצת הדרך באותה תקופה והיום אפשר למצוא בו חורים מסויימים אבל הוא הבסיס לכל התורה שיש כיום, שבכל יום מוצאים עוד ועוד הוכחות, ואותן הוכחות ותצפיות מתיישבות בצורה מושלמת עם כל ההנחות שעומדות מאחוריה, ראה ערך עץ פילוגנטי, ראה הוכחות דרך DNA.
למי שמעוניין קצת להשכיל יכול לעבור על הערוץ הזה
http://www.youtube.com/channel/UC7LoG5hqe-M89pcGvOe-vCA

ובעיקר על זה:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLxaNcS5RCmyzzquPKsYVWjEol358iBIP3

אגב וורקאוט, שאלת את עצמך פעם למה יש לך פיטמות?
התשובה נמצאת כאן:

אחי אז תמשיך להתעצבן האבולוציה היא עובדה, וכל התכחשות היא התעלמות מהמציאות.
יש מאות אלפי ממצאים, גם ברמת המאקרו וגם ברמת המיקרו. אם אתה חושב שנוצרהו ע״י יצור דמיוני ששם אותנו בג׳ונגל ויצר מהצלע שלנו אישה וגם היה שם נחש מדבר, עם רגליים ! וואלה אז כנראה שאני באמת לא מבין כלום מהחיים שלי..
על החוליה החסרה שמעת? אני לא יודע עליה המון אבל דבר אחד אני יודע עליה בוודאות - היא חסרה. אני לא מתיימר לדעת המון על האבולוציה אבל ממה שאני כן יודע היא לא התיאוריה הכי שלמה בעולם. בוא נתחיל מהבעייתיות ביצירה של היצור החד תאי הראשון, מאיך יצור חד תאי התפתח לרב תאי, מאיך רבייה א-מינית יצרה שונות גנטית גבוהה כל כך והשאלה הכי קשה, איך מוח מורכב כמו של האדם התפתח מכל זה(גם מהבחינה שהסיכוי להווצרות דבר כזה מורכב נמוכה וגם מהבחינה שהתפתחות המוח לא הובילה ליתרון בטווח המיידי והייתה אמורה להעלם בתהליך האבולוציה).
ודרך אגב למה ה"שטות" הזאת(שטות במרכאות כי אני דווקא כן מאמין באבולוציה) שאתה קורא לה אבולוציה נראית לך הגיונית וברורה לעומת התנך. למען האמת הרבה יותר הגיוני שנוצרנו ע"י ישות תבונית מאשר שהיה חיידק ופתאום נולד לו בן אדם. הסיבה היחידה שאתה מאמין באבולוציה ולא בתנ"ך זה שזה מה שלמדת אז תגיד לי למה אתה שונה מהחרדי בבני ברק שלמד שהתנך זאת האמת וכל השאר חרטא?

האבולוציה היא תאוריה, לא עובדה.
גם כוח המשיכה הוא תאוריה.

פעם תהיתם למה יש לנו תוספתן?
(רמז - התוספתן נועד לעיכול עשבים וכו'.. רק שאנחנו לא אוכלים עשבים....)

חייב להגיד שחוץ מהעלבונות שרצו בדיון הזה, הוא מסמל בדיוק למה אני אוהב את הפורום הזה. אני לא חשבתי שבמקום שבו ציפיתי רק לכתוב את האימונים שלי לעצמי, אני אלמד על תורת האבולוציה.

@Moshe שאפו.

על החוליה החסרה שמעת? אני לא יודע עליה המון אבל דבר אחד אני יודע עליה בוודאות - היא חסרה. אני לא מתיימר לדעת המון על האבולוציה אבל ממה שאני כן יודע היא לא התיאוריה הכי שלמה בעולם. בוא נתחיל מהבעייתיות ביצירה של היצור החד תאי הראשון, מאיך יצור חד תאי התפתח לרב תאי, מאיך רבייה א-מינית יצרה שונות גנטית גבוהה כל כך והשאלה הכי קשה, איך מוח מורכב כמו של האדם התפתח מכל זה(גם מהבחינה שהסיכוי להווצרות דבר כזה מורכב נמוכה וגם מהבחינה שהתפתחות המוח לא הובילה ליתרון בטווח המיידי והייתה אמורה להעלם בתהליך האבולוציה).
ודרך אגב למה ה"שטות" הזאת(שטות במרכאות כי אני דווקא כן מאמין באבולוציה) שאתה קורא לה אבולוציה נראית לך הגיונית וברורה לעומת התנך. למען האמת הרבה יותר הגיוני שנוצרנו ע"י ישות תבונית מאשר שהיה חיידק ופתאום נולד לו בן אדם. הסיבה היחידה שאתה מאמין באבולוציה ולא בתנ"ך זה שזה מה שלמדת אז תגיד לי למה אתה שונה מהחרדי בבני ברק שלמד שהתנך זאת האמת וכל השאר חרטא?
אתה מבין זה בדיוק הבעיה שלי עם אנשים כמוך, אין לך מושג ושמעת מכמה אהבלים מילים מפוצצות אז קל לך להימשך אליהם במקום לחקור ולבדוק בעצמך. תקליד בגוגל "החוליה החסרה אבולוציה" ותגיד לי מה זה מוצא לך.
הרי אם לא מצאו משהו זה ישר סותר תורות שלמות נכון? המדע בניגוד לדת לוקח עובדות ובונה עליהן תיאוריות, הדת לעומת זאת ממציאה היפוטזות ואז הופכת את המציאות בכל מיני דרכים מטופשות לכיביכול הוכחות.
קשה לך להבין איך התפתחנו מאב קדמון משותף, אבל להאמין שבנאדם היה בבטן של ליוויתן אתה יכול, ושאדם שחי עד גיל 800 איכלס ספינה עם כל מיני החיות זוגות זוגות, והוא כנראה בנה חדר קירור לדובי הקוטב, ודאג לתזונה של דובי הקואלה..
הרי למה לחשוב ?! יש ספר מלפני כמה אלפי שנים שאומר לנו הכל, למה בכלל לחשוב.. העולם קיים 4 מליארד שנה והיקום קיים 13 מליארד שנה, אבל לפני 5000 שנה שיעמם לקדוש ברוך הוא והוא החליט לבחור קבוצה..
בקיצור אני מהדיון הזה פרשתי.

אתה מבין זה בדיוק הבעיה שלי עם אנשים כמוך, אין לך מושג ושמעת מכמה אהבלים מילים מפוצצות אז קל לך להימשך אליהם במקום לחקור ולבדוק בעצמך. תקליד בגוגל "החוליה החסרה אבולוציה" ותגיד לי מה זה מוצא לך.
הרי אם לא מצאו משהו זה ישר סותר תורות שלמות נכון? המדע בניגוד לדת לוקח עובדות ובונה עליהן תיאוריות, הדת לעומת זאת ממציאה היפוטזות ואז הופכת את המציאות בכל מיני דרכים מטופשות לכיביכול הוכחות.
קשה לך להבין איך התפתחנו מאב קדמון משותף, אבל להאמין שבנאדם היה בבטן של ליוויתן אתה יכול, ושאדם שחי עד גיל 800 איכלס ספינה עם כל מיני החיות זוגות זוגות, והוא כנראה בנה חדר קירור לדובי הקוטב, ודאג לתזונה של דובי הקואלה..
הרי למה לחשוב ?! יש ספר מלפני כמה אלפי שנים שאומר לנו הכל, למה בכלל לחשוב.. העולם קיים 4 מליארד שנה והיקום קיים 13 מליארד שנה, אבל לפני 5000 שנה שיעמם לקדוש ברוך הוא והוא החליט לבחור קבוצה..
בקיצור אני מהדיון הזה פרשתי.
א. זה מצחיק שבגלל שכתבתי תגובה שמראה ספקנות בתיאוריה מדעית אתה ישר תוקף אותי, בניגוד לכל העיקרון שעליו נבנה המדע אבל בקטנה. אני בכלל לא מאמין בתנ"ך בתור ספר היסטוריה אלא בתור ספר דת, תרבות ומוסר.
ב. אני כן יודע מה זה החוליה החסרה ואני לא מהאנשים שאומרים אבולוציה זה כשהאדם התפתח מהקוף ובזה מתמצא הידע שלהם, אני כן קורא מאמרים ומידע על דברים, הכוונה שלי הייתה שאבולוציה זה לא תחום ההתמחות שלי.
ג. בשביל שתיאוריה תהפוך למבוססת צריך שתהיה אפשרות לבדוק אותה ולחזות בעזרתה תוצאות שיתבררו כנכונות. את התנאי השני אי אפשר לקיים בסדרי גודל של עשרות עד מאות שנים ולכן חובה למצוא עדויות לנכונות האבולוציה. עצם זה שלא מצאו את החוליה החסרה לא שולל את האבולוציה, אבל גם אי אפשר לחתום אותה בתור תיאוריה ודאית בתנאי הזה.
ד. שלא תבין אותי לא נכון, אני כן מאמין באבולוציה כי כרגע היא התיאוריה הכי מתקבלת על הדעת אבל מכאן לקביעתה כעובדה ודאית ולא נתנת לערעור, הדרך ארוכה

א. זה מצחיק שבגלל שכתבתי תגובה שמראה ספקנות בתיאוריה מדעית אתה ישר תוקף אותי, בניגוד לכל העיקרון שעליו נבנה המדע אבל בקטנה. אני בכלל לא מאמין בתנ"ך בתור ספר היסטוריה אלא בתור ספר דת, תרבות ומוסר.
ב. אני כן יודע מה זה החוליה החסרה ואני לא מהאנשים שאומרים אבולוציה זה כשהאדם התפתח מהקוף ובזה מתמצא הידע שלהם, אני כן קורא מאמרים ומידע על דברים, הכוונה שלי הייתה שאבולוציה זה לא תחום ההתמחות שלי.
ג. בשביל שתיאוריה תהפוך למבוססת צריך שתהיה אפשרות לבדוק אותה ולחזות בעזרתה תוצאות שיתבררו כנכונות. את התנאי השני אי אפשר לקיים בסדרי גודל של עשרות עד מאות שנים ולכן חובה למצוא עדויות לנכונות האבולוציה. עצם זה שלא מצאו את החוליה החסרה לא שולל את האבולוציה, אבל גם אי אפשר לחתום אותה בתור תיאוריה ודאית בתנאי הזה.
ד. שלא תבין אותי לא נכון, אני כן מאמין באבולוציה כי כרגע היא התיאוריה הכי מתקבלת על הדעת אבל מכאן לקביעתה כעובדה ודאית ולא נתנת לערעור, הדרך ארוכה
אין מה להגיד... אני אוהב אותך.

חחחח.. אתה ליצן אמיתי, שמתי לך סרטון שמראה כמה מדענים מתנגדים לאבולוציה, בטח אפילו לא נכנסת אליו.. באמת מיותר להתווכח עם אנשים כמוך. אגב הגברתי פסיכולוגיה וספרות בתיכון.. היה כיף.
חחח גדול! אז אתה מתכוון לפסאדו-מדענים דתיים ולתאוריה השטוטית של הויל? אמשיל לך את הרציונאל באמצעות תמונה חדה, אם כי כואבת לאנשים שטופי מוח:
601473_424572470911375_364263314_n.jpg

חחח גדול! אז אתה מתכוון לפסאדו-מדענים דתיים ולתאוריה השטוטית של הויל? אמשיל לך את הרציונאל באמצעות תמונה חדה, אם כי כואבת לאנשים שטופי מוח:
כמה אפשרויות, או שלא ראית את הסרטון, או שלא עקבת אחרי ההודעות אחורה, או שציטטת את הבנאדם הלא נכון, או שאתה מטריל..

מה אמא שלי אמרה לי שהייתי קטן? לא הבעתי פה דעה בכלל, רק שללתי את שלך.
חברי אלביאס היקרים, היום נכתבה ההיסטוריה מחדש, ילד קטן, כנראה בכיתה י' (גם בהגזמה) החליט, כן כן אנשים יקרים, שהאבולוציה היא עובדה.
למרות, שכרגע לא קיים מדען אחד בעל השכלה בעולם, ואפילו דרווין עצמו, שיגדיר אותה כעובדה. אבל, אל תזלזלו חברים יקרים!! הוא הגביר ביולוגיה (חחח) מאחל לך רק הצלחה גבר.

אחי אני מצטער אבל אתה מתדיין הכי גרוע בהיסטוריה, ממליץ על קורס בדיבייט

באמת שנמאס כבר מהוויכוחים האלה , כל אחד שיחיה בדרך שעושה לו הכי טוב , אם אתה אוהב להתפלל ? תתפלל , אבל בקשר לתנך זה בכלל לא כפייה דתית , כפייה דתית זה אם היו מלמדים אותך גמרא ומכריחים אותך להתפלל ובתנך אתה סך הכל לומד סיפורים מהעבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית