הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא בבית ספרנו. 90% מתלמידי ישראל לא לומדים אבולוציה.

באמת שנמאס כבר מהוויכוחים האלה , כל אחד שיחיה בדרך שעושה לו הכי טוב , אם אתה אוהב להתפלל ? תתפלל , אבל בקשר לתנך זה בכלל לא כפייה דתית , כפייה דתית זה אם היו מלמדים אותך גמרא ומכריחים אותך להתפלל ובתנך אתה סך הכל לומד סיפורים מהעבר
לא הבנתי משהו ״סיפורים מהעבר״
הכוונה לסיפורים שסופרו בעבר (יותר הגיוני גם מבחינת לשון ובכללי )
או סיפורים על העבר
?

לא הבנתי משהו ״סיפורים מהעבר״
הכוונה לסיפורים שסופרו בעבר (יותר הגיוני גם מבחינת לשון ובכללי )
או סיפורים על העבר
?
התכוונתי לסיפורים שנכתבו בעבר שמסופרים היום , שמספרים על העבר ( העבר של העם היהודי או איך שלא תקרא לזה )

אתה לא מסתכל על כל התמונה. התמ״ג של ארה״ב עדיין יותר גבוה מסין, בעשרות אחוזים. נכון, % הגדילה של הכלכלה של סין הוא מספר מפלצתי (8% בשנה כשבדקתי לאחרונה, מול 2% של ארה״ב), אבל אם תסתכל תמ״ג לנפש (ככה קוראים לזה בעברית? GDP per capita) אתה תראה שארה״ב עוברת את סין במאות אחוזים (כי זה בהתבסס לאוכלוסיה המקומית. מאחר וסין מכילה פי 7 יותר אנשים מארה״ב במדינה שלה, התמ״ג שלה לא מרשים במיוחד, גם אם הוא יעבור בעשרות אחוזים את התמ״ג של ארה״ב).
סה״כ ארה״ב תשאר הכלכלה ה״עשירה״ בעולם לדורות רבים (אלא אם הדבילים לא יעשו משהו בנדון של הגירעון).
יותר מדוייק יהיה לבדוק GDP per capita לפי כוח קנייה ושם ארצות הברית כבר שנים לא במקום הראשון, למען האמת גם בנומינלי אז השאלה היא על פי מה בוחנים "עושר" של מדינה.
אבל זה נכון שסין כרגע רחוקה מלעקוף את ארה"ב על פי כל מדד. מה גם שהצמיחה שלה בשנים האחרונות מבוססת כנראה בחלקה הגדול על הגדלה מסיבית של הקרדיט, והגיוני שבשנים הקרובות זה צפוי לגרום לבעיות כשיצטרכו לשלם, But who knows.

בקשר לנושא עצמו, למה שלא פשוט כל בית ספר ילמד מה שהוא רואה לנכון וההורים\תלמידים יבחרו לפי מה שהם מאמינים שצריך ללמוד?

הם לא. התנ"ך לא נאמן להיסטוריה.
חלק נרחב בהיסטוריה מדבר על בית שני , בו לומדים על הצהרת כורש, עזרא ונחמיה ובית המקדש השני שכל זה מופיע בתנך , שוב אני לא מנסה להצדיק את התנך כי אני לא בנאדם מאמין, אבל עם כל זאת אני חושב שבגלל שאבות אבותינו נלחמו כל כך הרבה כדי לשמור על האופי היהודי ( השואה הדוגמא הבולטת ביותר) מחובתנו לשמור על המסורת או אפילו קצת , סך הכל אתם לומדים תנ״ך לא ביקשו מכם ללמוד גמרא או להתפלל שחרית , זוהי דעתי

חלק נרחב בהיסטוריה מדבר על בית שני , בו לומדים על הצהרת כורש, עזרא ונחמיה ובית המקדש השני שכל זה מופיע בתנך , שוב אני לא מנסה להצדיק את התנך כי אני לא בנאדם מאמין, אבל עם כל זאת אני חושב שבגלל שאבות אבותינו נלחמו כל כך הרבה כדי לשמור על האופי היהודי ( השואה הדוגמא הבולטת ביותר) מחובתנו לשמור על המסורת או אפילו קצת , סך הכל אתם לומדים תנ״ך לא ביקשו מכם ללמוד גמרא או להתפלל שחרית , זוהי דעתי
הדבר היחידי שמוכח זה קיומה של ממלכת יהודה. זהו. ממלכת יהודה הייתה גוף ריבוני שאיגדה תחתיה כמה עמים עיבריים-כנענים, בינהם ישראלים, יהודים, שומרונים ועוד. הדת היהודית נוצרה כמיתוס בכדי ליצור את המרכיב הדתי בעם ולבשר לו בשורה אלוהית בכדי שיוכל לקבל את מהותה.

הדבר היחידי שמוכח זה קיומה של ממלכת יהודה. זהו. ממלכת יהודה הייתה גוף ריבוני שאיגדה תחתיה כמה עמים עיבריים-כנענים, בינהם ישראלים, יהודים, שומרונים ועוד. הדת היהודית נוצרה כמיתוס בכדי ליצור את המרכיב הדתי בעם ולבשר לו בשורה אלוהית בכדי שיוכל לקבל את מהותה.

נשמע כאילו היית שם...

אשמח לקבל הוכחה ארכיאולוגית למה שהדגשתי , שאתה כתבת...

אשמח לקבל הוכחה ארכיאולוגית למה שהדגשתי , שאתה כתבת...
זה ניתוח סוציולוגי ותיאולוגי להיווצרות הדת, וזה משיק לכל דת. אתה רוצה הוכחה לכך שהדת היא המצאה אנושית? נתחיל מזה שתסתכל על דברי הוקדש שלה - ספרים. ספרים שנוצרו ונכתבו על ידי בני אדם, כמו הקוראן והברית החדשה. עוד סיבוב? נמשיך. מסופר שם על סיפורי אגדות ומיתוסים ישנים עממים כמו חיות שמדברות, ים שנחצה לשניים ועל סקילת הומואים ומחחלי שבת בכיכר העיר.

זה ניתוח סוציולוגי ותיאולוגי להיווצרות הדת, וזה משיק לכל דת. אתה רוצה הוכחה לכך שהדת היא המצאה אנושית? נתחיל מזה שתסתכל על דברי הוקדש שלה - ספרים. ספרים שנוצרו ונכתבו על ידי בני אדם, כמו הקוראן והברית החדשה. עוד סיבוב? נמשיך. מסופר שם על סיפורי אגדות ומיתוסים ישנים עממים כמו חיות שמדברות, ים שנחצה לשניים ועל סקילת הומואים ומחחלי שבת בכיכר העיר.

סקילת הומואים זה סיפורי אגדות?
עם מה שכתבת לא "הוכחת"ל י כלום, רק רשמת משהו שכביכול אמור להיות הגיוני לפי המדע איך שאנחנו מכירים אותו היום וזאת עדיין לא הוכחה, זה יותר לוגיקה.

אני לא אומר שאני מאמין בתנך או באלוהים, אבל להגיד לי ש"ספרים" זאת הוכחה לכך שהדת זה דבר מונפץ זאת לא טענה מבחינתי.

סקילת הומואים זה סיפורי אגדות?
עם מה שכתבת לא "הוכחת"ל י כלום, רק רשמת משהו שכביכול אמור להיות הגיוני לפי המדע איך שאנחנו מכירים אותו היום וזאת עדיין לא הוכחה, זה יותר לוגיקה.

אני לא אומר שאני מאמין בתנך או באלוהים, אבל להגיד לי ש"ספרים" זאת הוכחה לכך שהדת זה דבר מונפץ זאת לא טענה מבחינתי.
בוא נגיד את זה ככה, העובדות מדברות בעד עצמן. אנשים כמוני וכמוך כתבו את הספרים הללו במו ידיהם. נתונה השאלה : האם זקן עוצמתי שיושב בשמים ומושך בחוטים שיגר לאנשים הללו חוקים ומצוות בכדי שיאמינו בדתו? במקרה זה חובת ההוכחה מוטלת עליך לא פחות מאשר האנלוגיה לכך שמפלצת ספגטי מעופפת בראה את היקום ושיגרה לנו את ספרה הקדוש.

שוב. אלו לא עובדות.
מסכים איתך שמבחינת הגיון , כל עניין הדת הוא טפשי יותר מזה מבחינה מוכחת, דינוזאורים- שרידי שלב של קוף שייתפתח אבולוציונית עד שניה אדם וכו'... עדיין אני לא שולל דברים שלא מוכחים ב100 אחוז. אני יכול לבחור אם 'להאמין' או לא בעצמי אבל לא שולל כלום.

אבולוציה היא רק תיאוריה ויש בה מלא סתירות וממש מעט הוכחות. לא צריך להיות אדם דתי כדי להאמין בבורא שתכננן הכל עד הפרטים הקטנים ביקום. יש לא מעט מדענים שהם נגד האבולוציה בלי קשר לדת. זה סתם חרטא שפתאום נהיה באופנה להאמין בזה וכל חוקר או מדען שמדוגל באבולוציה מרגיש "חכם".
דרך אגב אני גם נגד לימוד התנך בבתי הספר עם כל הפרשנויות. מוציאים דברים מהקשרם.
אפילו דארווין בעצמו כתב: "אני מודה, שלכאורה אין לך דבר בטל תכלית הביטול מזה להניח שזהו העין.. היתה יכולה להתהוות ביד [האבולוציה]".
יותר ממאה שנה אחרי הוסיף רוברט ג'אסטורו:"קשה לקבל שהתפתחות העין האנושית היא תוצר של יד המקרה; לא כל שכן, שהתפתחות תבונת האדם היא תוצר של שיבושים אקראיים בתאי המח של אבות אבותינו."
זה רק על העין. שום אדם לא הצליח לתכנן משהו שמתקרב ליכולת ולמורכבות של העין. יש את המח, יש את התא החי ויש עוד אינספור דוגמאות לכך שאשכרה נבראנו ומישהו דאג לנו ורצה שנהנה מהחיים.
אני לא מסתיר שאני מאמין באלוהים אבל אני לא מאמין כמו יהודי או כמו נוצרי או כמו לא יודע מה. אני מאמין על בסיס עובדות מוצקות. יותר ממאמין אני בטוח שיש אלוהים וזה עובדתי וחקרתי את הנושא לעומק מכל הכיוונים והוכחתי לעצמי שהוא קיים. אשמח להוסיף עוד אור באשכול הזה
צודק במאה אחוז.בוא ניתן לגאונים שמאמינים בתאוריה הזו דינמיט ונראה אותם יוצרים כיסא.
אם ליצור כיסא אי אפשר מפיצוץ איך בדיוק עולם שלם אפשר?
כל התאוריה הזו סוטרת את עצמה כי העולם קיים 2014 שנים אז איך בדיוק יש מיליוני שנים של "אבולוציה"?

כדור הארץ לא קיים 2014 שנה החלו לספור את השנים לפני 2014. למען האמת לפי ספר בראשית והתנך בכלל כדור הארץ קיים מיליוני שנים. אין מצב שהכל קרה בשבוע. יום במקרא מסמל תקופה מסוימת. בבראשית ב':4 תראה שכל תקופת הבריאה נקראת יום אחד. בנוסף, "יום" מתייחס גם לעונה כמו קיץ וחורף (זכריה י"ד:8). גם תקופת הקציר שנמשכת לא מעט זמן גם נקראת "יום הקציר"(משלי כ"ה:13; בראשית ל':14) ולפי תהלים צ':4 (למי שכן מאמין באלוהים) אלף שנים הן כמו יום אחד בשביל אלוהים.
התנ"ך לא ממש נאמן להיסטוריה, בלשון המעטה.
נאמן יותר ממה שאתה מעלה על הדעת..

נערך לאחרונה:
אבולוציה היא רק תיאוריה ויש בה מלא סתירות וממש מעט הוכחות. לא צריך להיות אדם דתי כדי להאמין בבורא שתכננן הכל עד הפרטים הקטנים ביקום. יש לא מעט מדענים שהם נגד האבולוציה בלי קשר לדת. זה סתם חרטא שפתאום נהיה באופנה להאמין בזה וכל חוקר או מדען שמדוגל באבולוציה מרגיש "חכם".
אפילו דארווין בעצמו כתב: "אני מודה, שלכאורה אין לך דבר בטל תכלית הביטול מזה להניח שזהו העין.. היתה יכולה להתהוות ביד [האבולוציה]".
יותר ממאה שנה אחרי הוסיף רוברט ג'אסטורו:"קשה לקבל שהתפתחות העין האנושית היא תוצר של יד המקרה; לא כל שכן, שהתפתחות תבונת האדם היא תוצר של שיבושים אקראיים בתאי המח של אבות אבותינו."
זה רק על העין. שום אדם לא הצליח לתכנן משהו שמתקרב ליכולת ולמורכבות של העין. יש את המח, יש את התא החי ויש עוד אינספור דוגמאות לכך שאשכרה נבראנו ומישהו דאג לנו ורצה שנהנה מהחיים.
אני לא מסתיר שאני מאמין באלוהים אבל אני לא מאמין כמו יהודי או כמו נוצרי או כמו לא יודע מה. אני מאמין על בסיס עובדות מוצקות. יותר ממאמין אני בטוח שיש אלוהים וזה עובדתי וחקרתי את הנושא לעומק מכל הכיוונים והוכחתי לעצמי שהוא קיים. אשמח להוסיף עוד אור באשכול הזה

כדור הארץ לא קיים 2014 שנה החלו לספור את השנים לפני 2014. למען האמת לפי ספר בראשית והתנך בכלל כדור הארץ קיים מיליוני שנים. אין מצב שהכל קרה בשבוע. יום במקרא מסמל תקופה מסוימת. בבראשית ב':4 תראה שכל תקופת הבריאה נקראת יום אחד. בנוסף, "יום" מתייחס גם לעונה כמו קיץ וחורף (זכריה י"ד:8). גם תקופת הקציר שנמשכת לא מעט זמן גם נקראת "יום הקציר"(משלי כ"ה:13; בראשית ל':14) ולפי תהלים צ':4 (למי שכן מאמין באלוהים) אלף שנים הן כמו יום אחד בשביל אלוהים.
נו הנה עוד דובר של ערוץ הידברות, זה שאתה כותב בפרטי פרטים ככה דברים לא אומר שום דבר על השטויות האלה.. הייתי רוצה לשמוע מי הם אותם מדענים שלא מאמינים באבולוציה..

אם תשאל אדם ברחוב איזו שנה זו הוא יגיד לך 2014,אתה חושב שזה צירוף מקרים שהשנה היא 2014 וכדור הארץ בן 2014 שנים?

אם תשאל אדם ברחוב איזו שנה זו הוא יגיד לך 2014,אתה חושב שזה צירוף מקרים שהשנה היא 2014 וכדור הארץ בן 2014 שנים?

איזה בנאדם יענה לי ככה? יש תקופה של לפני הספירה ויש של אחרי לא הבנתי אותך
נו הנה עוד דובר של ערוץ הידברות, זה שאתה כותב בפרטי פרטים ככה דברים לא אומר שום דבר על השטויות האלה.. הייתי רוצה לשמוע מי הם אותם מדענים שלא מאמינים באבולוציה..
למה לא? שמע אני לא מנסה לכפות שום דבר ואני גם לא דתי אבל אני רק אומר שתחקור את הנושא לעומק ואל תלך שולל אחרי אחרים. את העובדות ששכנעו אותי והוכיחו לי שקיים בורא מצאתי בעצמי. אתה רוצה שאני יסביר לך נקודה או שתיים אז בכיף בפרטי. 😃

נאמן יותר ממה שאתה מעלה על הדעת..
וואלה, אתה אומר שקיומו של יהוה מוכח? תוכיח. ולא, התנ"ך אומר שנבראנו ב-7 ימים ושהצמחים נבראו לפני השמש. לא בדיוק נאמן למדע.
אבל עזוב, יש אתר שלם שיראה לך כמה החרטא הזו סותרת את עצמה שוב ושוב
http://www.daatemet.org.il/

אתה מדבר על העין האנושית? אינה מיוחדת משיש לשאר מיני בעלי החיים, אתה בסה"כ תוצר של קוף מפותח שפיתח שפה והכרה והשתלט על כדור הארץ לפני כ-70 אלף שנים עם פרוץ המהפכה הלשונית. (ממליץ לקרוא את הספר "קיצור תולדות האנושית" של ההיסטוריון ד"ר יובל נח הררי).
מעניין, אתה מדבר על כך שיש מדענים שמתנגדים לאבולוציה, אבל בינתיים לפי נתונים רשמיים רק 7% מהמדענים באמריקה הם בריאתנים ומתנגדים לאבולוציה, ורובם ככולם נוצרים אוונגליסטים פרמיטיבים וטיפשים.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientific_societies_rejecting_intelligent_design
אני מניח שגם הידע שלך נעלה על מגלה מבנה מולקולת ה-DNA, ג'יימס ווטסון, שהוא במקרה אתאיסט רדיקלי.
וזה לא לעניין מה שאתה מבלסף פה. איך שלא תסתכל על זה, הנקודה שבה חוקי הפיזיקה נבראו/התקיימו אינה משנה, כל שכן כי זה לא משנה את זה שהדת שלך היא אוסף של כתבי שקר ומילים מתות שלא חוזרות לאף אחד.

וואלה, אתה אומר שקיומו של יהוה מוכח? תוכיח. ולא, התנ"ך אומר שנבראנו ב-7 ימים ושהצמחים נבראו לפני השמש. לא בדיוק נאמן למדע.
אבל עזוב, יש אתר שלם שיראה לך כמה החרטא הזו סותרת את עצמה שוב ושוב
http://www.daatemet.org.il/

אתה מדבר על העין האנושית? אינה מיוחדת משיש לשאר מיני בעלי החיים, אתה בסה"כ תוצר של קוף מפותח שפיתח שפה והכרה והשתלט על כדור הארץ לפני כ-70 אלף שנים עם פרוץ המהפכה הלשונית. (ממליץ לקרוא את הספר "קיצור תולדות האנושית" של ההיסטוריון ד"ר יובל נח הררי).
מעניין, אתה מדבר על כך שיש מדענים שמתנגדים לאבולוציה, אבל בינתיים לפי נתונים רשמיים רק 7% מהמדענים באמריקה הם בריאתנים ומתנגדים לאבולוציה, ורובם ככולם נוצרים אוונגליסטים פרמיטיבים וטיפשים.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientific_societies_rejecting_intelligent_design
אני מניח שגם הידע שלך נעלה על מגלה מבנה מולקולת ה-DNA, ג'יימס ווטסון, שהוא במקרה אתאיסט רדיקלי.
וזה לא לעניין מה שאתה מבלסף פה. איך שלא תסתכל על זה, הנקודה שבה חוקי הפיזיקה נבראו/התקיימו אינה משנה, כל שכן כי זה לא משנה את זה שהדת שלך היא אוסף של כתבי שקר ומילים מתות שלא חוזרות לאף אחד.
את שלי אמרתי. תחזור למה שרשמתי ותראה איך בכמה פסוקים אתה מבין ש"יום" זו מילה מקבילה ל"תקופה". והמקרא הוא מאוד מדעי. אנשים מדברים דברים כל כך שקריים על הספר הזה מבלי אפילו לקרוא בו ולתת לו סיכוי להסביר את עצמו. כי ישר חושבים שזה של דתיים מבלי לדעת אפילו שהיהדות בכלל לא נשענת על המקרא.
המקרא לא מדעי? נניח שאין אלוהים לשנייה. איך משה שכתב את ספר בראשית יכל היה לדעת את הסדר המדוייק של הבריאה כמו שהיא היתה צריכה להיות? איך משה שכתב גם את ספר איוב ידע שכדור הארץ עגול ושהוא לא נשען על כלום? דברים שהיום הם בגדר עובדות ברורות. איך בני ישראל, עם של עבדים המציאו חוקים היגיינים שהקדימו את זמנם בהרבה? איך אנשים פשוטים בשאר חלקי התנך ניבאו אירועים מאות שנים ואפילו יותר מראש והדברים התגשמו עד הפרטים הקטנים ביותר ואפילו במצבים שלאדם הפשוט אין שליטה עליהם? והארכיאולוגיה מאמתת את זה.
איך סתם ספר שרד את כל השנים האלה עד היום? איך הוא נהפך לספר הכי נפוץ בעולם? איך הוא שרד את רוב ימי הביניים בהן ניסו אנשים, כמרים ואחרים פעם אחר פעם למחוק אותו מההיסטוריה ואף אחד לא הצליח?
אם לא בדרך החיוב אז בדרך השלילה...

האמת פשוטה-השקר מסובך. תאלכס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית