הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח להתאושש מאימון לאימון

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
במסה כבר חודש וקצת אחרי חיטוב ארוך של חצי שנה בערך..
התחלתי 5X5 לאחר שבוע של מנוחה מאימונים וחזרה 4 שבועות אחרונ במשקלי עבודה לRM5.
הבעיה שלי היא שלאחרונה אני מרגיש שהגוף כבר לא מתאושש עד הסוף מאימון לאימון (בדגש על שריר החזה).
מבחינת תזונה אני אוכל טוב-
2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף.
סביבות ה100 גרם של שומן, והשאר פחמימות (בערך 300 גרם לדעתי..).
מה שכן, יש לציין שהמשקלים עדיין עולים, עוד לא נתקעתי ולא פעם אחת, אבל אני מרגיש שאני מגיע לאימון פשוט תפוס :/
מפחד שזה יימשך לאט לאט עד שאגיע לאימון יתר, או פשוט אפצע..
אשמח לקצת עזרה 😃

• פותח/ת השרשור
הפעילות במהלך היום היא לא הבעיה..
אולי זה הגוף שקצת בשוק מקצב העליה במשקל על המוט ?

נסה למתן את קצב ההתקדמות מאימון לאימון, למרות שקל תן דגש על טכניקה נכונה, ותעלה בהדרגה.
תנוח היטב
תאכל כמו שצריך
תישן לפחות 8 שעות בלילה.

אני גם מרגיש ככה
אני אוכל הכל כמו שצריך רק לא ישן טוב
הולך לישון 8 שעות אבל לא נרדם אותם
השרירים עדיין מתאוששים במצב כזה?

• פותח/ת השרשור
שרירים מתאוששים רק בשינה (לא בתהליכים שלקראת השינה), וגם יש לציין שזה לא ישר כשאתה נרדם, אלא לאחר שאתה נכנס למצב שינה עמוקה (בערך שעה שעתיים לאחר שאתה נרדם).

אין בהכרח קשר בין התאוששות לבין דומס (שרירים תפוסים), כמו כן - אתה לא אמור להתאושש באופן מוחלט מאימון לאימון בתוכנית אימונים מהסוג הזה (5x5 = התקדמות שבועית). ככה שכל עוד אתה מתקדם במשקלים, אני לא רואה בעצם שום בעיה.

חוסר התאוששות אמיתי עם הזמן יגרור ירידה בביצועים
כך שמה שאופק רשם לך זה העיקר, להתקדם במשקלים

אם אתה מרגיש שאתה נשרף הייתי נכנס לשבוע קל או דילואוד ואוכל טוב/ישן טוב
בנוסף הייתי ממליץ לך כדור טניס/לקרוס לעיסוי בחיבור בין הכתף לחזה יד מאחורי הגב ויד ב 90 מעלול לגוף בסיבוב חיצוני
ופאם רולר על כל החזה
http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/22/המדריך-למתחיל-איך-אני-יודע-שתוכנית-האי-3/

• פותח/ת השרשור
חוסר התאוששות אמיתי עם הזמן יגרור ירידה בביצועים
כך שמה שאופק רשם לך זה העיקר, להתקדם במשקלים

אם אתה מרגיש שאתה נשרף הייתי נכנס לשבוע קל או דילואוד ואוכל טוב/ישן טוב
בנוסף הייתי ממליץ לך כדור טניס/לקרוס לעיסוי בחיבור בין הכתף לחזה יד מאחורי הגב ויד ב 90 מעלול לגוף בסיבוב חיצוני
ופאם רולר על כל החזה
http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/22/המדריך-למתחיל-איך-אני-יודע-שתוכנית-האי-3/

הבעיה היא שזה רק הולך ומחריף. אתמול באימון חזה הצלחתי להשלים את החמישייה של אימון A, אבל זה כבר הגיע לכאבים בחזה בכל חזרה..מרגיש כאילו זה עומד להגרר לפציעה :/
אני מרגיש את התפיסה באזור שבין החזה לכתף..

שרירים מתאוששים רק בשינה (לא בתהליכים שלקראת השינה), וגם יש לציין שזה לא ישר כשאתה נרדם, אלא לאחר שאתה נכנס למצב שינה עמוקה (בערך שעה שעתיים לאחר שאתה נרדם).
זה מאוד בעייתי מה שאתה אומר כי אני לא חושב שאני נכנס לשינה עמוקה
כבר שבוע אני ככה ואני פשוט ישן שינה עמומה וכשהשעון מצלצל מרגיש כאילו לא נטענתי מספיק לא יודע להסביר את זה
איך אני פותר את זה???

יכול להיות שזה קשור לתזונה?
אני אקטומורף במסה אני אוכל ממש מלא ממה שהגוף שלי רגיל אני דופק ארוחה ועולה לישון

• פותח/ת השרשור
זה דיי נפוץ שכשאוכלים ארוחה גדולה שכוללת חלבון לפני שהולכים לישון, הדבר יכול לפגוע בשינה.
תנסה לאכול שעה- שעתיים לפני השינה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית