הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אכילת 100 גרם חמאת בוטנים כל יום, לחם

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
האם חמאת בוטנים נחשבת לחלבון מלא?
האם צירוף שלה יחד עם לחם, מחשיב את הלחם גם-כן לחלבון מלא?

אני שואל מאחר ואני מתחיל לאכול כל יום 100-140 ג' חמאת בוטנים וייתכן זה משמעותי לערכים בתפריט.
(מדובר בחמאת בונים סטנדרטית של סקיפי אם זה משנה).

תודה,
מה לגביי אכילה של זה בכמות שכזאת?
יש משהו שאני צריך לחשוש ממנו?
לא משהו שאני מצליח לחשוב עליו, חמאת בוטנים נחשב למאכל טוב מאוד.. כך בחשבון שזה מאוד מצמיא אז אתה תצטרך לשתות הרבה מים

אם אני לא טועה בוטנים הם בעלי יחס רע של אומגה 3:אומגה 6. אין לי מושג אם אותם 100-150 גרם הם כמות מספיקה בשביל להוות בעיה, והאמת היא שאני לא יודע עד כמה היחס הזה באמת משמעותי. אולי כדאי לך לשאול את גוגל.

אם אני לא טועה בוטנים הם בעלי יחס רע של אומגה 3:אומגה 6. אין לי מושג אם אותם 100-150 גרם הם כמות מספיקה בשביל להוות בעיה, והאמת היא שאני לא יודע עד כמה היחס הזה באמת משמעותי. אולי כדאי לך לשאול את גוגל.
מה הכוונה ל "יחס רע" של אומגה 3 ו-6 ולמה זה מהווה בעיה?

תודה,
מה לגביי אכילה של זה בכמות שכזאת?
ממה שידוע לי אין בעיה ומהניסיון אישי שלי חמאת בוטנים זה "התוסף תזונה" הכי טוב שיש , במאסה האחרונה הגעתי ליותר מ100 גרם של חמאת בוטנים ביום.

מה הכוונה ל "יחס רע" של אומגה 3 ו-6 ולמה זה מהווה בעיה?
כלומר שכמות האומגה 6 שקיימת בחמאת בוטנים היא גבוהה יחסית, ביחס לאומגה 3. לאומגה 6 יש המון תכונות שליליות ולא מומלץ לצרוך אותה בכמות גבוהה בדומה לצריכה של שמן קנולה
חמאת בוטנים זה מאוד גבולי, השומן שלה לא בהכרח הכי אידיאלי, אבל רוב החברות גם מייצרות יחד עם זה המון סוכר ושומן טראנס (סקיפי). אם כבר, אז טבעית

כלומר שכמות האומגה 6 שקיימת בחמאת בוטנים היא גבוהה יחסית, ביחס לאומגה 3. לאומגה 6 יש המון תכונות שליליות ולא מומלץ לצרוך אותה בכמות גבוהה בדומה לצריכה של שמן קנולה
חמאת בוטנים זה מאוד גבולי, השומן שלה לא בהכרח הכי אידיאלי, אבל רוב החברות גם מייצרות יחד עם זה המון סוכר ושומן טראנס (סקיפי). אם כבר, אז טבעית
שמן זית, שקדים, טחינה גם כן אומגה 6 לא? אז גם לא מומלץ?

אתה לא צריך לדאוג אם החלבון מלא או לא
הגוף משלים את חומצות האמינו לבד
ואין שום בעיה ועדיף חמאת בוטנים טבעית

• פותח/ת השרשור
תודה לכולכם על התגובות.

זכור לי שקראתי פעם שמשה אמר שיש בחמאת בוטנים שומן טראנס (כמו ששחר אמר @shahar18 ) ולא זכור לי בדיוק, אבל כמדומני שהוא אמר שם שזו כמות גדולה יחסית. השאלה אם 150 גרם ~ כל יום זה על גבול היותר מדי.
(@Moshe )
חומצות שומן רב-לא-רוויות.

אלו שומנים בקטגוריית 'הבריאים'?

זכור לי שקראתי פעם שמשה אמר שיש בחמאת בוטנים שומן טראנס (כמו ששחר אמר @shahar18 ) ולא זכור לי בדיוק, אבל כמדומני שהוא אמר שם שזו כמות גדולה יחסית. השאלה אם 150 גרם ~ כל יום זה על גבול היותר מדי.

בסקיפי יש שומן טראנס ניראלי כי הם מוסיפים זבל, לך על חמאת בוטנים טבעית, יש כאלה גם עם שברי בוטנים זה הכי טעים לדעתי 😃

לגבי היחס של האומגה 3 ו-6 שעלה פה, אם אתה מתאמן (ואני מניח שכן) אז אין בעיה, אם זה מטריד אותך תתסף אומגה 3 מכדורים, בכל מקרה זה מומלץ האומגה 3, וככה אתה בטוח מוגן. מבחינת ערכים אם זה נכנס לך על זה ואני רק יכול להגיד שאני מקנא בך

תודה לכולכם על התגובות.

(@Moshe )

אלו שומנים בקטגוריית 'הבריאים'?
אם תיקח טבעית אין מה לדאוג בקשר לשומן טראנס

יש בחנויות טבע מוצרים של B&D. יש להם חמאת בוטנים טבעית, כמו גם חמאת שומשום וחמאת שקדים (שמבחינת ערכים אני מאמין שעדיפים על הבוטנים. חמאת שקדים יקרה אבל השומשום לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית