חיטוב ואחוזי שומן

Sivan91

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי, אני בת 22, 1.57 ושוקלת 45. התחלתי להתאמן לפני חודשיים בגלל שהרגשתי מאוד חלשה פיזית. כשהגעתי לחדר כושר עשו לי בדיקה ואמרו שיש לי מסת שריר של 15% ו33 אחוזי שומן. חשוב לי לציין שאני נראית רזה אבל לא חטובה. המטרה שלי בעצם היא להוריד את אחוזי השומן שלי ולהעלות את המסה. האימון שלי כולל אימון כוח של משקולות ועוד כמה מכשירים שבעצם העבודה היא על כל הגוף ולבסוף אני עושה ריצה של חצי שעה על הליכון או על סקי. אני קצת הולכת לאיבוד בעניין של התזונה,0. אני לא כל כך יודעת כמה לאכול. יותר ממה שאכלתי בדרך כלל. פחות? מה אני אוכלת בדרך כלל זה ברנפלקס עם חלב בבוקר. בעשר לחם קל עם גבינה וב12 לחם קל עם גבינה. צהריים קצת פחות מכוס אורז עם ירקות ועוף. אחר כך מנשנשת חטיף אנרגיהוקלמנטינה ובערב סלט עם גבינה וחביתה. זה בסדר או שצריך לאכול בצורה אחרת? תודה.

מטרה שלי בעצם היא להוריד את אחוזי השומן שלי ולהעלות את המסה.
אלו 2 תקופות נפרדות. קשה עד בלתי אפשרי לעשות אותם יחדיו.

לגבי התזונה, כאן יש מדריך מפורט כיצד להרכיב תפריט:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

וכאן יש תפריטים לדוגמה:
http://www.kilogram.co.il/875/תפריטי-תזונה-לנשים-למטרת-חיטוב-והורדת/

• פותח/ת השרשור
אז אם עושים את התקופות בנפרד על מה לעבוד קודם ואיך?

אז אם עושים את התקופות בנפרד על מה לעבוד קודם ואיך?

על מנת להיראות חטובה, צריך מסת שריר ולכן, לדעתי, את צריכה קודם לעשות תקופת בניית מסה.
בתהליך הזה תעלי הן במסת השריר והן במסת השומן. אחוז השומן שלך כנראה ירד - אם תקפידי על תזונה נכונה.

ממה שאת מתארת לגבי התזונה שלך, לעניות דעתי זה מספיק בקושי. מרכיב החלבון כמעט ולא קיים בתפריט היומי שלך וגם שומנים בריאים כמעט ולא קיימים.

גשי לתזונאי.

• פותח/ת השרשור
תודה.
מה ההבדל בין מסת שומן לאחוז שומן?

תודה.
מה ההבדל בין מסת שומן לאחוז שומן?
מסת שומן = כמה קילוגרם שומן יש עלייך.
אחוז שומן = 100 כפול מסת שומן חלקי משקל הגוף הכולל שלך.

נניח ואת שוקלת 55 ק"ג, לדוגמא.
ונניח שאת יודעת שיש לך 21.5% שומן, המשמעות היא שאת סוחבת עלייך 11.83 ק"ג שומן.

כאשר עובדים על העלאת מסה, עולים הן במסת השומן והן במסת השריר. השאיפה היא, כמובן, להעלות יותר במסת השריר (אם עובדים ואוכלים נכון).
לכן, בהמשך לדוגמא הנ"ל, אם נניח שהצלחת בתום חצי שנה להעלות ל-59 ק"ג משקל גוף, כאשר מתוך ה-4 ק"ג שהעלית, יש רק חצי ק"ג של שומן, אז, בסיכומו של דבר העלית את כמות השומן הכוללת על הגוף שלך. כמות/מסה שהיא כעת, 12.33 ק"ג, אבל אחוז השומן שלך ירד ל-20.9%.

@Sivan91

נערך לאחרונה:
בכוונה נתתי מספר כזה "עגול". מה זה פה, 3 יח'?
לפחות לא הסברת את הכוונה באמצעות מטאפורה על זרימה טורבולנטית במחליף חום... 🤣

(עוד מעט כל בני האדם יבינו על מה אתה מדבר... אני כ"כ גאה...😉)

מחזק את מה דורון אמר.
ואני יוסיף שחשוב מאוד להוסיף לתזונה שלך חלבונים (קוטג , טונה , גניבה לבנה ובעיקר כל סוגי הבשרים והדגים)
כמו כן לא פחות חשוב להשתמש בשמן זית , ולרכול דגים(אומגה 3).
בהצלחה.

Back
למעלה תחתית