הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כולסטרול בגבינה צהובה

tendoben

מושעה
96
2
נק' מוניטין:
2
96
2
היי,

שאלה קטנה שעלתה בראשי, ביום יום אני אוכל כ 300 גרם גבינה צהובה 9% (כחלק מדיאטה דלת פחמימה)

ההשאלה שלי היא עד כמה גרוע הנושא מבחינת הכולסטרול?

במידה ולא רעיון טוב, למישו יש המלצה לתחליף שנותן אחוז שומן נמוך יחסית ללא פחמימה ועם הרבה חלבון? (שאינו אבקת חלבון)

תודה מראש לעוזרים!

לכולסטרול מהתזונה יש השפעה נמוכה מאוד על הכולסטרול בדם כך שאין עם זה בעיה
הקדמת אותי בכמה שניות!

אל תדאג בקשר לכולסטרול בתזונה שלך (אלא אם כן אתה סובל מבעיות רפואיות שמצריכות מעקב בנושא). לא רק שלכולסטרול אקסוגני (כלומר מהאוכל) יש השפעה מזערית על הכולסטרול בדם אלא מחקרים אחרונים מראים כי לצריכה של כולסטרול (בכמות שעולה על ההמלצה כיום) יש השפעה הורמונלית מצויינת על הגוף (וכן זה אומר טסטוסטרון גבוה יותר).

מחקרים אחרונים מראים כי לצריכה של כולסטרול (בכמות שעולה על ההמלצה כיום) יש השפעה הורמונלית מצויינת על הגוף (וכן זה אומר טסטוסטרון גבוה יותר).

ההורמנים שלנו מורכבים מכולסטרול ולכן יש חשיבות לכולסטרול מהתזונה..הכולסטרול שיש לנו בדם מגיע לשם כדי לתקן נזק שנוצר לעורקים, נזק שמגיע בגלל דלקות, שמגיעות בגלל עישון, לחץ, תזונה לקויה מאוד, משקל עודף וכל שאר הדברים שאני מניח שאתה לא עושה ולכן אין סיבה להילחץ מזה, אפילו להפך (כמובן שכמו בכל דבר אין צורך להגזים ולהתחיל לצרוך כמויות כולסטרול מטורפות..)

כמובן שכמו בכל דבר אין צורך להגזים ולהתחיל לצרוך כמויות כולסטרול מטורפות
אני מצטרף בעיקר למשפט הזה. אין לי חשק לפצוח כאן בהרצאה ארוכה, אבל השורה התחתונה היא שכולסטרול הורג, וכולסטרול שנאכל משפיע על רמת הכולסטרול בדם.

צודקים האומרים שההשפעה אינה כמו שחשבו פעם כשהזהירו לא להתקרב לביצים ולחמאה, אבל לא צריך לקפוץ מיד לקיצוניות ההפוכה.

לא אמורה להיות בעיה, בעיקר אם אתה עוסק בפעילות גופנית.. כמו שכתבו לך למעלה תסתכל בנעוץ של EMZ , וגם במאמר הזה: http://www.kilogram.co.il/2413/כולסטרול-והשפעותיו/
למרות זאת, בגלל שהנושא שנוי במחלוקת אני לא חושב שכדאי להגזים. אבל 300 גרם זה נשמע בסדר, תלוי גם בשאר התפריט כמובן

לגבי מאכלים בעלי אחוז שומן נמוך, ללא פחמימה ובעלי כמות חלבון גבוהה - גבינות רזות; קוטג' וגבינה לבנה 1% הן נהדרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית