הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי שינוי בתוכנית

yoanshimoni

משתמש מתחיל
124
12
נק' מוניטין:
12
124
12
אני כרגע עושה את התוכנית ss ומקפיד על תזונה ושינה, עכשיו העניין שאני חייל ואני עושה 2 אימונים בבית ואחד בצבא, כלומר חמישי ושבת בבית ושני בחד״כ בצבא. הבעיה שבצבא אין ספא לבנץ׳ (יש רק בשיפוע חיובי), ואין ראק בשביל סקוואט והאפשרות היחידה היא להוציא את המוט מהספה של הבנץ׳ חיובי וללכת אחורה וזה לא הרגיש לי טוב כשניסיתי (ואי אפשר ממתח מקבילים), לכן כרגע אני עושה לג פרס.
בקיצור ארבע שאלות עיקריות:
1. באיזה תרגיל הייתם ממליצים להחליף את הבנץ׳ פרס?
2. מה אפשר לעשות עם הסקוואט, אופציה של פרונט סקוואט תרגיש לי יותר בטוחה לדעתי מה החסרונות בלערבב אותה גם בתוכנית יחד עם הlb?
3. אפשר להחליף אימון לפעמים לשלישי במקום שני? זה יביא למצב שיש 2 ימי מנוחה רק אחרי 4 אימונים ולא אחרי שלושה, כמה זה קריטי?
4. האם בכלל כדאי לעשות ss או להחליף תוכנית כי התנאים לא מספיק טובים בשביל להתקדם טוב?
תודה מראש!

@incin
@SmokingSnake
@obzion
@Crossfiter
@Vibryll
@shahar18
@Beast and cheat
@MikeRozner
@coldfire
@moo
@Cygnus
@Rasmalo

אפשר משהו כמו SS תלוי איזה הרמות אתה תוכל לעשות בבסיס ואם אתה יודע לנקות משקל מהרצפה (פאוורקלין)

בבית
סקוואט
בנצ'/פרס
חתירות/דדליפט

בבסיס
דדליפט אם אפשר אם לא חתירות
פרס (ללמוד להרים מהרצפה גם ככה בהתחלה לא תעשה פרס כבד)
אפשר לעשות בבסיס פלור פרס עם מוט/משקולות
במקום סקוואט פרונט סקוואט וללמוד להרים מהרצפה, אם חסר נפח אפשר לחיצת רגליים

• פותח/ת השרשור
אפשר משהו כמו SS תלוי איזה הרמות אתה תוכל לעשות בבסיס ואם אתה יודע לנקות משקל מהרצפה (פאוורקלין)

בבית
סקוואט
בנצ'/פרס
חתירות/דדליפט

בבסיס
דדליפט אם אפשר אם לא חתירות
פרס (ללמוד להרים מהרצפה גם ככה בהתחלה לא תעשה פרס כבד)
אפשר לעשות בבסיס פלור פרס עם מוט/משקולות
במקום סקוואט פרונט סקוואט וללמוד להרים מהרצפה, אם חסר נפח אפשר לחיצת רגליים
לא תקשיב זה פחות בעייתי ממה שהצגת, דדליפט אני עושה בבסיס פשוט מגביה את המוט כי יש פלטות של 15
פרס עושה בבסיס מוציא מהמעמד של הבנץ׳ פרס בשיפוע ( זה יוצא טיפה נמוך לא בעיה רצינית)
חתירות אני לא עושה בכלל, עושה במקום מתח בפרונציה גם בבסיס אין בעיה
בנץ׳ פרס לא יכול לעשות בבסיס צריך תחליף טוב
סקוואט קשה לי לעשות מהמעמד של הבנץ׳ בשיפוע כי זה דורש להתכופף יחסית הרבה ולקחת הרבה אחורה, לעשות פרונט סקוואט יכול להיות פשוט יותר בתנאים האלה? או שבבסיס לעשות לג פרס וזהו?

אז תעשה פרס בבסיס
ובבית בנצ'

וסקוואט בבית
ובבסיס דדליפט ופרונט סקוואט, אם אתה לא מצליח לעשות פאוורקלין עם משקל מספיק לפרונט סקוואט פשוט תעשה יותר חזרות בפרונט בסקוואט

אני בכלל הייתי משנה את התוכנית כדי שתתאים לצרכים שלך , אתה לא חייב להעושת הכל גם בבית וגם בבסיס , תחלק את זה בהתאם.
בסופו של יום אתה צריך לזכור שכך גוף מגיב בצורה שונה לגירויים וכמו כן כל אחד יכל לבחור מה לעשות וכמה...

• פותח/ת השרשור
אז תעשה פרס בבסיס
ובבית בנצ'

וסקוואט בבית
ובבסיס דדליפט ופרונט סקוואט, אם אתה לא מצליח לעשות פאוורקלין עם משקל מספיק לפרונט סקוואט פשוט תעשה יותר חזרות בפרונט בסקוואט
הבעיה שב ss היא סוג של ab ויש רוטציה בין הפרס לבנץ׳ והאימון בבסיס הוא יום קבוע אז זה ייצא שעל פי התוכנית אני אצטרך פעם לעשות פרס ופעם בנץ׳ פרס, או שייצא שבאימון ביום שבת בבית אני אעשה פרס, ואז בשני בבסיס אצטרך לעשות שוב פרס אבל זה נוגד קצת את התוכנית והחלוקה בין הבנץ׳ לפרס.
אני חושב שאת הפרונט סקוואט אני אוציא מהראק המאולתר ולא מהרצפה זה אומר שאפשר לעשות מתכונת רגילה 5X3 פשוט עם פרונט במקום באק?
אני בכלל הייתי משנה את התוכנית כדי שתתאים לצרכים שלך , אתה לא חייב להעושת הכל גם בבית וגם בבסיס , תחלק את זה בהתאם.
בסופו של יום אתה צריך לזכור שכך גוף מגיב בצורה שונה לגירויים וכמו כן כל אחד יכל לבחור מה לעשות וכמה...
בגדול אתה צודק אבל אני מעדיף לנסות כן להיצמד לתוכנית כמה שאני יכול כי היא מומלצת בכלליות למתאמן המתחיל.

• פותח/ת השרשור
אז תעשה פרס קבוע בבסיס אתה לא חייבשהיחס בין הבנצ' לפרס יהיה 1:1
זה יוצא שבשבועיים אני עושה 4 פעמים פרס ו2 פעמים בנץ׳ פרס. לדעתך לא עדיף פשוט להחליף את הבנץ׳ פרס בתרגיל אחר לחזה כמו מקבילים או משהו?

• פותח/ת השרשור
שכיבות סמיכה עם משקל?
אפשרי אבל גם כן טיפה מסובך לבצע וצריך מישהו איתי, מצטער שאני שואל כמה פעמים אבל מקבילים בתוספת משקל זה לא תרגיל מומלץ לחזה כשאין אפשרות לבנץ׳?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית