הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סטרואידים, כדאי להתחיל?

• פותח/ת השרשור gal313
  • פורסם בתאריך

gal313

משתמש מתחיל
230
19
נק' מוניטין:
-24
230
19
היי, קצת על עצמי:
אני חצי שנה בליפטינג, התחלתי ss ועכשיו מתאמן 5/3/1 bbb, כרגע נראה ש״לנצח״ אבל בוודאות עד סוף שנה זו לפחות.
משקלי עבודה ל-rm5 (לא באמת, אני בסוג של ריסט מהמעבר תוכנית, המשקלים האלו די קלילים)
סקוואט 95
דדליפט 125
בנץ׳ 65
מיליטרי 45

עכשיו, אני מודע לזה שאני תינוק בחדר כושר, חצי שנה זה כלום. אני גם מודע לזה שאני בכלל לא חזק ויש לי עוד לא מעט להתקדם באופן טבעי.
השינוי הגופני שעברתי בחצי שנה הזו מאוד משמעותי, עליתי מ-65 ל-90 קילו. המון שומן כן, ואחלה כרס, אבל הייתה גדילה מטורפת של כל הגוף עד 80 בערך, משם בעיקר הכרס גדלה.
אין לי תלונות, רק מה חבר שלי שהוא הר אדם וחזק ברמה מטורפת (מפמפם 150 בנצ׳ לחזרות ו-180 כשעובד על כוח, סקוואט 210 לחזרות) לא יוצא לי מהווריד שאתחיל סייקל, וקשה לא להשתכנע מאדם כזה גדול וחזק. הסברתי לו שאני מעדיף לנצל את ההתקדמות הטבעית כרגע, והוא בשלו שזה חרטא ואני סתם שורף זמן אם במילא אני הולך להתחיל סייקל בעתיד, ואני כן. הוא סיפר לי גם על תחילת דרכו ושהוא עצמו התחיל פחות או יותר בתקופת זמן שלי, חצי שנה.

קראתי כאן את המאמר למתחילים בתחום, אבל הוא מכוון לאלה שיותר סגורים על עצמם להתחיל סייקל, לא מצאתי שם תשובה אם להתחיל או לא.

כרגע התוספות היחידות שאני לוקח הן אומגה 3 (מארין אומגה של נוסקין, חברת שיווק ישיר), גיינר (מאסל ג׳וס) ומגנזיום (מגנוקס ספורט). אפילו ציוד נלווה לחדר כושר עוד לא התחלתי כמו חגורה, צ׳אק לדדליפט, רצועות ידיים וברכיים..

מה אומרים חבר׳ה?

נערך לאחרונה:
לדעתי אם עד עכשיו לא הייתה לך את ה"פריצה" במשקלים, לא תהיה לך גם בעתיד.
ממליץ לך לעבור בדיקת טסטוסטרון פשוטה כדי לבדוק אם אתה חלק מ"חסרי המזל" שצריכים TRT.

אהלן,

התשובה היא חד משמעית, ואתה אולי מעט תתאכזב אבל לא.

חצי שנה של אימונים, ואתה צריך לשאול את עצמך:

האם אני יודע להתאמן כמו שצריך?

האם אני יודע מה אני עושה בחדר כושר?

האם אני אוכל מספיק בכדי לגדול ולהתחזק?

אני יושן מספיק?

בכל מקרה, אתה עוד בחיתולים חמוד. תתרחק ועדיף צעד וחצי משימוש בחומרים. כשאני התחלתי להתאמן לפני 6 שנים, אומר לך בכנות שבשנה וחצי אפילו שנתיים הראשונות טחנתי מים ולא ידעתי מה אני עושה.

תמשיך להתאמן תקפיד על תזונה נכונה ואימונים נכונים ואתה תראה התקדמות.

דבר איתי בעוד שנה.

מה זה trt? ואיפה אני מבקש הפנייה לבדיקה? רופא משפחה בקופת חולים?
TRT - Testosterone Replacement Therapy
מתן טסטוסטרון למטופל לתקופה בלתי מוגבלת לאדם שגופו "מתקשה" לייצר את ההורמון באופן טבעי.
המכנה המשותף של אנשים שסובלים מהתסמין זה קושי בהוספת מסת שריר והתקדמות לינארית במשקלים (לקריאה נוספת - ראה)

• פותח/ת השרשור
אחלה תודה לכם אייל ו״שובר שורות״!
אגב -
מה ההבדל מבחינת תגובה לסייקל בין ״תינוק״ כמוני לאדם עם וותק של שנתיים?

אגב -

ההבדל הוא מאוד פשוט, מתאמן וותיק בניגוד אליך יהיה בעל נסיון כפול ואף יותר ממך וידע לנצל את הסייקל כתוצאה מאימונים בעצימות גבוהה, אימונים נכונים ותזונה טובה.

אגב -
הוותק לא חשוב. מה שחשוב זה:
1. לדעת להתאמן ולאכול.
2. ככל שהמשקלים שלך גבוהים יותר, תהיה לך נטייה להעלות יותר במסת השריר (כי אתה תעמיס יותר על השריר בטווח הארוך, במיוחד בסייקל). אבל זה מעט שנוי במחלוקת, ככה שתקח את זה כדעתי בלבד.
3. אתה כרגע ב % שומן גבוה (כנראה). זה לא זמן טוב לעשות סייקל. סייקל חיטוב כסייקל ראשון לא יביא לך הרבה וחבל ״להורס״ את הרצפטורים (קולטנים) של הטסט לסייקל ראשון שהוא חיטוב. סייקל ראשון זה הסייקל הכי ״חזק״ שיהיה לך (סביר להניח) ברוב קריירת האימונים שלך (אלא אם תלך על חומרים חזקים מאוד ומינונים מאוד גבוהים, אבל שם גם מגיעות תופעות הלוואי היותר ״רציניות״).

ההמלצה היא להמשיך להתאמן עוד חצי שנה-שנה, לעשות חיטוב ל 10-12% שומן ורק אז *אולי* להתחיל סייקל.

• פותח/ת השרשור
אוקי אז את השנה הזו אני סוגר ״נקי״, נפגש פה שוב שנה הבאה בעזרת השם, תודה למגיבים 😃

היי, קצת על עצמי:
אני חצי שנה בליפטינג, התחלתי ss ועכשיו מתאמן 5/3/1 bbb, כרגע נראה ש״לנצח״ אבל בוודאות עד סוף שנה זו לפחות.
משקלי עבודה ל-rm5 (לא באמת, אני בסוג של ריסט מהמעבר תוכנית, המשקלים האלו די קלילים)
סקוואט 95
דדליפט 125
בנץ׳ 65
מיליטרי 45

עכשיו, אני מודע לזה שאני תינוק בחדר כושר, חצי שנה זה כלום. אני גם מודע לזה שאני בכלל לא חזק ויש לי עוד לא מעט להתקדם באופן טבעי.
השינוי הגופני שעברתי בחצי שנה הזו מאוד משמעותי, עליתי מ-65 ל-90 קילו. המון שומן כן, ואחלה כרס, אבל הייתה גדילה מטורפת של כל הגוף עד 80 בערך, משם בעיקר הכרס גדלה.
אין לי תלונות, רק מה חבר שלי שהוא הר אדם וחזק ברמה מטורפת (מפמפם 150 בנצ׳ לחזרות ו-180 כשעובד על כוח, סקוואט 210 לחזרות) לא יוצא לי מהווריד שאתחיל סייקל, וקשה לא להשתכנע מאדם כזה גדול וחזק. הסברתי לו שאני מעדיף לנצל את ההתקדמות הטבעית כרגע, והוא בשלו שזה חרטא ואני סתם שורף זמן אם במילא אני הולך להתחיל סייקל בעתיד, ואני כן. הוא סיפר לי גם על תחילת דרכו ושהוא עצמו התחיל פחות או יותר בתקופת זמן שלי, חצי שנה.

קראתי כאן את המאמר למתחילים בתחום, אבל הוא מכוון לאלה שיותר סגורים על עצמם להתחיל סייקל, לא מצאתי שם תשובה אם להתחיל או לא.

כרגע התוספות היחידות שאני לוקח הן אומגה 3 (מארין אומגה של נוסקין, חברת שיווק ישיר), גיינר (מאסל ג׳וס) ומגנזיום (מגנוקס ספורט). אפילו ציוד נלווה לחדר כושר עוד לא התחלתי כמו חגורה, צ׳אק לדדליפט, רצועות ידיים וברכיים..

מה אומרים חבר׳ה?
אין שום סיבה שתתחיל שימוש בחומרים.
TRT - Testosterone Replacement Therapy
מתן טסטוסטרון למטופל לתקופה בלתי מוגבלת לאדם שגופו "מתקשה" לייצר את ההורמון באופן טבעי.
המכנה המשותף של אנשים שסובלים מהתסמין זה קושי בהוספת מסת שריר והתקדמות לינארית במשקלים (לקריאה נוספת - ראה)
אתה הולך רחוק מדי, הוא בסה"כ מתחיל שאולי לא מתאמן/אוכל נכון. ללא בדיקת דם אין מה לחפש את הסיבה בחוסר בטסט הגם שאינו מתאר סימפטומים המצביעים על חשד כזה.

לדעתי אם עד עכשיו לא הייתה לך את ה"פריצה" במשקלים, לא תהיה לך גם בעתיד.
ממליץ לך לעבור בדיקת טסטוסטרון פשוטה כדי לבדוק אם אתה חלק מ"חסרי המזל" שצריכים TRT.
עד גיל 20 ככה אין בכלל מה לחשוב על זה נכון? כי הטסט עדיין עולה בגוף בגילאים האלה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית