הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התחלת SS

• פותח/ת השרשור ARTt
  • פורסם בתאריך

ARTt

משתמש מתחיל
49
1
נק' מוניטין:
1
49
1
שלום לכולם,
רציתי לשמוע את דעתכם על התוכנית שיש לי כרגע והאם כדאי לי להתחיל SS.

מתאמן בערך שנה.
גובה: 1.76
משקל : 76
12-15 א"ש.
בעבר שקלתי 60 קילו יותר, ככה שיש לי נטייה מסויימת להשמנה, למרות שכרגע מכנים אותי שחיף (כי אני די נראה ככה).

כרגע נמצא על תוכנית ABC שבנה לי מאמן תותח. אני מאוד מרוצה ממנה ובכל זאת הייתי רוצה את חוות דעתכם עלייה.

A
בנצ' פרס - 3X8
בנצ' פרס חיובי עם משקולות - 3X10
מקבילים - 3X10
פרפר בקרוס - 3X15
כפיפת מרפקים בפולי תחתון - 3X15
כפיפת מרפקים בכיסא כומר - 3X12

B
מתח - 3X8
חתירה בהטיית גו עם משקולות (כל יד בנפרד) - 3X10
משיכת פולי עליון - 3X10
פול אובר בעמידה - 3X15
פשיטת מרפקים בפולי עליון - 3X15
פשיטת מרפקים בהטיית גו על ספסל - 3X12

C
סקוואט - 3X8
דדליפט - 3X6 (פירמידה)
לחיצת רגליים - 3X10
תאומים בסמית' משין (פלנטאר פלקשן) - 3X20
פרס - 3X8
הרחקת כתפיים בעמידה - 3X15

זאת התוכנית. שוב אני מציין שאני מאוד מרוצה ממנה. היא עונה על המטרות שלי פחות או יותר והיא הרבה יותר יעילה לעומת ה-FBW וה-AB הקודמים שעשיתי.
שמתי לב שאני מתאושש מאימונים בצורה הטובה ביותר כשאני על מאזן קלורי חיובי של 500-800, וכשהוא יותר קרוב ל-800 ככה ההתאוששות טובה יותר. מכיוון שהיא נקייה "יחסית" חשבתי להתחיל תוכנית כוח שממה שהבנתי דורשת מאזן קלורי גבוה מ-500 (תקנו אותי אם אני טועה!).

האם כדאי לי להתחיל SS? האם זו תוכנית יעילה גם להיפטרופיה (לא "קלאסית" כמובן)? יש דרך לשנות את התוכנית שלי כרגע כדי להפוך אותה ליותר קרובה לתוכנית כוח או שכדאי לי פשוט להתחיל SS?
האם תוכנית SS תהיה יעילה עבורי בכלל (בהתחשב בנתונים שלי)?

תודה מראש!

אין קשר בין הפז"ם שלך במכון לרמתך כמתאמן, וכפועל יוצא מכך - האם SS מתאימה לך. תעשה SS, וכשתיתקע בלחיצות (הן נתקעות צ'יק צ'ק ב-SS, זו ממש לא תכנית מציאה גדולה ללחיצות), תוסיף להן נפח.

• פותח/ת השרשור
אין קשר בין הפז"ם שלך במכון לרמתך כמתאמן, וכפועל יוצא מכך - האם SS מתאימה לך. תעשה SS, וכשתיתקע בלחיצות (הן נתקעות צ'יק צ'ק ב-SS, זו ממש לא תכנית מציאה גדולה ללחיצות), תוסיף להן נפח.
לא חשבתי אחרת. רציתי רק להבין אם אפשר לשנות את התוכנית שלי כרגע ולהפוך אותה לתוכנית כוח? והאם ss מתאימה למסה נקייה?

לא חשבתי אחרת. רציתי רק להבין אם אפשר לשנות את התוכנית שלי כרגע ולהפוך אותה לתוכנית כוח? והאם ss מתאימה למסה נקייה?

התכנית הנוכחית עמוסה מדי בשביל להיות תכנית כוח.
לגבי מסה נקייה, וזה נכון לכל מסה - זה תלוי כמה תאכל. אם תאכל הרבה מעבר למה שאתה צריך, אתה תשמין, ושומן לא מניע מפרקים, ולא הופך אותך ליותר חזק (למעט אולי זה שהכרס מקצרת לך את טווח התנועה בבנץ', אז אתה יכול להרים יותר משקל (שזה כפי שאתה מבין לא בהכרח חופף ללהיות יותר חזק)). שמור על מאזן קלורי של 500-800 מעל הנייטראלי. וכשאתה נתקע במשקל הגוף, תוסיף קלוריות (זה לא אומר שאתה עולה ל-1000 מעל הנייטראלי, זה פשוט אומר שהנייטראלי שלך התעדכן).

• פותח/ת השרשור
מה אפשר לשנות בתוכנית הנוכחית כדי להפוך אותה לתוכנית כוח? או שעדיף לא להסתבך ולהתחיל ss? ?

עדיף לא להסתבך ולהפוך אותה לSS
מתאמן מתחיל לא צריך שום דבר מסובך ומורכב בתוכנית - הוא צריך לבצע את תרגילי הבסיס בעומס נכון כך שבכל פעם הוא ירים יותר. התכנון של SS הוא מצויין ועובד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית