הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל התחלתי באימונים

Batelaj

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי... אז מסתבר שאני כמעט שנה בחדר כושר ורוב הפעילות שאני עודה היא אירובית
אני רוצה להתחיל גם באזור המשקולות , קראתי את המאמרים והם מעולים! תודה רבה לכל מי שטרח ונותן את כל המידע הזה
אך אני תוהה לגבי המשקל ההתחלתי שאני אמורה להתחיל איתו במשקולות? איך יודעים מה הוא המשקל הנכון להתחיל ובאיזה שלב לעלות אותו?
תודה רבה!!

בעיקרון המשקל שאת מתחילה איתו לא משנה כל עוד את מתחילה ממשקל מסוים ובהדרגה משפרת אותם כל שבוע.

איך יודעים מה הוא המשקל הנכון להתחיל ובאיזה שלב לעלות אותו
ראשית זה ממש לא נורא אם בחודש הראשון תתאמני עם משקל נמוך יותר. תשתמשי בתקופה זו כדי לתרגל טכניקה ולבצע נכון את התרגילים. בטווח הארוך זה ימנע פציעות ויאפשר לך להעלות במשקל בצורה טובה יותר.
בכל מקרה האינדיקציה היא מספר החזרות. נניח שאת אמורה לעשות 3 סטים של 6 חזרות כל אחד. תתחילי לגשש עד שתמצאי את המשקל שבו את בקושי מבצעת את החזרה ה-5 ו-6.

היי... אז מסתבר שאני כמעט שנה בחדר כושר ורוב הפעילות שאני עודה היא אירובית
אני רוצה להתחיל גם באזור המשקולות , קראתי את המאמרים והם מעולים! תודה רבה לכל מי שטרח ונותן את כל המידע הזה
אך אני תוהה לגבי המשקל ההתחלתי שאני אמורה להתחיל איתו במשקולות? איך יודעים מה הוא המשקל הנכון להתחיל ובאיזה שלב לעלות אותו?
תודה רבה!!

אם את בקטע של להתחיל להתאמן אימוני כח הייתי מציעה לך ללמוד סקוואט (ודדליפט ובנץ'...)
תתחילי כמובן עם המוט ותתרגלי את התנועה עד שתהי בטוחה בטכניקה שלך.
אח"כ תתחילי להוסיף משקל לאט לאט.

תתחילי כמובן עם המוט
לדעתי אם היא מתחילה גם מוט של 11 או 20 ק"ג זה יותר מידי.
הייתי מתחילה ללא משקל או כנגד פיטבול, ממשיכה עם משקולות יד ורק אז מגיעה למוט.

ההמלצה היא להתחיל ממוט ריק או פלטה 1 במכשירים ולהעלות את העצימות בין הסטים (והאימונים עצמם). לדוגמה, אם את היום הגעת פעם ראשונה לחד״כ, תעשי פלטה אחת בכל המכשירים (או מוט ריק) כדי להתרגל לתנועה ולהיות יותר מוכרת עם סביבת המשקולות. באימון השני תנסי להעלות כבר יותר משקל, למשהו שיהיה לך נוח לעבוד איתו בטווח חזרות של 5-8. אימון לאחר מכן תנסי עוד, עד שתגיעי למצב שאת מגיעה לחזרה אחת לפני כשל (חזרה אחת לפני שאת לא יכולה להרים יותר את המשקל שבחרת).
לאחר שמצאת את המשקל המיוחל, תנסי להוסיף פלטה (או משקולות 1-2.5 ק״ג, תלוי בתרגיל) משבוע לשבוע (נניח תציבי לעצמך שכל אימון ראשון בשבוע את מנסה להעלות במשקלי העבודה שלך בתרגילים השונים).

ההמלצה היא להתחיל ממוט ריק או פלטה 1 במכשירים
אם משה אומר משה יודע!
כשאני נכנסתי לראשונה לחדר כושר עשיתי סקווטים ומכרעים עם משקוליות של 1-2 ק"ג (🤭) וגם כך חזרתי תפוסה לחלוטין אחרי כל אימון.
נראה לי אם היו שמים לי מוט על הצואר הייתי עוזבת בלי להביט אחורה...
🤣

Back
למעלה תחתית