הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שבועיים תקועה במשקל

אך התת-דיון פה הוא על רמות כולסטרול ולא משקל.
רמות כולסטרול גבוהות יכולות להיות ממגון רחב של סיבות:
1. כמו שציינת, צריכת פחמימות גבוהה אכן יכולה לגרום לכך
2. גנטיקה
3. מאזן קלורי חיובי לאורך זמן (יחד עם סעיף 1 בד״כ)
4. חוסר בפעילות גופנית (פעילות אירובית יכולה להוריד את רמות הכולסטרול באופן דרסטי)

ככה שלהאשים את הכל לגורם מס׳ 1 לא יהיה מדוייק או נכון.

ראשית, ירידה במשקל משפיעה לטובה על היחס LDL/HDL וגם על כל אחד מהמרכיבים בנפרד, כשההשפעה על ה HDL משמעותית בעיקר אם הצלחת להוריד שומן בטני. חוץ מזה, האם לא שינית עוד משהו יחד עם המעבר לאכילת הרבה בשר, כמו למשל הגדלת גם את כמות הדגים בדיאטה שלך? או התחלת לשתות יין אדום? אולי הגברת את רמת האימונים, או הוספת אירובי? הרבה פעמים כשאנשים עושים שינוי, הוא כולל יותר מפקטור אחד.

בכל אופן, מה שזה לא יהיה, ברכותי, וללא ספק במקומך הייתי ממשיך לעשות אותו דבר...

עשיתי SS במשך כשנה וחצי, לפני שעברתי לפליאו. לאחר מכן התחלתי קרוספיט, עם דגש על עבודת כוח. כיום אני עושה אימון קרוספיט אחד בשבוע.
כמות הדגים, לצערי, לא עלתה מפאת מחירם המטורף בארץ. הדגים העיקריים, שאני אוכל כיום הם טונה, סרדינים, גפרוטים וגם כבד דג.

רצוף? זה עוד לא שמעתי. הכי הרבה שראיתי עד היום זה 8 חודשים, אבל שנה וחצי? אם הסקוואט שלך לא 250 ק״ג לחזרות, עשית משהו ממש לא נכון.
Semi רצוף 🙄

הגורל רצה, כך שבכל פעם שהגעתי ל-3 חמישיות על 160, או 165 קרה משהו: מחלה, מילואים ארוכים, טיסות מהעבודה, מבחנים....
זה היה מבאס לחלוטין. וזה פשוט קרה כך. מעצבן!

כמו שציינת, צריכת פחמימות גבוהה אכן יכולה לגרום לכך
מעניין אם @Doron Milner יודע מה קרה לרמות הטריגליצרידים שלו עם המעבר לדיאטת הפליאו. אם הם היו גבוהים לפני הפליאו וירדו בעקבותיה (מה שמאד סביר) הכולסטרול הכללי שלו היה אמור לרדת (אבל עד כמה שאני מבין ה HDL לא היה אמור לעלות, כי ריבוי פחמימות מעלה גם את ה HDL וגם את ה LDL).

מעניין אם @Doron Milner יודע מה קרה לרמות הטריגליצרידים שלו עם המעבר לדיאטת הפליאו. אם הם היו גבוהים לפני הפליאו וירדו בעקבותיה (מה שמאד סביר) הכולסטרול הכללי שלו היה אמור לרדת (אבל עד כמה שאני מבין ה HDL לא היה אמור לעלות, כי ריבוי פחמימות מעלה גם את ה HDL וגם את ה LDL).

הוא יודע ועוד איך....

ביצעתי בדיקות דם ועודני מבצע כל חצי שנה.
הרמות ירדו לעין שיעור.

אצטט לך את הרופא שלי: "התוצאות שלך פנומנליות, ולא רק באופן יחסי לבדיקות הקודמות , אלא בצורה אבסולוטית"

• פותח/ת השרשור
ולג
יכולות להיות פה בעיות רבות.
הינה רשימה של בדיקות דם מומלצות:
http://www.lbs.co.il/faq/14/

אני מחפש בעיקר את בלוטת התריס.

חוץ מזה, האם עשית העמסת פחמימות בחיטוב? כמה זמן את כבר במאזן קלורי שלילי?

נסי לרדת בכל מקרה ל 1400 קלוריות (תורידי 2 פרוסות לחם מהתפריט) ותראי איך זה עובד לך.
לגבי העמסה כן אני עושה אחת לשבועיים, פשוט אוכלת משהו מחוץ לתפריט קינוח ו או דברים שאסור בארוחה אחת כמובן לא למהלך כל היום

לגבי העמסה כן אני עושה אחת לשבועיים, פשוט אוכלת משהו מחוץ לתפריט קינוח ו או דברים שאסור בארוחה אחת כמובן לא למהלך כל היום

לא הייתי קורא לזה העמסה, אם את רוצה דירבון להעמסה תקראי את מה שקרה בהודעות כאן: http://www.lbs.co.il/threads/50140/

חחחחח יא תותח עכשיו אני בטוח ש"שברת" אותה ונתת לה "נוקאאוט", עכשיו היא בהחלט תתלהב מההעמסות.
חחח זה הטרד הכי מדרבן אכילה שיש

לפני שאת חוגגת עם שני מגשי פיצה וקרואסון לארוחת הבוקר מורידה אותך ל"כדור הארץ של הנשים":
מעמיסה פעם בשבוע באחת משתי הדרכים: מדלגת על ארוחת צהרים ואוכלת שתי ארוחות ביניים קטנות (יוגורט וכאלה) בבוקר ובצהרים ואז אוכלת מה שאני רוצה לארוחת הערב.
או לחלופין בכל אחת מארבע הארוחות מכפילה את כמות הפחמימות.
השאיפה היא להעמיס נקי - כלומר פחמימות איכותיות אבל מודה שאין שישי בלי קינוח איכותי או אלכוהול טוב..

שני מגשי פיצה וקרואסון
חלילה קוראסון (שומן טראנס ושאר דברים נוראים)

שני מגשי פיצה
זה קצת מוגזם, כמובן שהכול לקחת במידה, וכן יש שוני קצת בין נשים לגברים, וגם קחי בחשבון שהגזמנו שם לא מעט (ככה זה כשהרעב מדבר במקום ההיגיון)

• פותח/ת השרשור
חחח זה הטרד הכי מדרבן אכילה שיש

חחחחח יא תותח עכשיו אני בטוח ש"שברת" אותה ונתת לה "נוקאאוט", עכשיו היא בהחלט תתלהב מההעמסות.

לא הייתי קורא לזה העמסה, אם את רוצה דירבון להעמסה תקראי את מה שקרה בהודעות כאן: http://www.lbs.co.il/threads/50140/

חחח שברתם אותי באמת!! אני עושה פעם בשבועיים ולחוצה על זה כמו לאדעת מה! חח אני חושבת שאני אתחרע קצת יותר אם כך אבל כמו שנאמר פחמימות נקיות...😃 ויאללה מחר שקילה וסייקל קלן חדש 😃)) מה שבטוח יעצור בעדי מלהתחרע בשבועיים הקרובים..

ככל שאני חוזר לתרד הזה אני בא עם רעיונות חדשים מה לאכול ביום העמסה. עכשיו בא לי רעיון ללכת לגלידריה ליד הבית ולדפוק מנה של וופל בלגי עם 3 כדורי גלידה לבחירה וסירופים של שוקולד ושוקולד לבן Take that! Mothafucka!😵‍💫🥊

רצוף? זה עוד לא שמעתי. הכי הרבה שראיתי עד היום זה 8 חודשים, אבל שנה וחצי? אם הסקוואט שלך לא 250 ק״ג לחזרות, עשית משהו ממש לא נכון.
אתה לא לגמרי מבין. @Doron Milner עושה (כמעט) הכל נכון. הוא הרי קורא ומצליב עשרות מאמרים ואז הופך אבן ועוד אבן לפני שהוא עושה ואז הסבירות שיקרה נכון עולה פלאים (אנחנו חיים במרחב הסתברותי).
אתה כל הזמן מתגנב לויכוח שהבטחת שלא תיכנס אליו עדיין...
הסקוואט שלו דוגמא רעה בגלל הסמולוב ובגלל מייק... הבנץ' מצד שני...😉

תתחילי לבדוק הקפים ואחוזי שומן!!! (אני יודעת שזה לא מדוייק, אבל נותן אינדקציה על שינוי בכול זאת)
אני ירדתי בשנהם ולא הייתה שום תזוזה במשקל....
המשקל זה סתם מספר. מה שחשוב זה אך את נראת (הבגדים פתאום כבר לא צמודים) ואך את מרגישה באימון-יותר קל לך ובכללי-יותר אנרגיה ופחות עייפות.

תתחילי לבדוק הקפים ואחוזי שומן!!! (אני יודעת שזה לא מדוייק, אבל נותן אינדקציה על שינוי בכול זאת)
אני ירדתי בשנהם ולא הייתה שום תזוזה במשקל....
המשקל זה סתם מספר. מה שחשוב זה אך את נראת (הבגדים פתאום כבר לא צמודים) ואך את מרגישה באימון-יותר קל לך ובכללי-יותר אנרגיה ופחות עייפות.
רק הצעה קטנה:
אם באימון יותר קל לך, אז את צריכה להעלות את הקושי (משקלים גבוהים יותר, יותר חזרות, יותר מהר וכו'). אימון קל הוא לא ממש יעיל....

בנושא המשקל, את צודקת בהחלט. המשקל הוא מספר לא משמעותי. יתר על כן, אדם שמן שהצליח להוריד אחוזי שומן, עלול, שומו שמיים, להעלות את משקלו, כאשר יתחזק ויבנה מסת שריר.
אתה לא לגמרי מבין. @Doron Milner עושה (כמעט) הכל נכון. הוא הרי קורא ומצליב עשרות מאמרים ואז הופך אבן ועוד אבן לפני שהוא עושה ואז הסבירות שיקרה נכון עולה פלאים (אנחנו חיים במרחב הסתברותי).

אתה כל הזמן מתגנב לויכוח שהבטחת שלא תיכנס אליו עדיין...

הסקוואט שלו דוגמא רעה בגלל הסמולוב ובגלל מייק... הבנץ' מצד שני...😉

האלו, האלו....
הבנץ' שלי לא כזה גרוע. :nono:

הקפים בהחלט מדד טוב. אחוזי שומן פחות בעיקר בגלל שיטות המדידה.
מנסיון אישי אם את עובדת "לפי הספר" אין שום סיבה שלא תראי ירידה במשקל.
כדי שעליה במסת שריר תקזז ירידה במשקל היא צריכה להיות עם מאזן קלורי חיובי.

אחוזי שומן פחות בעיקר בגלל שיטות המדידה.
זה רק לצורך מעקב. גם עם המספר הראשוני אינו נכון, אפשר יהיה לראות שינוי. ואז יש לך הוכחה מספרית שהתהליך מתקדם.
למוטיבציה זה מספיק טוב לדעתי.

אם באימון יותר קל לך, אז את צריכה להעלות את הקושי

צודק לגמרי! מידי פעם אני אמרת למאמן שלי שאני לא עושה משהו נכון, כי לא קשה לי.... ואז הוא מחייך ומחליף לי את המשקל.
👏

Back
למעלה תחתית