הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לחיצת כתפיים בדאמבלים נגד מיליטרי פרס להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור bidanb
  • פורסם בתאריך

bidanb

משתמש פעיל
657
104
נק' מוניטין:
231
657
104
אהלן,
לאחרונה החלפתי את הלחיצת כתפיים בדאמבלים במיליטרי פרס.
הנתונים:
לחיצת כתפיים: 30 קילו כל יד ל8 חזרות, סה"כ 60 קילו
מיליטרי פרס: 16.12 קילו כל צד על המוט ל5 חזרות, סה"כ 52.5 קילו.
עכשיו, נשאלת השאלה- איזה אחד מהתרגילים יתן היפרטרופיה טובה יותר, ולמה?
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין! מישהו? תגובות?

לחיצץ כתפיים עובדת בעיקר על הכתף הקדמית שפחות נותנת את המראה ה"גדול" לכתף.
אם אתה מחפש מראה גדול יש יותר חשיבות לכתף האמצעית ואולי האחורית קצת

אהלן,
לאחרונה החלפתי את הלחיצת כתפיים בדאמבלים במיליטרי פרס.
הנתונים:
לחיצת כתפיים: 30 קילו כל יד ל8 חזרות, סה"כ 60 קילו
מיליטרי פרס: 16.12 קילו כל צד על המוט ל5 חזרות, סה"כ 52.5 קילו.
עכשיו, נשאלת השאלה- איזה אחד מהתרגילים יתן היפרטרופיה טובה יותר, ולמה?
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין! מישהו? תגובות?

אם אתה רוצה גדילה (היפרטרופיה) אז כמה שיותר השריר שאתה רוצה שיגדל יבודד , במקרה הזה נניח שזה התרגיל האולטמטיבי לכתפיים גדולות אז כמובן עם משקולות יד ולא בעמידה (מנטרלים ככה כול פלג גוף תחתון כמעט)

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה גדילה (היפרטרופיה) אז כמה שיותר השריר שאתה רוצה שיגדל יבודד , במקרה הזה נניח שזה התרגיל האולטמטיבי לכתפיים גדולות אז כמובן עם משקולות יד ולא בעמידה (מנטרלים ככה כול פלג גוף תחתון כמעט)

זה בדיוק מה שאני שואל, אין לי מטרה לעבוד "ספציפית" על כוח, מעניין אותי היפרטרופיה.
מה גם שמשקלי העבודה שלי בלחיצה חופשית טובים יותר.

מוזר מה שאתם אומרים ,אני עושה לחיצת כתפים בעמידה (לפי הסרט )ומה שאני רואה ומרגיש זה את החלק האחורי ,משהו לא בסדר ? גם איך זה שאתה מרים 0 3 כל יד בלחיצות חופשיות ופרס אתה על 50 ,זה אמור להיות הפוך לא ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מוזר מה שאתם אומרים ,אני עושה לחיצת כתפים בעמידה (לפי הסרט )ומה שאני רואה ומרגיש זה את החלק האחורי ,משהו לא בסדר ? גם איך זה שאתה מרים 0 3 כל יד בלחיצות חופשיות ופרס אתה על 50 ,זה אמור להיות הפוך לא ?

לא יודע אם זה אמור להיות הפוך, בדאמבלים אני עם 30 קילו ל3X8
במוט אני עם 50 קילו ל3X5 והרבה יותר קשה.
התנועה היא קשה יותר עם המוט זו כנראה הסיבה.
אגב את הכתף האחורית במיליטרי פרס אני לא מרגיש בכלל.

דווקא הפרס בעמידה כתרגיל מורכב יכול לתרום יותר להיפרטרופיה של הגוף, אלא אם כן שהוא אומר "היפרטופיה" הוא מתכוון לעליה מהתרגיל במסת שריר ספציפית בכתף

דווקא הפרס בעמידה כתרגיל מורכב יכול לתרום יותר להיפרטרופיה של הגוף, אלא אם כן שהוא אומר "היפרטופיה" הוא מתכוון לעליה מהתרגיל במסת שריר ספציפית בכתף

מה שרשמת זה נכון במידה והפותח הפוסט מיתכוון להיפרטרופיה כללית , אבל אם מעניין אותו גדילה כמה שיותר רק של הכתפיים (להלן בילדינג) אז עדיף לו בישיבה , ככה הוא מנטרל את פלג הכוף התחתון ש"מיותר" לו על מנת להתמקד בכתפיים , והמיקוד וגם הכוח מושקעים בלחיצה עצמה ולא בבלנסיג ופוסטר של הגרוף התחתון גם.

מה שרשמת זה נכון במידה והפותח הפוסט מיתכוון להיפרטרופיה כללית , אבל אם מעניין אותו גדילה כמה שיותר רק של הכתפיים (להלן בילדינג) אז עדיף לו בישיבה , ככה הוא מנטרל את פלג הכוף התחתון ש"מיותר" לו על מנת להתמקד בכתפיים , והמיקוד וגם הכוח מושקעים בלחיצה עצמה ולא בבלנסיג ופוסטר של הגרוף התחתון גם.
זה מה שרשמתי..לא ברור עם הוא מחפש לגדול בגוף או שיש לו מטרה להגדיל ספציפית תכתף

• פותח/ת השרשור
אז תעשה פרס עם מוט...תן לזה עדיפות אבל תגוון ומידי פעם תעשה עם דמבלים

מחזק את טוני ^^^

זו בדיוק השאלה שלי, למה פרס עם מוט, שהוא פחות משקל בצורה משמעותית (50 קילו בסה"כ ל3X5 לעומת 60 קילו [עם פוטנציאל להעלאה] עם החופשיות ל4X8) יתן היפרטרופיה טובה יותר?

זו בדיוק השאלה שלי, למה פרס עם מוט, שהוא פחות משקל בצורה משמעותית (50 קילו בסה"כ ל3X5 לעומת 60 קילו [עם פוטנציאל להעלאה] עם החופשיות ל4X8) יתן היפרטרופיה טובה יותר?
יכול להיות שהטכניקה שלך בלחיצה עם מוט לא טובה? אולי האחיזה שלך רחבה מדי, זה מקשה וגורם לפחות משקל שאתה יכול להרים.

בכל מקרה כמו שכתבתי בתגובה הקודמת שלי אני חושב שבשביל מראה גדול יותר יש עדיפות לעבוד על הכתף האמצעית ולא על הקדמית...
אני תמיד הייתי מבצע רק לחיצה עם מוט והכתף הקדמית שלי הרבה יותר מפותחת מהאמצעית והאחורית וזה לא נותן לכתף מראה רחב

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהטכניקה שלך בלחיצה עם מוט לא טובה? אולי האחיזה שלך רחבה מדי, זה מקשה וגורם לפחות משקל שאתה יכול להרים.

בכל מקרה כמו שכתבתי בתגובה הקודמת שלי אני חושב שבשביל מראה גדול יותר יש עדיפות לעבוד על הכתף האמצעית ולא על הקדמית...
אני תמיד הייתי מבצע רק לחיצה עם מוט והכתף הקדמית שלי הרבה יותר מפותחת מהאמצעית והאחורית וזה לא נותן לכתף מראה רחב

הטכניקה שלי טובה, אוחז כך שהמפרקים מעל המרפקים.
אני עובד חזק על שריר הכתף האמצעית, זהו שריר שהמון אנשים נוטים להזניח.

הטכניקה שלי טובה, אוחז כך שהמפרקים מעל המרפקים.
אני עובד חזק על שריר הכתף האמצעית, זהו שריר שהמון אנשים נוטים להזניח.

זה לא חייב בגלל הטכניקה.
בכל מקרה זה לא צריך להדאיג אותך זה לגיטמי...תמשיך לעבוד עם מוט בצורה נכונה והכל בסדר, וכמו שרשמתי-מידי פעם תעשה דמבלים(נניח כל אימון שלישי רק לחיצה עם דמבלים או שתיים דמבלים שתיים מוט למשל..קצת פחות אוהב)

• פותח/ת השרשור
זה לא חייב בגלל הטכניקה.
בכל מקרה זה לא צריך להדאיג אותך זה לגיטמי...תמשיך לעבוד עם מוט בצורה נכונה והכל בסדר, וכמו שרשמתי-מידי פעם תעשה דמבלים(נניח כל אימון שלישי רק לחיצה עם דמבלים או שתיים דמבלים שתיים מוט למשל..קצת פחות אוהב)

מה הסיבה לכך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית