ייעוץ עזרה במהלך תקופת חיטוב (לנשים)

• פותח/ת השרשור MatanZ
  • פורסם בתאריך

MatanZ

משתמש מתחיל
38
4
נק' מוניטין:
53
38
4
שבת שלום לכולם,
כמה שאלות:
אני בת 24, גובה 1.60 שקלתי בתחילת התהליך 72, רציתי להרזות והלכתי למאמן אישי, המאמן המליץ לי על תפריט תזונה מעולה שבאמת עובד יופי התפריט מבוסס על חלבון ודל פחמימה, עם שומן בריא(כ מינוס 30% כמו שמומלץ כאן.), אני בתהליך חודשיים וירדתי ל65(כמובן שבעזרת אימונים מפרכים עם המאמן שלי המשולבים בהמון אירובי ואימוני כוח פונקציונאלים) . אני מתחתנת בעוד כ8 חודשים ואני עדיין רואה מדלדל בגופי, השאלות הן:
1. לפי מה שהבנתי כאן, כדי לקבל מראה חטוב צריך לפתח מסת שריר, מתי שווה להתחיל את התהליך? האם שווה לרדת עוד במשקל ואז להכנס למאזן קלורי חיובי, וכשנכנסים למאזן קלורי חיובי, על מה מומלץ? וכמה זמן?

*עריכה*

2.אם אני במאזן עד עכשיו במאזן קלורי שלילי, משהו כמו 1300 קלוריות ואני יתחיל אימוני התנגדות האם אראה שיפור? האם הדבר יתרום? או שחייב שילוב של מאזן חיובי... אני ממש רוצה לקבל כאן את הדרך הטובה ביותר להצליח עד החתונה בעוד 8 חודשים, אני ממש רצינית ונכנסתי לזה מאוד מאוד חזק! תודה!
ריכזתי הכל לשאלה אחת...
תודה רבה רבה לעוזרים!

אהלן! קודם כל מזל טוב..
תראי, ע"י מאזן קלורי שלילי לא תוכלי לבנות מסה (הרי המסה היא בעצם יסודות כמו חלבונים, סוכרים ושאר מולקולות חשובות שנכנסות לתוך סיבי השרירים ומגדילים את נפחם, על קצה המזלג אם אין לגוף אקסטרא מאותם יסודות, כי את במאזן שלילי - אז אין מסה)
מה שכן, על מנת לקבל מראה "חטוב" נדרש להפחית את אחוזי השומן בגוף, אין לזה קשר למסת שריר (לפחות לא קשר ישיר).
כלומר, אם תמשיכי לאכול נכון (שזה תכלית החיטוב) ותשלבי אימוני אירובי ואימוני התנגדות (משקולות ומכשירים), גם תורידי אחוזי שומן וגם
תחזקי את השרירים מה שיבטיח הרגשה וגם מראה מוצק יותר, חטוב יותר.
ועוד דבר אחד שאחזק, את הגוף בונים (והורסים) במטבח.. חדר כושר ואימונים הם הדרך שלנו לעצב את הכיוון הנכון.
אל תתישי את עצמך מדי כדי שלא תאבדי מהחשק והמההנאה שבאימונים, תקפידי על התזונה ואולי שווה לשקול עזרה מתזונאי
על מנת לוודא שאת אוכלת נכון כי 1300 קלוריות בגירעון שלילי הם המון ויחד איתם צמצום של מינרלים וויטמינים (טעות נפוצה) יכולים להזיק ואפילו להאט את מה שאת מנסה להשיג.
בהצלחה!

Back
למעלה תחתית