הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אימון לנשים בהיריון

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
בתור מאמן, מה ההגבלות שלי בבניית תכנית לבחורה בהיריון.

הבנתי שעד החודש ה-5-6 פלוס מינוס אין הגבלה לעשות אימונים רגילים בלי התחשבות מיוחדת

ולאחר מכן בשליש האחרון להיריון יש הגבלות מסוימות..

איך אני מתייחס לזה ומה ההגבלות בבניית תכנית לבחורה בהיריון?
תרגילים במכונות / תרגילים חופשיים בשכיבה/ישיבה
ובפרט תרגילי בטן? פלאנק בהיריון הולך? - אופניים בשכיבה על מזרון הולך?

תודה!

יש דעות שונות
בתור מאמן, תמיד התייעצתי עם גורם רפואי או שביקשתי לקבל חוות דעת רפואית טרם קביעת תוכנית

• פותח/ת השרשור
הבנתי את דעתך.. ממש לא לקחת שום סיכון ויש בזה היגיון?
בכל זאת אפשר לשמוע את דעות ממאמנים כאן בנושא אימון נשים בהיריון?
טיפים? תרגילי בטן בפרט? תרגילים עם משקולות חופשיים / משקלים(לדוגמא סקוואט עם מוט)

מה בהנחה שאתן רק מכונות ללא סיכון מיוחד?

אני לא מאמן. אבל אני לא הייתי נכנס להרפתקה כזאת הסיכונים גדולים מדי.

אני אהיה פחות נחרץ אם זאת מתאמנת שאתה עובד איתה הרבה זמן.

• פותח/ת השרשור
אני לא מאמן. אבל אני לא הייתי נכנס להרפתקה כזאת הסיכונים גדולים מדי.

אני אהיה פחות נחרץ אם זאת מתאמנת שאתה עובד איתה הרבה זמן.

ומה בהנחה שזה במסגרת עבודתי כמדריך בחדר כושר - שאנחנו מגיעים למשמרת יש לנו תכניות אימון שהלקוחות החדשים קובעים בחינם עם המדריכים ואנחנו בונים להם תכנית מותאמת ועושים להם סיבוב היכרות?

להגיד לאותה בחורה שבאה לשעה שקבעו לה ש.....?

ומה בהנחה שזה במסגרת עבודתי כמדריך בחדר כושר - שאנחנו מגיעים למשמרת יש לנו תכניות אימון שהלקוחות החדשים קובעים בחינם עם המדריכים ואנחנו בונים להם תכנית מותאמת ועושים להם סיבוב היכרות?

להגיד לאותה בחורה שבאה לשעה שקבעו לה ש.....?
קודם כל זאת בעיה של מנהל המקום / המדריך הראשי.
שתיים לא הייתי עושה כלום לפני שאני מקבל אישור רפואי עדכני על כך שאין לה מניעה להתאמן בזמן הריון.

אני אתן לך דוגמא, מקובל שאפשר לבצע פעילות אירובית מתונה עד 70% מדופק מקסימלי איך אתה יודע מה הדופק המקסימלי שלה כדי להנחות אותה.

אתה צריך לדעתי להרים דגל אדום לממונה עליך שלפחות תקבל הנחיה ברורה מה לעשות ומה לא לעשות
אתה יכול לקרוא פה,
ספורט למחשבה: פעילות גופנית והריון בספורטאיות פנאי ועילית IOC 2016, חלק 1 – פעילות גופנית בנשים המתכננות הריון ואלה שבהריון, חלק 1

בנוסף למה שכבר ציינו אני רק אוסיף:
להזהר עם לחץ תוך בטני (וולסלבה)
ולמיטב זכרוני מטרימסטר מסוים(לא זוכר בדיוק איזה) אסור לנשים בהיריון להתאמן בשכיבה.

Back
למעלה תחתית