הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
נניח שאני עושה פרס,דדליפט,סקווואט ובנץ אז אני בעצם עובד על כל השרירים בלי יוצא דופן?
אם כן באיזה תרגיל התאומים עובדים?
אני סתם שופך לך דעות ,מחשבות ותהיות. הניסיון שלי מועט מאוד אבל זה מעניין אותי לדון בנושא + אשמח לביקורות "והתווכחויות".
אין לי כח לתת מאמרים למה שאני כותב אבל תדע שזה מנסיון מקצועי של אחרים וגם ממאמרים מחקריים.
גם אם כולם עובדים , הם בטח לא עובדים באותה עצימות. וגם יש שרירים שיתפתחו טוב יותר בצורה מסויימת בין אם זה מתיחה וכיווץ לדוגמא בתאומים, ויש גם פקטורים קשורים בתכונות גנטיות של שרירים.
לדוגמא ,יכול להיות שהתאומים עובדים בדדליפט ובסקוואט אבל בעצימות הרבה יותר נמוכה ככה שאתה לא תפתח אותם כמו שצריך אם לא תעבוד עליהם ישירות, כמו כן כנראה שגם הדרך היעילה ביותר לעבוד עליהם זה לא באמצעות משקל רב אלא על ידי מתיחה וכיווץ שלהם (פה נכנס עניין התכונות הגנטיות). תראה את רוכבי האופניים התחרותיים איזה תאומים יש להם, שגם אחד שמרים דדליפט וסקוואט 200+ לא יוכל להשתוות להם.
דוגמא נוספת היא העבודה בזוויות מסוימות על השרירים, לדוגמא חזה עליון ותחתון. נכון שבנצ' רגיל עובד על כל שרירי החזה אבל סיבי השריר יפעלו יותר וטוב יותר בהתאם לזווית שמתאימה להם יותר אנטומית .
זה לא אומר שבהכרח שמתחיל צריך ישר להתחיל לבודד כי עדיף לו קודם כל להתרכז בלבנות כמה שיותר שריר בלי לחשוש מאימוני יתר, פה אני בספק איך ומה כדאי לעשות והאם לא כדאי למתחיל לעשות מבודדים או כן במידה והוא יודע שהוא לא יגיע לאימון יתר או יפגע בתרגילים בסיסיים יותר וכו..

סקוואט עם מוט חופשי 3X5
לחיצת רגליים במכונה 2X10
בנץ' פרס לחיצת חזה 3X10
פרפר עם דאמבלים 2 ל7
צ'ין אפס מתח עם הידיים הפוך3X6
משיכת פולי עליון אחיזה רחבה לפנים 3X8
בעמידה לחיצת כתפיים עם מוט אוברהד פרס 2X7
כפיפת מרפקים עם מוט 3X8
פולי עליון ליד אחורית 3 ל7

יש אנשים שאומרים שהתוכנית הזאת טובה ויש כאלה שאומרים לי להחליף. בניתי אותה דרך התרגילים שהגוף שלי מגיב להם הכי טוב, יש פה משהו שאתה חושב לשנות?
fbw?
חתיכת תכנית. כמה זמן אתה איתה וכמה העלייה שלך במשקלים הסתכמה?

תאומים ב ss, התאומים שלי ממש בפיגור , כדאי לי להכניס לסוף כל אימון תרגיל לתאומים ? או שהss יפתח לי אותם? כי אם לא אז חבל סתם לא לעבוד עליהם

תאומים ב ss, התאומים שלי ממש בפיגור , כדאי לי להכניס לסוף כל אימון תרגיל לתאומים ? או שהss יפתח לי אותם? כי אם לא אז חבל סתם לא לעבוד עליהם
תעבוד עליהם אחרי הSS. תשקיע בסקוואט ובדדליפט.
לאחר מכן תוכל להוסיף כתרגיל עזר אבל גם אז לא בטוח שיהיה שיפור דרסטי כי זה שריר שמאוד תלוי בגנטיקה שלך.

תעבוד עליהם אחרי הSS. תשקיע בסקוואט ובדדליפט.
לאחר מכן תוכל להוסיף כתרגיל עזר אבל גם אז לא בטוח שיהיה שיפור דרסטי כי זה שריר שמאוד תלוי בגנטיקה שלך.
השאלה היא אם זה באמת פוגע בהתאוששות, כי בתכלס זה רק סוף אימון+זה שריר לא קריטי כי גם אם הוא תפוס או עייף עדיין לא משפיע על ההרמות לדעתי

השאלה היא אם זה באמת פוגע בהתאוששות, כי בתכלס זה רק סוף אימון+זה שריר לא קריטי כי גם אם הוא תפוס או עייף עדיין לא משפיע על ההרמות לדעתי
כל שריר תפוס או עייף ישפיע לך על ההרמות כשיהיה מדובר במשקלי שיא.

fbw?
חתיכת תכנית. כמה זמן אתה איתה וכמה העלייה שלך במשקלים הסתכמה?
התחלתי עם מוט ריק בבנץ והוספתי 5 קילו. זה"כ אני חושב שיש התקדמות נחמדה, התקדמתי גם עם המשקל ביד קדמית. סקוואט אני עדיין עושה עם מוט ריק.

התחלתי עם מוט ריק בבנץ והוספתי 5 קילו. זה"כ אני חושב שיש התקדמות נחמדה, התקדמתי גם עם המשקל ביד קדמית. סקוואט אני עדיין עושה עם מוט ריק.
אוקיי, זאת לא התקדמות. אם היית אומר שהעלית 150+ קילו בטוטאל והיא עדיין עובדת אז לא היית צריך להחליף. אבל אתה עדיין לא התחלת להתקדם איתה בכלל!
אתה בהחלט צריך להחליף תכנית או לסדר אותה ולבנות התקדמות לינארית במשקלים לאורך זמן. בהצלחה

אוקיי, זאת לא התקדמות. אם היית אומר שהעלית 150+ קילו בטוטאל והיא עדיין עובדת אז לא היית צריך להחליף. אבל אתה עדיין לא התחלת להתקדם איתה בכלל!
אתה בהחלט צריך להחליף תכנית או לסדר אותה ולבנות התקדמות לינארית במשקלים לאורך זמן. בהצלחה
אני מתאמן מעט זמן, משהו כמו שבועיים, אני גם דיי צעיר (13.9) אולי יש לזה השפעה, אין לי מושג.
תודה על העצות.

מה המשטח הקשיח הכי טוב לחדרי כושר כדי שאפשר יהיה לעשות מורכבים כמו בנאדם נורמלי ולא על ה"כריות" המעפנות האלה ?

זה בסדר כשאני נותן טיפה תנופה עם הרגליים כשאני עושה פרס ? (OHP)

להכניס בארוחה אחת 75 חלבון זה בסדר?
כי יש שטוענים שלא למרות שזה נשמע לי לא הגיונית

כמה חלבון מקסימום אפשרי להכניס בארוחה?

מה המשטח הקשיח הכי טוב לחדרי כושר כדי שאפשר יהיה לעשות מורכבים כמו בנאדם נורמלי ולא על ה"כריות" המעפנות האלה ?

?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית