אני סתם שופך לך דעות ,מחשבות ותהיות. הניסיון שלי מועט מאוד אבל זה מעניין אותי לדון בנושא + אשמח לביקורות "והתווכחויות".נניח שאני עושה פרס,דדליפט,סקווואט ובנץ אז אני בעצם עובד על כל השרירים בלי יוצא דופן?
אם כן באיזה תרגיל התאומים עובדים?
אין לי כח לתת מאמרים למה שאני כותב אבל תדע שזה מנסיון מקצועי של אחרים וגם ממאמרים מחקריים.
גם אם כולם עובדים , הם בטח לא עובדים באותה עצימות. וגם יש שרירים שיתפתחו טוב יותר בצורה מסויימת בין אם זה מתיחה וכיווץ לדוגמא בתאומים, ויש גם פקטורים קשורים בתכונות גנטיות של שרירים.
לדוגמא ,יכול להיות שהתאומים עובדים בדדליפט ובסקוואט אבל בעצימות הרבה יותר נמוכה ככה שאתה לא תפתח אותם כמו שצריך אם לא תעבוד עליהם ישירות, כמו כן כנראה שגם הדרך היעילה ביותר לעבוד עליהם זה לא באמצעות משקל רב אלא על ידי מתיחה וכיווץ שלהם (פה נכנס עניין התכונות הגנטיות). תראה את רוכבי האופניים התחרותיים איזה תאומים יש להם, שגם אחד שמרים דדליפט וסקוואט 200+ לא יוכל להשתוות להם.
דוגמא נוספת היא העבודה בזוויות מסוימות על השרירים, לדוגמא חזה עליון ותחתון. נכון שבנצ' רגיל עובד על כל שרירי החזה אבל סיבי השריר יפעלו יותר וטוב יותר בהתאם לזווית שמתאימה להם יותר אנטומית .
זה לא אומר שבהכרח שמתחיל צריך ישר להתחיל לבודד כי עדיף לו קודם כל להתרכז בלבנות כמה שיותר שריר בלי לחשוש מאימוני יתר, פה אני בספק איך ומה כדאי לעשות והאם לא כדאי למתחיל לעשות מבודדים או כן במידה והוא יודע שהוא לא יגיע לאימון יתר או יפגע בתרגילים בסיסיים יותר וכו..