דיון אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול
התמונה נלקחה מספייס חולון ששבוע הבא הולך להיפתח, מישהו יכול להגיד לי מ'זה ?
10489852_722034044500851_5134075923152327085_n.jpg
יכול להיות שזה משהו לסטריט וורקאאוט אבל באמת שאין לי מושג.

יש חשיבות לנשימה במהלך פעולת האימון?

כן. באימון כוח צריך לנשום בשיטה שנקראת ולסבה שאומרת שמכניסים המון אוויר לריאות ומכווצים את הבטן, מבצעים את החזרה ונושפים כאשר נועלים את החזרה.

כן. באימון כוח צריך לנשום בשיטה שנקראת ולסבה שאומרת שמכניסים המון אוויר לריאות ומכווצים את הבטן, מבצעים את החזרה ונושפים כאשר נועלים את החזרה.
לא כ"כ הבנתי זה נראה לי מעניין תוכל להביא לי קישור להסבר יותר מפורט
מה זה נעילת חזרה

לא כ"כ הבנתי זה נראה לי מעניין תוכל להביא לי קישור להסבר יותר מפורט
מה זה נעילת חזרה
ולסלבה זה מנגנון שהגוף מפעיל בזמן מאמץ, הוא קורה באופן אוטומאטי בכל סוג של מאמץ אבל באימוני כוח משתמשים הרבה במנגנון הזה על מנת להגן על עמוד השדרה. המנגנון גורם לכך שנושמים נשימה עמוקה ושומרים אותה בריאות, האוויר שבריאות גורם לכיווץ שרירי הליבה(בטן וגב תחתון) ומאבטח את עמוד השדרה(דומה לפעולה של חגורה).
אני אדגים את הכוונה בעזרת סקוואט, אבל זה תקף לכל תרגיל שאתה מבצע. נכנסים מתחת למוט, לוקחים נשימה עמוקה ושומרים אותה בפנים, מוציאים את המוט מהראק והולכים צעד אחורה. מוציאים את האוויר ונושמים עוד נשימה עמוקה ומבצעים חזרה שלמה כאשר האוויר עדיין שמור בריאות. רק אחרי החזרה נושפים את האוויר, לוקחים עוד נשימה עמוקה ועושים חזרה נוספת. העיקרון הזה זהה גם בשאר התרגילים, נניח בבנצ׳ לוקחים אוויר כשהמרפקים נעולים, עושים חזרה ובנעילה(בסיום החזרה, כאשר המרפקים ננעלים שוב) נושפים את האוויר.
צריך לשים לב כשעושים את זה שהאוויר שנשמר בריאות משמש לאיבטוח איזור הבטן והגב ולזקיפת החזה(תנסה את זה אפילו בלי משקל ואתה תרגיש את זה, אם לא תרשום פה ואני אנסה להסביר יותר ברור איך משתמשים בזה)

הערה: הדבר הזה מאוד מאוד חשוב לביצוע - בעיקר בסקוואט, פרס ודדליפט שבהם מופעל הרבה לחץ על עמוד השדרה וחובה לעשות את זה - אחרת זה יכול להגמר בפציעה!!! אז אם אתה לא מבין אל תתבייש ותשאל כי זה מאוד קריטי.

מקווה שעזרתי וברוך הבא לפורום:37mv:

כשפותחים חלבון דיימטייז יש משהו שמפריד בין האבקה לעולם ? (חוץ מהפקק)
איך אפשר לדעת אם החלבון סגור הרמטי או לא ?

כשפותחים חלבון דיימטייז יש משהו שמפריד בין האבקה לעולם ? (חוץ מהפקק)
איך אפשר לדעת אם החלבון סגור הרמטי או לא ?
כשזה סגור הרמטית יש נילון מסביב לפקק בנוסף לנייר כזה שצריך להוריד מהשוליים(מתחת לפקק)

לא טרול שואל ברצינות, עד כמה זה משפיע על הרמות טסט בגוף

לא רוצים אל תענו רק אל תזיינו תמוח

טוב, לגבי הגמירה אני אסכם את מה שהצלחתי להבין\לקרוא בקצרה ומהר כי אם אני אכתוב הרבה אתם תחשבו שאין לי חיים ואני לא רוצה שתדעו זאת אז:

שפיכה גורמת לירידה גדולה של טסטוסטורון במשך כ - 4 שעות, ואז עולות
הרמות טסטוסטורון חוזרות לנורמה בדרך כלל\גדלות רק כ-שבוע אחרי השפיכה (או אי שפיכה)
אוננות\סקס ללא גמירה לא מורידה את רמות הטסטוסטרון בד"כ
סקס, על אף שפיכה, כנראה מעלה את הרמות בגלל הריגושים שיש בה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית