הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר מדאמבלים למוט

R o n 2 5 6

משתמש מתחיל
173
0
נק' מוניטין:
66
173
0
איך הקטע הזה בדיוק עובד?
מבחינת טכניקה זה זהה?(נגיד בנץ')
וסכום המשקל של המשקולות יהיה זהה לזה של המוט+המשקל שאני אשים עליו,או שעל המוט יהיה יותר/פחות?

• פותח/ת השרשור
למדתי את הטכניקה טוב וכרגע אני עושה בנץ' עם 16 כל יד(RM 10-12).
העניין הוא שאין יותר מדיי משקלי ביניים(לצורך העניין המשקולות בחד"כ מהמשקל הזה הן בקפיצות של 2-4 ק"ג) אז חשבתי לעבור למוט כדי שאולי תהיה התקדמות יותר טובה.
השאלה היא אם מבחינת תנועה יש איזשהו הבדל בין דאמבלים למוט(בכל מקרה אני אתחיל עם משקל נמוך על המוט ואטפס לאט לאט

נערך לאחרונה:
מבחינת טכניקה - אם תלמד ללחוץ כמו שצריך עם מוט אז אתה תגדיל באופן משמעותי את המשקלים שתוכל לעבוד איתם.

• פותח/ת השרשור
אוקיי,תודה.
בשבוע הבא יש לי אימון אישי עם המאמן,ואני אבקש שנחליף את הדאמבלים במוט ונראה איך הולך.
אני גם אפתח פה לוג בקרוב כדי לתעד התקדמות

• פותח/ת השרשור
כי אני סוגר בקושי 3 חודשים של אימון,ואני מעדיף שיהיה לי אדם צמוד שאני אוכל להתייעץ איתו,ובכלל ללמוד טכניקות של תרגילים.
הצרה היא שהוא לא מתאמן בדדליפט או קלינים,אז את הטכניקה של התרגילים האלו אני לא יכול ללמוד וגם לא לבצע כרגע,אבל יש תחליפים אחרים.
בסה"כ אני לוקח אותו פעם בשבוע-שבועיים לבקרה והתייעצות בנוגע לכאבים/ביצוע וכאלה.הוא מה שנותן לי את הבוסט להתאמן באופן רציף

איך הקטע הזה בדיוק עובד?
מבחינת טכניקה זה זהה?(נגיד בנץ')
וסכום המשקל של המשקולות יהיה זהה לזה של המוט+המשקל שאני אשים עליו,או שעל המוט יהיה יותר/פחות?

הקטע עובד בצורה כזאת: קודם אתה מרים שני מוטות קצרים, מרגיש בשלב מסויים שנמאס,, ועובר להרמת מוט אחד ארוך. 😉

ולתשובה רצינית יותר: אין הסבר סכמתי שיסביר את הקטע. או שאתה מרים מוט ארוך, או שניים קצרים (או אחד קצר, תלוי במטרה). אפשר להרים את כל השלושה, אם יש לך יד נוספת, או אם השיניים שלך מספיק חזקות. 😉

אני חושב שטכניקת ביצוע תרגיל לא משתנה בצורה משמעותית כאשר אתה מבצע אותו עם אחת משתי האפשרויות (מוט ארוך/ מוטות קצרים). אני מאמין שמומחים יוכלו להביר את הדקויות יותר טוב ממני. יתרונות של המוטות הקצרים על פני שימוש במוט ארוך שכדאי לציין הם: מספר תרגילים קצת יותר גבוה, טווח תנועה גדול יותר, נוחות.

סביר להניח שאנשי ההארד-קור כאן יבקרו את דברי, אך בכל זאת אומר שתרגילים בסיסים כמו סקוואט אפשר לבצע עם כל סוגי מוטות המשקל. הטכניקה נשארת, המשקלים - לא.

מה שמביא אותנו לעניין המשקל. המשוואה פשוטה: שתי ידיים מרימות יותר משקל מיד אחת. תמיד יש יתרון לתרגול המצריך שימוש בשתי הידיים. מצד שני, תחושת אי נוחות הנגרמת מעובדת צד מסויים בגוף חזק ביחס לשני ניתנת ל"טיפול" בעזרת אימון צד חלק תוך שימוש בתרגיל המצריך מוט קצר.
כמובן שעם הזמן תלמד את הטכניקה הנכונה, ותתחזק מספיק כדי ליצור הרמוניה פנימית (שכלית ופיזית) שתאפשר אימון מספק של כל הגוף.

כי אני סוגר בקושי 3 חודשים של אימון,ואני מעדיף שיהיה לי אדם צמוד שאני אוכל להתייעץ איתו,ובכלל ללמוד טכניקות של תרגילים.
הצרה היא שהוא לא מתאמן בדדליפט או קלינים,אז את הטכניקה של התרגילים האלו אני לא יכול ללמוד וגם לא לבצע כרגע,אבל יש תחליפים אחרים.
בסה"כ אני לוקח אותו פעם בשבוע-שבועיים לבקרה והתייעצות בנוגע לכאבים/ביצוע וכאלה.הוא מה שנותן לי את הבוסט להתאמן באופן רציף

אין צורך שתסביר, ואין צורך שתסנגר את דברייך. איך שאתה מוציא את הכסף שלך, זה עניינך. יתרונות הטמונים באדם שיכול לדחוף אותך קדימה הם עצומים. מן הסתם, גם לאותו אדם ישנם העדפות לשיטות עבודה משלו, שלא בהכרח כוללות את מה שאתה נחשף אליו.

אני משער (ומקווה בשבילך ובשביל שאר הלקוחות שלו) שאותו אדם יודע מה הוא עושה.

אי אפשר לעשות סקוואט עם דאמבלים. התנועה לא אותו הדבר, וזה לא יהיה סקוואט.

אפשר כבר לשמוע הגדרה מה זה אנשי ה"הארדקור"?

• פותח/ת השרשור
טכניקת ביצוע תרגיל לא משתנה בצורה משמעותית כאשר אתה מבצע אותו עם אחת משתי האפשרויות (מוט ארוך/ מוטות קצרים). יתרונות של המוטות הקצרים על פני שימוש במוט ארוך שכדאי לציין הם: מספר תרגילים קצת יותר גבוה, טווח תנועה גדול יותר, נוחות.

סביר להניח שאנשי ההארד-קור כאן יבקרו את דברי, אך בכל זאת אומר שתרגילים בסיסים כמו סקוואט אפשר לבצע עם כל סוגי מוטות המשקל. הטכניקה נשארת, המשקלים - לא.

קיבלתי מהחלק הזה את הרושם שלא בדיוק הבנת את מה שהתכוונתי אליו.
אני מתאמן בחד"כ,ושאלתי את השאלות האלו מכיוון שעבודה עם מוט נראית לי יותר יעילה.בסופו של דבר אני רוצה קצת גיוון,ואופציה למשקלי ביניים שתאפשר לי להתקדם יותר טוב:)
לא פעם ולא פעמיים הגעתי למצב שעם משקולות של 14 יכולתי לסגור 3 סטים של 12 חזרות עם דקה מנוחה בקלות,שבעוד שעברתי ל-16 הייתי מצליח לסגור סט ראשון 10 ובשני כבר מגיע לכשל אחרי 5-6 חזרות.מן הסתם גיוונתי קצת עם 2 סטים של 14 וסט של 16 או כל מיני ווריאציות שיעזרו לי בכל זאת להתקדם,אבל נראה לי שההתקדמות עם מוט הרבה יותר פשוטה וקלה.

הקטע עובד בצורה כזאת: קודם אתה מרים שני מוטות קצרים, מרגיש בשלב מסויים שנמאס,, ועובר להרמת מוט אחד ארוך. 😉

ולתשובה רצינית יותר: אין הסבר סכמתי שיסביר את הקטע. או שאתה מרים מוט ארוך, או שניים קצרים (או אחד קצר, תלוי במטרה). אפשר להרים את כל השלושה, אם יש לך יד נוספת, או אם השיניים שלך מספיק חזקות. 😉

אני חושב שטכניקת ביצוע תרגיל לא משתנה בצורה משמעותית כאשר אתה מבצע אותו עם אחת משתי האפשרויות (מוט ארוך/ מוטות קצרים). אני מאמין שמומחים יוכלו להביר את הדקויות יותר טוב ממני. יתרונות של המוטות הקצרים על פני שימוש במוט ארוך שכדאי לציין הם: מספר תרגילים קצת יותר גבוה, טווח תנועה גדול יותר, נוחות.

מה שמביא אותנו לעניין המשקל. המשוואה פשוטה: שתי ידיים מרימות יותר משקל מיד אחת. תמיד יש יתרון לתרגול המצריך שימוש בשתי הידיים. מצד שני, תחושת אי נוחות הנגרמת מעובדת צד מסויים בגוף חזק ביחס לשני ניתנת ל"טיפול" בעזרת אימון צד חלק תוך שימוש בתרגיל המצריך מוט קצר.
כמובן שעם הזמן תלמד את הטכניקה הנכונה, ותתחזק מספיק כדי ליצור הרמוניה פנימית (שכלית ופיזית) שתאפשר אימון מספק של כל הגוף.
תהיה בריא

אנשי הארדקור - אנשים שבאים לחדר כושר בשביל להתאמן .

אני מאמין שיהיה יותר מדוייק לומר שאלו אנשים שמאמינים בצורה/ שיטה/ דרך אימונים אחת, ושומרים לה נאמנות בצורה קיצונית.

אף אחד פה לא מאמין בשיטת אימונים אחת. זה שאנחנו לא מאמינים בבולשיט של flex לא אומר שאנחנו מאמינים בשיטה אחת.

אף אחד פה לא מאמין בשיטת אימונים אחת. זה שאנחנו לא מאמינים בבולשיט של flex לא אומר שאנחנו מאמינים בשיטה אחת.​

התגובות באתר הזה אומרות אחרת, אך אני מעדיף לא לפתח את הדיון בנושא הזה באשכול זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית