הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוליה בגב התחתון כואבת בנגיעה

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

באימון ביום שישי היה לי ספק אך אחרי האימון אני בטוח שאחת החוליות בחלק העליון של הגב התחתון כואבת לי מעט בלחיצה עליה.
אני חושד בזה שאיבדתי כיווץ בגב גם בהרמה האחרונה באימון היום וגם בהרמה האחרונה באימון ביום שישי (בדדליפט כמובן) - חוסר ריכוז נטו.
משקל עבודה הוא סביב ה-130-135 קילו.

הדדליפט הבא שלי אמור להתבצע ביום ראשון - מה לעשות איתו?
יכול להיות שהופעל מעט לחץ על החוליה ומזה נובע הכאב, ובמידה ואתן לגב התחתון לנוח ועד יום ראשון הכאב יעבור אני אוכל לחזור לעבוד כרגיל עם דגש על כיווץ חזק יותר (ריכוז ריכוז ריכוז!)?

אשמח לתשובה בהקדם.
אני מעט בלחץ מן הסתם. רק בן 19, מתאמן שלושה חודשים סה"כ - לא הייתי רוצה לאמץ לעצמי בעיות גב.

תודה רבה 😃 עזרה בבקשה 😃

שלום לכולם,

באימון ביום שישי היה לי ספק אך אחרי האימון אני בטוח שאחת החוליות בחלק העליון של הגב התחתון כואבת לי מעט בלחיצה עליה.
אני חושד בזה שאיבדתי כיווץ בגב גם בהרמה האחרונה באימון היום וגם בהרמה האחרונה באימון ביום שישי (בדדליפט כמובן) - חוסר ריכוז נטו.
משקל עבודה הוא סביב ה-130-135 קילו.

הדדליפט הבא שלי אמור להתבצע ביום ראשון - מה לעשות איתו?
יכול להיות שהופעל מעט לחץ על החוליה ומזה נובע הכאב, ובמידה ואתן לגב התחתון לנוח ועד יום ראשון הכאב יעבור אני אוכל לחזור לעבוד כרגיל עם דגש על כיווץ חזק יותר (ריכוז ריכוז ריכוז!)?

אשמח לתשובה בהקדם.
אני מעט בלחץ מן הסתם. רק בן 19, מתאמן שלושה חודשים סה"כ - לא הייתי רוצה לאמץ לעצמי בעיות גב.

תודה רבה 😃 עזרה בבקשה 😃

קודם כל תרגע.
הכלל הכי חשוב בתוכנית הוא להתאים את התוכנית אליך ולא להיפך.
כך שאם יש בעיה/פציעה , הדדליפט שלך יחכה עד שתוכל לבצע אותו כהלכה. תוציא מהראש שלך משפטים כמו "הדדליפט הבא אמור להתבצע ביום ראשון - מה לעשות איתו?" הדדליפט הוא לא המטרה. המטרה היא להתחזק. ואם בביצוע הדדליפט אתה תגרום להחמרה בפציעה , אז לטווח הארוך היכולת שלך להתחזק - קטנה.
בכל אופן , הפציעה שלך נשמעת ממקור של רקמה רכה (שריר/גיד/רצועה). קח הפסקה מתרגילים בהם אתה מרגיש את הכאב. תתמקד בתרגילים שלא גורמים לכאב. תנסה להרפות קצת את השרירים ע"י חימום/עיסוי/ג'קוזי וכו'. זהו , אין משהו מעבר בשלב הזה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה יוני.
האמת ש"היום ראשון" המדובר עבר כבר לפני שבוע, והגעתי אליו ללא כאבים. על הטכניקה הקפדתי פי כמה והפלא ופלא - הכאבים נעלמו.
בכל מקרה, למרות שהכאבים כבר אינם - טוב לשמוע שזה לא נשמע כמו משהו רציני מידיי, וכן תודה על הכנסת ההגיון (המטרה היא באמת להתחזק ובטח שלא להיפצע).

תודה רבה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית