הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הרצאה של גארי טאובס

• פותח/ת השרשור
כן אני מודע ליחס של לייל אליו. אני חושב ששניהם מצוינים והחוסר הסכמה בינהם בטח הרבה יותר קטן ממה שהם מציגים.
בסופו של דבר אני חושב שהשוני העיקרי נובע מקהל היעד שלהם. לייל כותב למתאמנים שיכולים ורוצים לקבוע מראש בדיוק כמה הם אוכלים ולעמוד בתפריט הזה. טאובס כותב על תזונה באופן כללי ובעיקר לאנשים רגילים שלא מתאמנים ולא עשו טבלה של התפלגות הערכים התזונתיים של הדיאטה שלהם. לאנשים כאלה אני מאמין שלא צריך יותר מ: "Eat meat and vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch, and no sugar." וכל השאר יסתדר מעצמו. בפועל זה תואם גם את העקרונות של לייל (מספיק חלבון, מספיק שומן וגם פחמימות) וגם את של טאובס (אי אפשר להפציף את הגוף באינסולין אם אתה לא אוכל סוכר ועמילנים).

• פותח/ת השרשור
אם הבנתי נכון הטענות של לייל הם:
1. התזה של טאובס מתבססת על זה שאנשים שמנים לא אוכלים יותר מאנשים רזים ולטענתו (לייל) זה לא נכון. אני חושב שהוא פשוט לא מבין את טאובס בקטע הזה.
2. לייל חושב שמייחסים חשיבות גדולה מדי לאינסולין ופחות מדי למאזן קלורי. במקרה הזה אני חושב ששניהם צודקים. באנשים שאוכלים "חופשי" כלומר לא על פי איזה תוכנית תזונה מדוקדקת שני הדברים הולכים בדרך כלל ביחד. אם תשלוט בכמות הפחמימות וכתוצאה מכך באינסולין הסיכויים שתגיע לעודף אנרגטי יהיו נמוכים.

חוסר התאמה ביניהם יכול לנבוע די בכוונה על מנת ליצור בידול בין אחד לשני כך ששניהם יחשבו גורו בתחום.

כן אני מודע ליחס של לייל אליו. אני חושב ששניהם מצוינים והחוסר הסכמה בינהם בטח הרבה יותר קטן ממה שהם מציגים.
בסופו של דבר אני חושב שהשוני העיקרי נובע מקהל היעד שלהם. לייל כותב למתאמנים שיכולים ורוצים לקבוע מראש בדיוק כמה הם אוכלים ולעמוד בתפריט הזה. טאובס כותב על תזונה באופן כללי ובעיקר לאנשים רגילים שלא מתאמנים ולא עשו טבלה של התפלגות הערכים התזונתיים של הדיאטה שלהם. לאנשים כאלה אני מאמין שלא צריך יותר מ: "Eat meat and vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch, and no sugar." וכל השאר יסתדר מעצמו. בפועל זה תואם גם את העקרונות של לייל (מספיק חלבון, מספיק שומן וגם פחמימות) וגם את של טאובס (אי אפשר להפציף את הגוף באינסולין אם אתה לא אוכל סוכר ועמילנים).

בנאדם, זאת הפעם הראשונה שאני שומע על גרי טאובס ועל התיאוריה שלו. הקשבתי לכל ההרצאה, ומה שהוא טוען סותר במידה רבה (אם לא לגמרי) את התיאוריה של לייל. הוא טוען שהשמנה נובעת מהפרעה באופן שבו השומן נצבר בגוף, ובגלל שאתה משמין אתה גם אוכל יותר, ולא ההפך (שאתה משמין בגלל שאתה אוכל יותר מדי). הוא נותן דוגמאות למחקרים (לא יודע אם הם אמיתיים) של חיות שהשמינו (הגדילו את רקמת השומן) תחת גירעון קלורי ואפילו מציין שעכברים מתו מרעב בלי שרקמת השומן שלהם נפגעה. (משהו בסגנון של: רקמת השומן פועלת באופן עצמאי ונפרד משאר הגוף ולוקחת לעצמה חלק יותר גדול/גדול מדי מסה"כ הקלוריות שנכנסו לגוף, ולשאר הגוף - המסה הרזה, לא נשאר מספיק).
באופן אישי אין לי מסקנות בעניין (בשאלה מי משניהם צודק) ואני מניח שאני אנסה ללמוד קצת את התיאוריה של טאובס, אבל אין ספק שהוא מציג בהרצאה כמה טענות/מחקרים שאי אפשר לשלול סתם כך.

אם יש לך לינק לספר שלו, אני אודה לך מאוד אם תעלה אותו לאתר.

אין לינק לספר. תצטרך לקנות אותו אם אתה רוצה. רק שתדע, זה ספר די כבד לקריאה. קרוב ל 600 עמודים.
הוא מדבר שם גם לא מעט שטויות, אבל עדיין הספר טוב.

תודה...הקשבתי עד דקה 50 יותר מאוחר אני אשלים עד הסוף...

אהבתי את הטענות שלו בנושא: יחס ישיר של אינסולין והשמנה...
אני יכול להגיד מהנסיון שלי שכאן נכנס חשיבות הפחמימות שאנו צורכים..
בניגוד לחשיבה שפחמימה זו פחמימה ואינדקס גליקמי הוא לא פקטור בכלום...
כן, ואפילו חשיבות תדירות ארוחות...

וואי..איזה ויכוח אני הולך לפתוח כאן....😲

לא ויכוח מי שטוען אחרת פשוט קובר את הראש באדמה כי זה נוח לו........
יש חשיבות מכרעת כנראה והתיאוריות שלו מגבות את זה...
אם התיאוריות שלו נכונות זה משהו אחר אבל יש הרבה מאוד הגיון במה שהוא אומר....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית