חיטוב הגוף

Yana Tashaev

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
היי 😃
אני בת 17 שוקלת 55 קילו גובה 170 והאחוז שומן שלי בערך 16 אחוז.עושה אירובי כ3 שעות ביום 6-7 פעמים בשבוע והולכת לחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע.לפני חודשיים התחלתי ללכת לחדר כושר למטרה אחת-לחטב את הגוף.בניתי לעצמי תפריט תזונה טוב.לפי דעתי אני אוכלת הכי נכון שאפשר אפילו עד כדי כך שאני לא מרשה לעצמי לאכל מתוקים בכלל.אני כן רואה תוצאות בכל הגוף חוץ מהבטן.אני רוצה להגיע לרמה שיראו מעט קוביות בבטן.מה לעשות?יש תרגילים מיוחדים?תפריט מיוחד?
בבקשה תעזרו לי 😭

אני בת 17 שוקלת 55 קילו גובה 170 והאחוז שומן שלי בערך 16 אחוז.עושה אירובי כ3 שעות ביום 6-7 פעמים בשבוע והולכת לחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע.לפני חודשיים התחלתי ללכת לחדר כושר למטרה אחת-לחטב את הגוף.בניתי לעצמי תפריט תזונה טוב.לפי דעתי אני אוכלת הכי נכון שאפשר אפילו עד כדי כך שאני לא מרשה לעצמי לאכל מתוקים בכלל.אני כן רואה תוצאות בכל הגוף חוץ מהבטן.אני רוצה להגיע לרמה שיראו מעט קוביות בבטן.מה לעשות?יש תרגילים מיוחדים?תפריט מיוחד?
בבקשה תעזרו לי

ברוך הבא לפורום 😃

תראי, לרדת אין לך יותר מדי, עוד 2 קילו ואת תיהי בתת משקל. אני מניח שכרגע את רואה שינוי ויזואלי אך לא כל כך יורדת וזה הגיוני.

אני ממליץ לך כרגע לעשות תוכנית תזונה נייטרלי (זאת אומר לא לעלות ולא לרדת) למשך שבועיים לפחות על מנת לסדר את המאזן ההורמונלי. לאחר מכן תתחילי בתוכנית עליה במסת השריר. אחרי שתעלי באזור ה7-10 קילו תחזרי לחיטוב הגוף. (את במשקל נמוך מאוד ולכן הייתי ממליץ על 10 קילו..זה יקח הרבה זמן, חצי שנה+)

המטרה היא בניית שריר ולאחר מכן איבוד השומן שנצבר (אין מה לעשות אי אפשר לעלות רק שריר אבל זה בסדר), בסוף התהליך יהיה לך את הגוף שאת מדמיינת שהוא עם קצת קוביות ותראי יותר שרירית.

תתחילי מהמאמר הזה:

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

כאן תוכלי ללמוד על העלאה במסת השריר:
http://www.kilogram.co.il/741/הפילוסופיות-בהעלאה-במסת-השריר/

כשתסיימי את שני המאמרים תלמדי את המושגים BMR ו-RMR ותוכלי לחשב בעצמך ובעזרת כך להרכיב לעצמך תפריט תזונה נייטרלי (זאת אומרת שתאכלי כמות קלוריות ששווה לRMR שלך בתוספת הקלוריות הנשרפות מאימונים - ההמלצה בנייטרלי היא שאין צורך כל כך באירובי, אך אימוני המשקולות צריכים להתחיל)

תמשיכי לקרוא שם בפורטל ותוכלי למצוא גם תוכניות אימון ותפריטים לדוגמא. תשתמשי בתפריטים כקווים מנחים ותסדרי אותם לפי הערכים שלך.
לגבי תוכנית אימונים תעשי תוכנית של FBW = full body workout = תוכנית אימון על כל הגוף (גם אותה ניתן למצוא בפורטל)

16% שומן לאישה? זה נמוך.....
מסה ואז יהיה לך גם קוביות , כרגע אין מה לרדת פשוט אין לך את הקוביות אז אי אפשר ״ להוציא אותן ״

עושה אירובי כ3 שעות ביום 6-7 פעמים בשבוע

אחותי את מגזימה....
זה לא בריא, בעיקר לא נפשית.
את לא מתאוששת ומשום מה יש לי הרגשה שאת גם לא אוכלת כמו שצריך.

אסור לקחת ירידה במשקל וחיטוב לרמות כאלה של אובססיה.
תקראי קצת, תרכיבי לך תפריט הגיוני, תורידי מזמן האירובי...3 שעות ביום זה לא נורמאלי...יש לך זמן לעוד דברים?

עם המשקל והגובה שכתבת, אני בטוחה שאת נראית מצויין, אין צורך להתיש את עצמך בכל הטירוף הזה.
תאכלי קצת, תעלי במסת שריר ואחכ תרכיבי לך דיאטה לחיטוב והכל יהיה בסדר

איך נראים האימונים עצמם?
מה את עושה בשלוש שעות אירובי? מה את עושה בחדר כושר?

• פותח/ת השרשור
איך נראים האימונים עצמם?
מה את עושה בשלוש שעות אירובי? מה את עושה בחדר כושר?

האירובי שלי זה טניס.אני שחקנית טניס מקצוענית אז כל ה3 שעות זה טניס.אני עושה גם 4 פעמים בשבוע ריצה של שעה או במקום הריצה אני עושה תרגילי זריזות וכוח מתפרץ.אז יוצא בכללי 4 שעות אירובי.בחדר כושר יש לי תוכנית א׳ ותוכנית ב׳.בתוכנית א זה חלק גוף עליון ותוכנית ב זה חלק גוף תחתון.
אחותי את מגזימה....
זה לא בריא, בעיקר לא נפשית.
את לא מתאוששת ומשום מה יש לי הרגשה שאת גם לא אוכלת כמו שצריך.

אסור לקחת ירידה במשקל וחיטוב לרמות כאלה של אובססיה.
תקראי קצת, תרכיבי לך תפריט הגיוני, תורידי מזמן האירובי...3 שעות ביום זה לא נורמאלי...יש לך זמן לעוד דברים?

עם המשקל והגובה שכתבת, אני בטוחה שאת נראית מצויין, אין צורך להתיש את עצמך בכל הטירוף הזה.
תאכלי קצת, תעלי במסת שריר ואחכ תרכיבי לך דיאטה לחיטוב והכל יהיה בסדר

אני לא מגזימה כי האירובי זה לשחק טניס בעצם.אני שחקנית טניס מקצוענית אז כל יום זה שלוש שעות טניס ושעה כושר שזה ריצה של שעה,תרגילי זריזות וכוח מתפרץ.
לחדר כושר אני הולכת שלוש פעמים בשבוע.אני יודעת שהתפריט שלי בסדר גמור כי אם לא הייתי מרגישה חולשה בגוף וזה לא קורה.אני מרוצה מהתפריט שלי חוץ מהפחמימות.לדעתי אני אוכלת יותר מידי.אז כמה גרם כדאי לי לאכול ביום?

האירובי שלי זה טניס.אני שחקנית טניס מקצוענית אז כל ה3 שעות זה טניס.אני עושה גם 4 פעמים בשבוע ריצה של שעה או במקום הריצה אני עושה תרגילי זריזות וכוח מתפרץ.אז יוצא בכללי 4 שעות אירובי.בחדר כושר יש לי תוכנית א׳ ותוכנית ב׳.בתוכנית א זה חלק גוף עליון ותוכנית ב זה חלק גוף תחתון.
זה מצב שונה לגמריי ממה שתיארת.
השאלה שצריך לשאול עכשיו היא שאלה אחרת - האם המטרה שלך היא בכלל חיטוב הגוף? אם את שחקנית טניס מקצוענית אני מניח שהמטרה שלך היא להשתפר בטניס ולא להראות טוב יותר בביקיני. מכאן נובע שאני לא בטוח עד כמה את צריכה להשקיע מלכתכילה בעיצוב הגוף, לפחות לא בתקופה של פגרה.

למען האמת, אני לא מבין מספיק בשילוב בין אימוני הטניס (שבטח מחולקים בפנים ליכולת אירובית, ספרינטים, זריזות ויכולות משחק), אימוני כוח בדגש על טניס ותזונה מתאימה, ועל כן אני לא רוצה להמליץ לך משהו לא נכון.

בכל מיקרה, באיזה שלב של האימונים יש לך בכלל חופש לעשות תוכנית אימונים שונה, ולא את מה שהמאמן מכתיב?

יאנה, ממליץ לך להתעסק בטניס.

אם תתחילי עם תפריטי חיטוב בעלי גירעון קלורי בעצימות של האימונים שלך את סתם מסתכנת בפציעה, אם תפצעי גם תלכי אחורה בטניס וגם לא תוכלי להתאמן בשביל ה"חיטוב" כי תהיי פצועה בבית.

בכל מקרה ממליץ לך לאכול "נכון" , עם העצימות של האימונים שלך את תראי טוב ANY WAY וגם בתמונה ששמת לא נראה שאת בכלל צריכה חיטוב.

בהצלחה בטניס.

Back
למעלה תחתית