הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאסה נקיה היא מיתוס?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
חפשתי לזה תשובות ואני רואה שתי תשובות נפוצות, אחת היא שקיים דבר כזה מאסה נקיה וצריך לאכול 500 קלוריות מעל התחזוקה.
תשובה שניה היא שאין דבר כזה מאסה נקיה וצריך לאכול נקי אבל כמה שיותר ומפה רק הגנטיקה עושה את העבודה.

יש תשובה חד משמעית לזה, והאם זה שאני אוכל 500 קלוריות מעל התחזוקה סתם מעכב אותי?

אם אתה לא אוכל - אתה לא גודל
אם אתה אוכל אתה גודל גם בשריר וגם בשומן, היחס בינהם מושפע מגנטיקה.
אם אתה מתאמן מתחיל אז אתה יכול לגדול נקי.

מסה/חיטוב בסופו של דבר מסתכם בגנטיקה היא שתקבע .

ברור שגנטיקה חשובה אבל עדיין אפשר לענות לו ענינית.

לגבי השאלה,הטווחים של הקלוריות אקסטרא שכתבת אכן יכולים לגרום לך לעלות במסה בלי הרבה שומן,אבל ואבל גדול,העליה במסה תהיה לא גדולה כל כך ובמקרים מסוימים אפילו זניחה כי חייבים כמות קלוריות גבוה יותר על מנת להעלות מסה גדולה יותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמה יהיה ההבדל בין עליה עם 500 קלוריות מעל התחזוקה ו1000?
אני כרגע עולה 1.1-1.2 קילו בחודש עם מאזן חיובי של 500, עם אני יעלה ל1000 העליה בשריר תהיה משמעותית יותר גדולה?

כמה יהיה ההבדל בין עליה עם 500 קלוריות מעל התחזוקה ו1000?
אני כרגע עולה 1.1-1.2 קילו בחודש עם מאזן חיובי של 500, עם אני יעלה ל1000 העליה בשריר תהיה משמעותית יותר גדולה?

לא... יש כמות מסויימת של שריר שאתה יכול להעלות, אם אתה עולה יותר מקילו בכל חודש (שזה כבר יותר ממסת השריר שאתה יכול לעלות בחודש) זה אומר ש 500 מספיק לך בהחלט...

אם תעלה ל 1000 אתה תעלה פשוט יותר שומן, לא תקבל תוצאות או עלייה טובה יותר במסת השריר...

לדעתי אם תאכל יותר מדי האפקט של הכח וההתאוששות כתוצאה מהאוכל "המיותר" (מעל 500-1000 קלוריות מעל המאזן) יהיה נמוך

אם תאכל טוב אתה תמצה את ההתאוששות והגדילה שלך
אם תאכל יותר מדי זה אולי יוסיף אבל מעט, שכשתעשה חיטוב זה יבוא לך בהפוכה כי הוא יהיה ארוך, מייגע, תאבד יותר שריר, וסתם תהיה עצבני

לא חייבים לעלות נקי 100% אבל צריך להיות עם אצבע על הדופק בנוגע לאוכל (אלא אם כן אתה שחיף שלא זז גרם ואז הייתי אומר לך לדחוף)

ציטוט מאחד המאמרים באתר:

עלייה נקייה במסת השריר
בניגוד לגישה הראשונה שהזכרנו (עלייה מסיבית במשקל ובשומן בפרט), יש את הגישה השנייה האובססיבית מעט [אחרים יטענו הרבה], העלייה "נקייה" מאוד במסת השריר ללא העלאה של גרם שומן.
מספר תוספים נוצרו לשם כך ונוצרה אופנה אי שם בשנות ה-90, כאשר מתאמנים דגלו בתפריטים דלי קלוריות לעלייה במסה עקב יציאה של תוספים הללו אשר הבטיחו העלאה במסת השריר ללא הוספה של קלוריות לתפריט היומי. תוספים אלו אכן הגדילו את מסת השריר ואת המשקל ככלל אך זה היה רק בגלל שהיה בהם קריאטין אשר מעלה מסת שריר (ובין היתר העלאה בנוזלים) ובכך עלו במספר ק"ג. למרבה המזל, האופנה הזו חלפה ונעלמה.
עלייה נקייה במסת השריר בד"כ מלווה בספירה דקדקנית של קלוריות ואף תזימונים, סוג של אובססיה ל"מזון נקי", כאשר סוג של עלייה כזו לא תמצא את מלוא פוטנציאל הגדילה של השריר ותביא לגדילה מזערית בלבד. כאשר אתם שומעים משהו שאומר לכם שהוא לא יכול לעלות יותר מ 1.5 ק"ג של שריר בשנה, על סוג האנשים האלו אנו מדברים. אנשים אלו לא מרשים לעצמם לעלות אפילו גרם אחד של שומן, או שאנו מדברים על מפתחי גוף טבעיים המתאמנים כ-10 שנים וקרובים כבר לסף הגנטי שלהם.

לסיכום:
כן זה אפשרי, כאב ראש, אבל אפשרי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית