הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אכילה לפני אימון בוקר

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
שלום,

שמי מיכל ואני בת 33 ומתאמנת בקביעות כבר שנים רבות אירובי וכח בחדר כושר. אני מאוד מקפידה על תזונה נכונה ואוכלת תפריט עשיר ומגוון עם שומן איכותי, פחמימות מורכבות וכמות נאותה של חלבון. כמו כן מקפידה על 6 ארוחות ביום .

כל אימון שלי בנוי מ50 דקות אירובי ולאחריו שעה ורבע בערך של משקולות (כשעתיים אימון נטו). תכנית העבודה שלי מחולקת לabc.

השאלה שלי נוגעת לתזונה לפני אימון, משום שמתאמנת די מוקדם בבוקר. בערך שעה- שעה וחצי אחרי שמתעוררת.

האם יותר יעיל (מבחינת רמות סוכר, אנרגיה באימון, אפקטיביות, תחושת כובד בקיבה וכו)

א. לאכול כ 20 דקות לפני האימון (כלומר די סמוך לאימון) מנה של 40 דקות ברנפלקס או

ב. לאכול שעה לפני האימון מנה של 40 דקות ברנפלקס בשילוב גביע של 3% יוגורט ביו טבעי.

אוסיף נתון נוסף שעשוי להשפיע על התשובה לגביי- את הארוחה האחרונה שלי ביום אני אוכלת ממש סמוך לשינה בסביבות 23:00-23:30 והיא כוללת 60 גרם גרנולה, גביע יוגורט ומנת פרי, כך שהגוף מקבל מנה מכובדת של פחמימה לפני השינה והצום של הלילה לא כזה ארוך אצלי...

הי וברוך הבא לפורום 😃

תזמון הארוחות אינו חשוב. מה שכן, כאשר עושים אימון בבוקר לא מומלץ על בטן ריקה.
תאכלי מתי שנוח לך ומתי שאת מרגישה שזה לא מכביד עלייך באימון, העיקר שתאכלי לפני האימון (כדי לא להתאמן על הצום של הבוקר) מעבר לכך אין שום חשיבות לתזמון הארוחות

• פותח/ת השרשור
מצטערת התשובה לא מובנת לי. שאלתי מבחינת הבריאות בעיקר וגם מבחינת מניעת פירוק שריר. אשמח לתגובות נוספת

מצטערת התשובה לא מובנת לי. שאלתי מבחינת הבריאות בעיקר וגם מבחינת מניעת פירוק שריר. אשמח לתגובות נוספת
עניתי, גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת פירוק שריר.

אין צורך לחלק את הארוחות ל6 ארוחות קטנות, אין צורך לאכול כל X שעות, אין צורך לאכול אחרי\לפני X שעות מסביב האימון.
הדבר היחיד שחשוב לך הוא שמירה על הערכים. אם למשל את אמורה לאכול 150 גרם חלבון, אז תאכלי אותו לא חשוב מתי. מתי שנוח לך.

הסיבה היחידה לפצל ל6 ארוחות או לאכול כל 3 שעות (סיבה שאני מצאתי מתאימה לי בתקופה מסויימת) היא כאשר יש קושי להמנע משטויות ואז אכילה כל 3 שעות למשל עוזרת לשמור על מצב של שובע למשך כל היום. מצב שני זה עלול לחרפן.

יש דבר נוסף שיש להקפיד עליו כאשר עושים אימונים וזה לא להתאמן במצב צום. אם מתאמנים במצב של צום (כמו למשל אחרי שנת לילה) יש צורך לצרוך חלבון בעדיפות לעד 45 דק' אחרי האימון.
מאחר ואת אוכלת ארוחת בוקר, זאת אומרת שוברת את הצום של הלילה, זה לא חשוב מתי תאכלי את זה. ובמצב זה גם אין חשיבות לאכילה מיד לאחר האימון. הדבר היחיד שחשוב הוא להגיע לערכים הסופיים באותו יום.

אשמח להרחיב עוד אם משהו לא מובן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית