מיתוס החלבון

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
אני מקבל ניוזלטרים של המכללה בוינגייט והיום קיבלתי ניוזלטר עם השאלה הזאת:

אני עושה שלושה אימוני כח בשבוע ומקפיד לאכול חלבונים מיד אחריהם. עד כמה זה חיוני? כמה זמן בכלל עובר עד שהחלבונים האלה באמת יסייעו לבניית מסת השריר שלי? האם יש עדיפות למשקאות החלבון?

שלום רב,

אינני יודעת את גילך ותשובתי נכונה רק אם אתה מעל גיל 18: אדם שאינו מתאמן זקוק ל- 0.8 גרם לק”ג ליום חלבון. ביום אימונים הוא זקוק ל- 1.2-1.7 גרם לק”ג ליום. כמות כזו ניתן להשיג בנקל מהאוכל אם אינך צמחוני או טבעוני.

המושג “חלון ההזדמנויות”, שגרם לאנשים רבים כמוך “לרוץ” לאכול את החלבון לאחר האימון – אינו כשהיה. היום ידוע שלטווח הארוך אין הבדל אם אוכלים את החלבון מיד לאחר האימון או שעתיים אחריו. מה שכן חשוב הוא לשלב פחמימה עם החלבון משום שאחרת – החלבון יהפוך לאנרגיה ו"יתבזבז” במקום להפוך לשריר.

באנשים שאינם ספורטאים אולימפיים אין שום יתרון למשקאות החלבון מבחינת השפעתם על מסת השריר ועל הישגים. נהפוך הוא – עודף חלבון הנובע מתוספי חלבון עלול לגרום לנזק לכליות וראיתי מספר אנשים צעירים שזה קרה להם.

אם אתה מעדיף את משקה החלבון על פני קוטג’ אחרי האימון – אין בעיה להחליף חלבון בדיאטה ולקחת במקומו משקה חלבון. רק להקפיד שתהיה בתוכו פחמימה (למשל שייק פירות עם חלב). העמסת חלבון על הגוף לא רק שאינה עוזרת אלא אף עלולה להזיק.

מקווה שעניתי לשאלה,

ד”ר סיגל אילת-אדר,

דיאטנית קלינית ומרצה בכירה במכללה
.

יפה לראות שהיא מודעת לכך שאין חלון הזדמנויות.
להגיד שחובה לשלב פחמימה עם חלבון זה שטותי..אחרת לך תסביר את הפליאוליתים (מאלה שגם לא צורכים פחמימות כלל) ועולים במסת שריר?
ואם אתה כן צורך פחמימות במשך היום סמוך על הגוף שלך שכשהוא יצטרך אנגיה הוא יקח אותה מהמאגרי פחמימה (גליקוגן) עד שהוא יגיע למצב של פירןק חלבון ליצירת אנרגיה ייקח הרבה מאוד זמן.

לגבי הכמות חלבון, אכן יש מחקרים שמראים (על עכברים) שכמויות גבוהות (בערך כפול 4 ממשקל גוף אם אני לא טןעה) עושים נזק לכליות..אם אתה בחיטוב אין מה לדאוג. אם אתה במסה אתה אוכל פי 2 ממשקל גוף ולכן שוב אין מה לדאוג.
תקפיד על שתיית מים מספקת והכול בסדר.

עד שכבר התמלאנו תקווה שהיא אשכרת מנפצת מיתוס, היא הנפיצה מיתוס אחר ישר אחריו.
אז אתה בעצם טוען שאתה יכול לשתות כמה חלבון שבזין שלך ולא יקרה כלום?טוב אחי.
כמו כל דבר אחר, אם תעוף אל עצמך תפגע בגוף..אני מניח שאם תרביץ 15 גרם חלבון פר קילו משקל גוף...לא תהיה האדם הכי בריא בארץ.

כמו כל דבר אחר, אם תעוף אל עצמך תפגע בגוף..אני מניח שאם תרביץ 15 גרם חלבון פר קילו משקל גוף...לא תהיה האדם הכי בריא בארץ.

אתה תקיא הרבה לפני שתצליח לדחוף לגוף שלך כמות מסוכנת של חלבון

אתה תמות ככה מכל כמות של אוכל, בלי שום קשר לכליות

אתה תמות ככה מכל כמות של אוכל, בלי שום קשר לכליות
אתה לא מת סתם..אתה תמות מכשל כלשהו.
בכל מקרה הנקודה שלי היא-הרבה מאוד ממשהו כן ידפוק אותך.
קראתי איפשהו שאין השפעה של צריכת חלבון על הכליות עד 4 גרם פר קילו. אין לי רפרנס למחקר שתומך ככה שאני לא מתייחס לא זה בתור תורה מסיני..אבל אני מאמין שמכמות מסויימת זה מתחיל להשפיע לרעה על הכליות, בעיקר בטווח הארוך

כ
אתה לא מת סתם..אתה תמות מכשל כלשהו.
בכל מקרה הנקודה שלי היא-הרבה מאוד ממשהו כן ידפוק אותך.
קראתי איפשהו שאין השפעה של צריכת חלבון על הכליות עד 4 גרם פר קילו. אין לי רפרנס למחקר שתומך ככה שאני לא מתייחס לא זה בתור תורה מסיני..אבל אני מאמין שמכמות מסויימת זה מתחיל להשפיע לרעה על הכליות, בעיקר בטווח הארוך
כן, רק ש99% מהמאמרים שמציגים את ההשפעה על הכליות היא בעיקר נגד תוספי חלבון. זה 30-60ג חלבון תוספת שאנשים לוקחים.
עזוב אותך, זה פשוט בדיחה

היא דיברה על יותר 1.7, מפה ועד 15 פר קילו יש קצת הבדל, אחי.

המרצות והרכזות שעוסקות ב"תזונת ספורט" בקורסי מאמנים לא קשורות בדבר וחצי דבר למי שעוסק בפיתוח גוף/כח/קרוספיט/אימון עצים.
כל ההסברים בוינגייט מופנים כמעט בצורה בלעדית לאנשים שעוסקים בריצות מרתון וספורט אירובי("1.2-1.7 הוכח במחקרים שלמדו בוינגייט בשנת 1992 למרתוניסטים
אה רגע אתה וכל מי שבקורס הזה מתעסקים במשקולות ולא רצי מרתון במשקל 55 קילו? נראה לנו ש1.8 עד 2 גרם טוב אנחנו לא באמת יודעים, רק תזהר לא להגזים כי שמענו שהכליות יכולות להפגע")

בגלל שחלבון= משביע(ובנוסף יקר) אי אפשר לאכול ממנו כמויות לא הגיוניות כמו 6 גרם לק"ג(בטח שלא 15) "בטעות", אולי בצורה חד פעמית אפשר לאכול הרבה(2 קילו בשר ביום) אבל לא לאורך טווח, אני מנסה להגיע ל2.5 ביום ולרוב לא מגיע(עם סקופ וחצי חלבון על בסיס יומי).

*בניגוד לחלבון פחמימה אפשר לאכול בקלות בכמויות של 9-10 גרם לק"ג וההשפעה שלה הרבה יותר הרסנית במינון גבוה, רוב המחלות בעולם המערבי קשורות לפחמימה ולסוכר(בעשרות אלפי אחוזים יותר מחלבון)

כ

כן, רק ש99% מהמאמרים שמציגים את ההשפעה על הכליות היא בעיקר נגד תוספי חלבון. זה 30-60ג חלבון תוספת שאנשים לוקחים.
עזוב אותך, זה פשוט בדיחה
המדריך חדר כושר שלי אמר לי ואני מצטט : ״ אם תאכל יותר מ1 גרם חלבון למשקל גופך עוד כמה שנים תצטרך השתלת כליה ״ כאילו הבן אדם דפוק לגמרי

המדריך חדר כושר שלי אמר לי ואני מצטט : ״ אם תאכל יותר מ1 גרם חלבון למשקל גופך עוד כמה שנים תצטרך השתלת כליה ״ כאילו הבן אדם דפוק לגמרי

ככה לימדו אותו בוינגייט.

המרצות והרכזות שעוסקות ב"תזונת ספורט" בקורסי מאמנים לא קשורות בדבר וחצי דבר למי שעוסק בפיתוח גוף/כח/קרוספיט/אימון עצים.
כל ההסברים בוינגייט מופנים כמעט בצורה בלעדית לאנשים שעוסקים בריצות מרתון וספורט אירובי("1.2-1.7 הוכח במחקרים שלמדו בוינגייט בשנת 1992 למרתוניסטים
אה רגע אתה וכל מי שבקורס הזה מתעסקים במשקולות ולא רצי מרתון במשקל 55 קילו? נראה לנו ש1.8 עד 2 גרם טוב אנחנו לא באמת יודעים, רק תזהר לא להגזים כי שמענו שהכליות יכולות להפגע")

בגלל שחלבון= משביע(ובנוסף יקר) אי אפשר לאכול ממנו כמויות לא הגיוניות כמו 6 גרם לק"ג(בטח שלא 15) "בטעות", אולי בצורה חד פעמית אפשר לאכול הרבה(2 קילו בשר ביום) אבל לא לאורך טווח, אני מנסה להגיע ל2.5 ביום ולרוב לא מגיע(עם סקופ וחצי חלבון על בסיס יומי).

*בניגוד לחלבון פחמימה אפשר לאכול בקלות בכמויות של 9-10 גרם לק"ג וההשפעה שלה הרבה יותר הרסנית במינון גבוה, רוב המחלות בעולם המערבי קשורות לפחמימה ולסוכר(בעשרות אלפי אחוזים יותר מחלבון)
ומה בנוגע לכמות חלבון פר זמן מסויים?
אני כעיקרון לא מאמין במיתוס הזה אבל אתה יודע איך זה שמשהו מציק לך בראש ואתה לא באמת בטוח..
סתם דוגמא, אני שותה בבוקר גיינר ובלילה אבקת חלבון, ולפעמים יוצא שאני מפספס אז אני פשוט מערבב את הגיינר עם החלבון ויוצא לי 100-110 גרם חלבון בשייק אחד לפני השינה, הערכים הולכים לאנשהו? או שאני מקבל את הכל?

ומה בנוגע לכמות חלבון פר זמן מסויים?
אני כעיקרון לא מאמין במיתוס הזה אבל אתה יודע איך זה שמשהו מציק לך בראש ואתה לא באמת בטוח..
סתם דוגמא, אני שותה בבוקר גיינר ובלילה אבקת חלבון, ולפעמים יוצא שאני מפספס אז אני פשוט מערבב את הגיינר עם החלבון ויוצא לי 100-110 גרם חלבון בשייק אחד לפני השינה, הערכים הולכים לאנשהו? או שאני מקבל את הכל?
הכל תקין, אין גם בעיה לאכול קילו בשר במכה, זה לא שיספגו רק 30-60 גרם.

הכל תקין, אין גם בעיה לאכול קילו בשר במכה, זה לא שיספגו רק 30-60 גרם.
אם אני לא טועה, יש גבול מסויים של ספיגה פר שעה, אבל הקצ' הוא ששאר החלבון לא נעלם. ממה שלמדתי בוינגייט כמו כן גם טוענים שאפשר לצרוך הכל במכה אחת.
מצד שני, חלבון יכול להפוך לגלוקוז, שיכול להפוך לצבירת שומנים ולכן תאורתית, אי צריכה של פחמימות (שישמו לאנרגיה) יכולה לגרום לשימוש של החלבון כמקור אנרגיה ואז החלבון "כן יתבזבז" אבל גם ככה החברה שלא צורכים פחמימות צורכים כמות גבוהה של חלבון אז זה שוב, תאורתית, תקין.

יש לך סימוכין לזה?
הסיבה שאני לא מאמין במיתוס הזה היא שאני פועל לפי ההיגיון..
ספורטאים ששוקלים 120-150 ק"ג וצריכים 2-2.5 ק"ג פר קילו משקל גוף, צריכים להכניס 300+ גרם חלבון ביום, ואם השטות של 30 גרם חלבון בשעה הייתה נכונה, אין סיכוי בעולם שהם היו מצליחים להכניס 300 גרם ביום, והכל היה הולך לזבל. אני גם מעדיף לחשוב שאם אני אוכל סטייק, אני מקבל את כל הערכים ממנו והוא לא הולך לזבל.

אבל עדיין, למרות שהעובדות הולכות כמעט באופן מוחלט נגד המיתוס, הוא עדיין מהדהד בראש...

אם תכניס 200 גרם פשוט ייקח לקיבה הרבה יותר זמן לעכל את זה וזה לא ״ייעלם״....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית