הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיתוסים והפרכתם, מוזמנים להוסיף/לנתח

• פותח/ת השרשור renne
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

renne

משתמש פעיל
662
524
נק' מוניטין:
1,069
662
524
האם יש אפשרות לנסיעה בזמן?
האם יש אפשרות לחיות לנצח?
האם קיימים כישופים/כוחות על?
נתחיל

1)האם יש אפשרות לנסיעה בזמן?
לעבר
? תאורטית על ידי חורים שחורים כן, במציאות אין יכולת- צריך להנוע במהירות האור ובמהירות כזאת גוף האדם יתפרק לחלקיקים/אין מכונה שתוכל לטוס במהירות כזאת-רק מאיץ חלקיקים מגיע למהירות האור
לעתיד? בלתי אפשרי, ראו ערך פרדוקס הסבא
3)האם יש אפשרות לחיות לנצח?
המוות מגיע כתוצאה של בלאי הגוף, בדיוק כמו מכונית אחרי עשרות שנים, אם יצליחו למצוא תקופה שעוצרת הזדקנות תאים/ריבוי תאים-אנשים יוכלו לחיות לנצח
4)האם קיימים כישופים/כוחות על?
לפי הדת-כן, כוחו של שמשון,כוחו של יהודה,כוחו של בר כוכבא,והכישופים במצרים
האם לפי הטבע הם קיימים? יש שמועות לכישופים בהודו בפרט ובבודהיזם בכלל,אך קשה להוכיח באמת שקיים סופר מן במציאות,יש רוחות רעות אולי,אך אין בן אדם עד היום שהרים סלע באוויר או נסק לשמים/ירק אש

נערך לאחרונה:
1)האם יש חייזרים?
קשה לי להאמין שקיימים, לא מצאו כל כך הרבה זמן והחלל לא מקום שאפשר לחיות בו כי אין כמעט יקום עם משאבי טבע, מה שכן לפי הדת קיימים 7 עולמות של חייזרים מתחת לכדור הארץ
הסתברותית חייבים להיות יצורים חיים מחוץ לכדור הארץ.
היקום ענק, כך זה שלא מצאנו יצורים חיים ב-0.00000000000000000000000000000000001% ממנו לא אומר דבר לגבי היתכנותן של ישויות חכמות בשאר המרחב, בנוסף לכך שייתכן שאנו אפילו לא מסוגלים לחוש או למדוד אותן משום שהן קיימות על מימדים שונים משלנו.

2)האם יש אפשרות לנסיעה בזמן?
לעבר
? תאורטית על ידי חורים שחורים כן, במציאות אין יכולת- צריך להנוע במהירות האור ובמהירות כזאת גוף האדם יתפרק לחלקיקים/אין מכונה שתוכל לטוס במהירות כזאת-רק מאיץ חלקיקים מגיע למהירות האור
לעתיד? בלתי אפשרי, ראו ערך פרדוקס הסבא
פרדוקס הסבא מכיל מס' טעויות, בין השאר משום שהוא מניח שהזמן נע בציר אחד בלבד, דבר שלא בהכרח נכון ואכן אפשרי לפתור את פרדוקס הסבא ע"י פרשנות ריבוי היקומים.

מה ההגדרה של כישופים/כוחות על?
גם טכנולוגיה מתקדמת עשרות מונים מזו שלנו תיראה לנו ככישופים. הילידים האמריקנים ראו בכובשים הספרדים עם הרובים שלהם כמפלצות יורקות אש.

• פותח/ת השרשור
מה ההגדרה של כישופים/כוחות על?
גם טכנולוגיה מתקדמת עשרות מונים מזו שלנו תיראה לנו ככישופים. הילידים האמריקנים ראו בכובשים הספרדים עם הרובים שלהם כמפלצות יורקות אש.
ביצוע מעשה מעל הטבע בלי עזרה מחפץ כלשהו, כאילו יכול להיות שעוד 20 שנה תראה שקית חלב יורה טילים בליסטיים אבל זה לא כוח על או כישוף, לעומת זה במהלך כל ההיסטוריה לא תועד בן אדם שמוציא אש מהידיים, או בן אדם שהרים אבן של 2 טון, בקיצור ראה ערך אווטאר לדוגמא חח, טכנולוגיה תמיד בעזרת חפצים, אך עד היום המדע והטכנולוגיה לא הוציאו תחת ידיהם בן אדם חסין כדורים... טכנולוגיה מתקדמת ויכולות גוף על אנושיות הם שני דברים שונים בתכלית אחד מהשני
ייתכן שאנו אפילו לא מסוגלים לחוש או למדוד אותן משום שהן קיימות על מימדים שונים משלנו.
בזה יש משהו, זאת אומרת אם לא היה לנו את חוש הריח לא היינו חשופים למימד הזה(נקרא לזה מימד) אם לא היה לנו חוש שמיעה/ראיה לא היינו חשופים למימדים שונים ועצומים, יכול להיות שחסר לנו חוש נוסף שהיה נותן מענה לשאלה הזו, מה שמסקרן אותי בתור אדם שמאמין שיש חיים אחר המוות חשבתי על אפשרות שאלו שמתים נמצאים בינינו והם באותם תנאים ועם אותו גוף רק שהם במימד שונה ולנו ולהם אין יכולת לתקשר או לראות אחד את השני

לפי הדת-כן,
אני מרגיש חייב לצטט את הרמב"ם

"ודברים האלו (הכישופים, הקסמים והדומים להם) כולן דברי שקר וכזב הן. והם שהטעו בהן עובדי כוכבים הקדמונים לגויי הארצות כדי שינהגו אחריהן. ואין ראוי לישראל שהם חכמים מחוכמים להמשך בהבלים אלו ולא להעלות על לב שיש תועלת בהן. שנאמר כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל. ונאמר כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן וגו'.

כל המאמין בדברים האלו וכיוצא בהן ומחשב בלבו שהן אמת ודבר חכמה אבל התורה אסרתן אינן אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת ובכלל הנשים והקטנים שאין דעתן שלימה. אבל בעלי החכמה ותמימי הדעת ידעו בראיות ברורות שכל אלו הדברים שאסרה תורה אינם דברי חכמה אלא תהו והבל שנמשכו בהן חסרי הדעת ונטשו כל דרכי האמת בגללן. ומפני זה אמרה תורה כשהזהירה על כל אלו ההבלים תמים תהיה עם ה' אלהיך."

אוסיף שיש עליו חולקים שכן מאמינים שהיה פעם כישוף וכוחות שדים ודברים דומים.

• פותח/ת השרשור
אני מרגיש חייב לצטט את הרמב"ם

"ודברים האלו (הכישופים, הקסמים והדומים להם) כולן דברי שקר וכזב הן. והם שהטעו בהן עובדי כוכבים הקדמונים לגויי הארצות כדי שינהגו אחריהן. ואין ראוי לישראל שהם חכמים מחוכמים להמשך בהבלים אלו ולא להעלות על לב שיש תועלת בהן. שנאמר כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל. ונאמר כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן וגו'.

כל המאמין בדברים האלו וכיוצא בהן ומחשב בלבו שהן אמת ודבר חכמה אבל התורה אסרתן אינן אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת ובכלל הנשים והקטנים שאין דעתן שלימה. אבל בעלי החכמה ותמימי הדעת ידעו בראיות ברורות שכל אלו הדברים שאסרה תורה אינם דברי חכמה אלא תהו והבל שנמשכו בהן חסרי הדעת ונטשו כל דרכי האמת בגללן. ומפני זה אמרה תורה כשהזהירה על כל אלו ההבלים תמים תהיה עם ה' אלהיך."

אוסיף שיש עליו חולקים שכן מאמינים שהיה פעם כישוף וכוחות שדים ודברים דומים.
למעשה אתה כופר בתורה עצמה, שם מוכח שהיו כישופים במצרים.. אשריך
תקשר אותי לדילר שלך, בא לי קצת ממה שאתה מעשן
עשיתי לך לייק כי אני אוהב בדיחות קרש לא מצחיקות:193ek:

אתה מוציא את דבריו מהקשרם
איך?
מדהים אותי איך אחד מגדול הפוסקים נחשב בעיניך כופר.
על זה נאמר שיש אנשים כל כך דתיים שאפילו הרבנים בעיניהם כחילונים.
לצערי יש דתיים שיש להם אג'נדה, ולא משנה מה כתוב בתורה או מה הרבנים אומרים, או מה כתב גדול הפוסקים. מי שלא תואם את הדרך שלהם הוא כופר ואינו רב.

אני לא רוצה להיכנס לדיון עם חיצים אחד כלפי השני.

אתה תאמין בדרך שלך, ואני בשלי.
אני לא פחות דתי כי אני מסתמך על דעתו של הרמב"ם ולא מאמין בכישופים ודומיהם.
ואני מכבד את דעתך להאמין בכישוף, זה זכותך.

אני מצטער אם איכשהו מה שכתבתי ניפץ איזה בועה, או פגע איכשהו באינטלגנציה שלך. אין בכוונתי לפגוע בך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איך?
לצערי יש דתיים שיש להם אג'נדה, ולא משנה מה כתוב בתורה או מה הרבנים אומרים, או מה כתב גדול הפוסקים. מי שלא תואם את הדרך שלהם הוא כופר ואינו רב.

אני מצטער אם איכשהו מה שכתבתי ניפץ איזה בועה, או פגע איכשהו באינטלגנציה שלך. אין בכוונתי לפגוע בך.
אתה תפגע באינטליגנציה שלי:sarcastic:
גם כשמשעמם לי פה ואני כותב בפורום אתה הברירת מחדל
יאלה סע סע עוד דתי לשעבר שחושב שהשמש זורחת לו מהת*ת

איך?

כנראה לא לכולם ( כולל אותי) מובן הבדל בין נסים שמתוארים בתורה ו״כישופים״.

• פותח/ת השרשור
כנראה לא לכולם ( כולל אותי) מובן הבדל בין נסים שמתוארים בתורה ו״כישופים״.
הידע שלו שואף לאפס כנראה, נס זה שמשה רבנו עשה, כישוף זה מה שפרעה עשה, ראה ערך הפיכת המקל לנחש,
משה עשה ניסים
החרטומים עשו כישופים,
לפי אלחנן הרמבם חולק על תורה חמישה חומשי תורה, סתם משועמם רנדומלי

הידע שלו שואף לאפס כנראה, נס זה שמשה רבנו עשה, כישוף זה מה שפרעה עשה, ראה ערך הפיכת המקל לנחש,
משה עשה ניסים
החרטומים עשו כישופים,
לפי אלחנן הרמבם חולק על תורה חמישה חומשי תורה, סתם משועמם רנדומלי
תשתה מים ותרגע. ידע שלי לא אמור לעניין אותך בדיוק כמו שהדעה שלך לא מעניינת אותי.

• פותח/ת השרשור
תשתה מים ותרגע. ידע שלי לא אמור לעניין אותך בדיוק כמו שהדעה שלך לא מעניינת אותי.
ולכן הגבת בנושא שלי... אולי עדיף שלא תגיב הבורות משפריצה לכל הכיוונים
בקיצור אל תדחוף את האף לויכוח לא לך
הויכוח איתך הסתיים, בהצלחה
יותר מידי אנשים ב2020 הרימו סלעים מכובדים באוויר. אם אלוהים לא נותן כוח, יתנו המזרקים.
עדיין מתקבל על הדעת המשקלים שם, אם מישהו שם ירים סלע של שני טון או מכונית ברחוב אתחיל לחשוב על כוחות על

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית