הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון משהו מוזר לי בהערכת אחוזי שומן שעשיתי

• פותח/ת השרשור adam13
  • פורסם בתאריך

adam13

משתמש מתחיל
213
7
נק' מוניטין:
14
213
7
אהלן חבר'ה…
עשיתי תוכנית אימונים ותזונה אצל מישהו רציני (אשאיר את פרטיותו לעצמו) אשר מתחרה מספר שנים לא מבוטל בפיתוח גוף , מכין אנשים לתחרויות וברוך השם יש לבחור "קבלות" ותוצאות….
ביצעתי אצלו לפני הכל הערכת א.ש ע"י נתונים שהכניס למחשב לתוכנה אשר הגיעו מ:
מדידה עם קליפר.
מדידת היקפים עם סרט מדידה מהחזה,יד קדמית, אחורית, 4 ראשי, תאומים, בטן .
הכנסת משקל , גובה , גיל.

אגב הנה הנתונים בס"מ:
חזה/גב 109.5
יד קדמית 38.5
יד אחורית 35.5.
מותן 86
ארבע ראשי 57
תאומים 36.5

גובה: 1.79
משקל 78.2 ק"ג.

תוצאה א.ש = 9.3
70.89 מסת שריר רזה.

והנה השאלה שלי:
הייתי בעבר שמן, נראה היום שאני במצב רפוי שאני לפי הערכה 12-13 א.ש (הכוונה היא שרואים שיש לי ריבועים אך הם לא משורטטים ובולטים וזה נראה בגלל עודף עור קטן).
אני לא מתכוון להעלות תמונה כי אני מעדיף לשמור על "אנונימיות" כזו או אחרת אך רציתי לשאול האם זה הגיוני שזה לא נראה כמו 9.3 א.ש למרות שזאת תוצאת הבדיקה:)

תודה רבה=]

נערך לאחרונה:
גם קליפר וגם כל שאר הנתונים שהכנסתי
איך בדיוק היקפים יכולים להעריך אחוז שומן ?
קח את ההיקפים של בודיבילדר בתחרות, והיקפים של סתם בן אדם שמן, מה יבדיל ביניהם?
בכל מקרה, הדרך הכי טובה להעריך אחוז שומן זה הערכה של מספר אנשים מתמונות ולעשות ממוצע... אלא אם אתה מוכן להשקיע כמה אלפי שקלים לבדיקה במעבדה

• פותח/ת השרשור
איך בדיוק היקפים יכולים להעריך אחוז שומן ?
קח את ההיקפים של בודיבילדר בתחרות, והיקפים של סתם בן אדם שמן, מה יבדיל ביניהם?
בכל מקרה, הדרך הכי טובה להעריך אחוז שומן זה הערכה של מספר אנשים מתמונות ולעשות ממוצע... אלא אם אתה מוכן להשקיע כמה אלפי שקלים לבדיקה במעבדה
דווקא נראה לי מאוד הגיוני שמשלבים היקפים+גובה ומשקל+ מדידה בקליפר... ככל שיש יותר נתונים למשוואה היא יותר מדוייקת.
כלומר אם בן אדם שוקל כמו בן אדם אחר בדיוק, אך יש להם הבדל של 20 סמ גובה, גם ההיקפים יהיו כנראה שונים , ובטח בקליפר ייתפס יוצר אצל הבחור הנמוך מבניהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית