הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר דדליפטים טאץ אנד גו

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
מה דעתכם על דדליפט טאץ אנד גן ביום נפח ודדליפט רגיל בעצימות?

הקטע הבעייתי אצלי מתחיל מעל הברך ועד הברך אני מטיס את המשקל בקלות ויכול כנראה לעשות הרבה משקל רק עד הברך
+
האחיזה שלי צריכה טיפלה יותר עבודה

ככה שדדליפט טאץ אנד גו נשמע לי טוב מה שגם זה ייתן לי אפשרות לעבוד עם יותר משקל וליותר נפח
וגם יש תהליך אקוצנטרי ויותר זמן תחת לחץ

ככה שזה win-win לפי מה שאני רואה או שיש משהו שאני לא יודע על טאץ אנד גו (לא להקפיץ אלא לגעת ולעלות כמובן) @StarDust @MasterSplitter
@הקובה

בתור אחד שאין לו טכניקה מושלמת (הכוונה אליך), touch and go, יהיה גרוע.
אני שומר את זה לאימוני קרוספיט, שבהם המשקלים נמוכים ויש חשיבות למספר חזרות בזמן מהיר.

ראשית, TaG, לא מאפשר לך לעשות סטאפ טוב בכל חזרה וחזרה.
אין כמעט עבודה אקסצנטרית (לא אקוצנטרית) משום שעל מנת לאפשר למוט לקפוץ חזרה אתה חייב שתהיה לו מהירות גבוהה במגע עם הקרקע. מגיעים לזה או על ידי הצפייה וכך המוט נופל כמעט בנפילה חופשית והמהדרין, בקרוספיט, אפילו נותנים דחיפה על מנת להקפיץ את המוט יותר גבוה.

@MikeRozner
@Crossfiter

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שאין לו טכניקה מושלמת (הכוונה אליך), touch and go, יהיה גרוע.
אני שומר את זה לאימוני קרוספיט, שבהם המשקלים נמוכים ויש חשיבות למספר חזרות בזמן מהיר.

ראשית, TaG, לא מאפשר לך לעשות סטאפ טוב בכל חזרה וחזרה.
אין כמעט עבודה אקסצנטרית (לא אקוצנטרית) משום שעל מנת לאפשר למוט לקפוץ חזרה אתה חייב שתהיה לו מהירות גבוהה במגע עם הקרקע. מגיעים לזה או על ידי הצפייה וכך המוט נופל כמעט בנפילה חופשית והמהדרין, בקרוספיט, אפילו נותנים דחיפה על מנת להקפיץ את המוט יותר גבוה.

@MikeRozner
@Crossfiter

לא חובה להקפיץ ממש
בטאץ אנד גו אתה מקבל באונס קטן בתחתית בגלל מתח שנשמר בשרירים והדדליפט כבר לא כזה ״דד״

השאלה אם אם אני רוצה לשפר את החלק שמעל הברך בדדליפט טאץ אנד גו החלק הספציפי הזה יהיה כמו בדדליפט רגיל?

אימון נפח קודם עשיתי סט אחד קל לטווח חזרות ממש גבוה בתור בק אוף סט מה דעתך על זה?
אולי במקום להחליף לגמרי לטאץ אנד גו להמשיך עם הנפח הרגיל 3-5x3-5 ואז לתת סט של 15-30 חזרות טאץ אנד גו באחיזה רגילה ?

אם יש לך בעיה מעל הברך, פשוט תתחיל מבלוקים, הגבהה. זאת לעומת דפיסיט, כדי לחזק את היציאה מהקרקע.

• פותח/ת השרשור
אם יש לך בעיה מעל הברך, פשוט תתחיל מבלוקים, הגבהה. זאת לעומת דפיסיט, כדי לחזק את היציאה מהקרקע.
אבל כשאתה מתחיל מבלוקים / הגבהה אתה לא נמצא בפוזיציה כמו בדדליפט

הרי בדדליפט בנעילה הגב שלך רוב הסיכויים התעגל וזה מאוד מקשה על הנעילה
לעומת זאת
בראק/בלוק פולס אתה עושה סט אפ ומחזיק את הגב הכי חזק שאתה יכול והנעילה היא קלילה

ודדליפט טאץ אנד גו נראה כאילו הוא שם דגש על הנעילה והיא באותה התנועה כמו בדדליפט רגיל

אם אתה רוצה עבודה אקסצנטרית ו-TUT, תעשה דדליפט רומני. ראק פולס זה תרגיל overrated בדיוק מהסיבה שציינת - פוזיציית הגב תהיה שונה והוא בהרבה מאוד מקרים לא נותן את ה-carry over המצופה ממנו. אני גם לא בעד T&G דדליפט.

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה עבודה אקסצנטרית ו-TUT, תעשה דדליפט רומני. ראק פולס זה תרגיל overrated בדיוק מהסיבה שציינת - פוזיציית הגב תהיה שונה והוא בהרבה מאוד מקרים לא נותן את ה-carry over המצופה ממנו. אני גם לא בעד T&G דדליפט.
רק ציינתי שזה פלוס אבל אני רוצה לעבוד על הנעילה יותר ולא על ההמסטרינג

מה אתה ממליץ?
משהו שאפשר לעשות סט 1-2 ממנו שלא יהיה קשה אחרי הנפח הרגיל....

• פותח/ת השרשור
זה לא כמו דדליפט טאץ' אנד גו, כי בדדליפט טאץ' אנד גו אתה עדיין מקבל באונס מהרצפה, לא מייצר את הכוח והמהירות לגמרי "בעצמך", ולא מאותו סטאפ.

• פותח/ת השרשור
זה לא כמו דדליפט טאץ' אנד גו, כי בדדליפט טאץ' אנד גו אתה עדיין מקבל באונס מהרצפה, לא מייצר את הכוח והמהירות לגמרי "בעצמך", ולא מאותו סטאפ.
אוקיי הבנתי את הכוונה שמבחינת טכניקה והניתוק בעיקר
אבל מבחינת שרירית או כמו בכתבה ״תנועתית״ הנעילה עצמה מאמצע הירך זהה לא?
הגב שלי עדיין עגול ועליי ליישר אותו מאמצע הירך ואז בעצם אני אקבל את האפקט הרצוי מבחינתי לא?
והמשקל יהיה די קל וטווח חזרות יותר גבוה (15+)

לא הבנתי מה קשור , מעל הברך\מתחת לברך. אין שום טעם לדדליפט T&G אלא אם כן אתה ב"מטקון"...

יש מליון תרגילים לעבוד עליהם כדי שיעזרו לך בנעילה, T&G דדליפט הוא לא אחד מהם.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה קשור , מעל הברך\מתחת לברך. אין שום טעם לדדליפט T&G אלא אם כן אתה ב"מטקון"...

יש מליון תרגילים לעבוד עליהם כדי שיעזרו לך בנעילה, T&G דדליפט הוא לא אחד מהם.
אז מהם אותם תרגילים??

אני דווקא בעד כל עוד אתה שומר על טכניקה נקייה ולא מקפיץ בכוח. לפי מה שהסברת כאן "על הנייר" זה אמור להתאים, בפועל - מי יודע. אבל רעיון לא רע בכלל.

• פותח/ת השרשור
אני דווקא בעד כל עוד אתה שומר על טכניקה נקייה ולא מקפיץ בכוח. לפי מה שהסברת כאן "על הנייר" זה אמור להתאים, בפועל - מי יודע. אבל רעיון לא רע בכלל.
פעם הקודמת שהקשבתי לך רק הרווחתי משהו כמו 15 פאונד לדדליפט ב-4 שבועות
ננסה שבוע הבא ולפי העצימות נקבע אם זה יהיה לי טוב 😃

אם כל הכבוד הטכניקה שלך לא מאה אחוז גם עם עצירה ואני די בטון שלעשות טאץ אנש או לך ספציפית לא יתאים כי לא רק שהטכניקה לא משהו וכנראה שאתה תתחיל להעמיס משקל מה שרק יהרוס את הטכניקה יותר ויפרק לך את הגב יותר(מהבחינה שהוא ישתחרר יותר מבחינת טכניקה;

בקיצור,
במקום להעמיס ולחפש קיצורים, תוריד איזה 30 קילו מהמון ותעבוד על טכניקה, טכניקה ועוד טכניקה.

• פותח/ת השרשור
אם כל הכבוד הטכניקה שלך לא מאה אחוז גם עם עצירה ואני די בטון שלעשות טאץ אנש או לך ספציפית לא יתאים כי לא רק שהטכניקה לא משהו וכנראה שאתה תתחיל להעמיס משקל מה שרק יהרוס את הטכניקה יותר ויפרק לך את הגב יותר(מהבחינה שהוא ישתחרר יותר מבחינת טכניקה;
הפוך
כשאני מוריד אני שומר על המוט קרוב לגוף וזה משפר לי את הטכניקה / לא פוגע בה בכלל
בקיצור,
במקום להעמיס ולחפש קיצורים, תוריד איזה 30 קילו מהמון ותעבוד על טכניקה, טכניקה ועוד טכניקה.
לא....

אז מהם אותם תרגילים??

אמרו לך כבר, דדליפט ממעל הברך (בדרך כלל לוקחים משקל מאד גבוהה יחסית ופשוט נועלים אותו,אפשר לעבוד עם רצועות גם, אלא אם כן בא לך גם "להחזיק" אתה המשקל ולעבוד קצת על האמות)

אתה יכול גם להתחיל לעשות גוד מורנינג, זה מרגיל את האגן לתנועה של הנעילה ומחזק מאד את חגורת הגו (במיוחד שמגיעים למשקלים מכובדים) בנוסף להאמס

• פותח/ת השרשור
רציתי ״לדווח״ היום ניסיתי את זה
כמובן שיכולתי לעשות יותר חזרות ויותר נפח אבל זה היה הרבה יותר קשה גם מבחינת נעילה וגם מבחינת אחיזה שזה מה שרציתי....
יש בעיה קטנה שהמוט לפעמים לא מאוזן כשצד אחד נוגע לפני השני אבל שבוע הבא ננסה לשים לב לזה יותר ואם זה לא יעזור נחזור לרגיל 😭

@StarDust @MasterSplitter

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית