הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הכוונה נכונה למטרת חיטוב

elikoil

משתמש מתחיל
49
5
נק' מוניטין:
16
49
5
שלום לכם,

מבקש ייעוץ בנוגע להורדה באחוזי שומן וחיטוב הגוף.

בן 30
1.80
98 ק"ג

בשנה האחרונה השלתי ממשקלי כ-25 קילוגרמים. בין השאר באמצעות מעבר לתזונה בריאה יותר ואימוני משקולות ומעט אירובי.

אני מתאמן בין 4-5 פעמים בשבוע. כשהתוכנית שנרשמה ע"י מדריך צעיר במכון, היא Abc. כשבכל יום אני מתאמן על משקולות במשך שעה, כשלאחר מכן, אני מבצע אירובי על סטפר או הליכון בין 45 דק' לשעה.

אני מתאמן למטרת שריפת שומן וחיטוב הגוף. אך לצערי, בחודשים האחרונים נדמה כי המשקל נתקע. ואיני מצליח להוריד עוד 10-15 ק"ג ממשקל הגוף. כך שבעצם, למרות שהגוף מתחיל להתמצק מעבודה על שרירים, עדיין נותרה כרס קטנה וקצת עודפים בצדדים שמסרבים לרדת בתוקף.

כך שהשאלה היא: מה עושים?

אודה לכל מענה מקצועי ומפורט בענייו.

נרשמים ליעוץ אישי, עושים ריסט לגוף וממשיכים משם.
אפשר גם לבד, להרכיב תזונה ואימונים דרך האתר, אבל אם אתה אחרי שנה בחדר כושר הגיע הזמן להעלות מדרגה מבחינת תזונה ואימונים מה גם שלטווח הארוך זה יחסוך לך זמן וטעויות.
סליחה אם איכזבתי וציפית למשהו יותר בנוסח
3X5 סקווטים
3X5 דדליפט
...😉

http://www.lbs.co.il/pages/consultation/
לך על זה! נסה 3 חודש ותראה אם מתאים לך..
עברתי תהליך דומה לשלך וגם אני הורדתי המון ואיפה שהוא נתקעתי.. זה מה שהביא אותי לייעוץ.
רק מהידע שצברתי שם אני חושב שזה היה שווה הכל וחבל שלא נרשמתי הרבה לפני. שלא לדבר על תוצאות..

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכם, אך בשלב זה איני מעוניין להרשם לייעוץ תזונתי בתשלום.

אני מעוניין לקבל חוות דעת ועצות כלליות בנוגע לחיטוב נכון, אפילו תוכנית אימונים נכונה, על סמך הנתונים האישיים שכתבתי כאן.

אם זה משנה משהו, התוכנית שלי היא ABC. החלוקה היא כזו: חזה - יד קדמית. גב- יד אחורית, רגליים - כתפיים. מתאמן בין 4-5 פעמים בשבוע. כשבסיומו של כל אימון משלב אירובי.

אשמח לתגובה עניינית ומפורטת יותר בעניין.

אישית לא הייתי בוחר בספליט של ABC במהלך חיטוב אבל זה אפשרי. בכל מקרה יש ABC טובה ויש ABC גרועה, תעלה את התוכנית ונוכל להתקדם.

בשביל להוריד במשקל יש צורך להיות במאזן קלורי שלילי. יש כאן הרבה נושאים ומדריכים המסבירים איך לעשות זאת. אתה יכול לבנות תפריט והחבר'ה כאן יעזרו עם הכוונה ותיקונים במידת הצורך.

אם כך מציעה שתבדוק את התפריט שלך בצורה יסודית. תתחיל בשבוע-שבועיים נייטרלי כדי להוציא את הגוף מהמצב התקוע. ואחר כך תרכיב תפריט עשיר בחלבונים עם גרעון קלורי של עד 500 קלוריות.
אל תתיש את הגוף ביותר מידי אימוני כח. שלוש פעמים בשבוע fbw. מצד שני תוסיף אירובי עד לנקודה שאת יורד חצי קילו בשבוע.
תקפיד על יום מנוחה אחד בשבוע.

היי

תוודא שאתה סופר קלוריות נכון ולא נמצא בניטרלי או חלילה בover..
תוודא שהתפריט שלך מושתת על ארוחה כל 3 שעות ושהחלוקה נכונה..
שים לב לסוג ואיכות הפחמימות שאתה אוכל לפי אינדקס גליקמי ובכלל התפריט שלך אמור להיות דל פחמימה (אזור ה100 גרם ביום) כשהרוב (אם לא הכל) אמור להיות בארוחות שלפני ארוחת הערב.. מארוחת הערב וצפונה עדיף שהפחמימות שלך יגיעו מירקות או פירות (לא כל הפירות, שוב אינדקס גליקמי יעשה לך קצת סדר וימליץ על פירות כמו אגס, תפוח, שזיף וכדומה)..

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תראו, כעקרון. אני לא מאלו האובססיבים שממש יושבים ומחשבים קלוריות ושוקלים כל פיסת מזון שהם מכניסים לפה.
אני פשוט נמנע ממזון עד כמה שאפשר ומנסה לאכול אך ורק דברים בריאים עם ערכים תזונתיים טובים.

אין לי ממש תפריט שאני עובד לפיו, זה משתנה מפעם לפעם ושבוע לשבוע.

אני יכול לאכול ביום, למשל:
בוקר - ביצה קשה -שני תמרים/תפוח כוס חלב.
צהריים - צלחת אורז לבן עם עדשים, תפוח
לפני אימון - בננה
אחרי אימון - שייק חלבון, קופסת טונה
ערב - סלט ירקות גדול עם 3-4 כפות גבינה לבנה 1/2 אחוז שומן.

מנסה להוריד לגמרי לחם ופחמימות מהתפריט שלי, אך בסופי שבוע נוטה "להתפזר" מעט עם פחממות ולחם.

התוכנית שנבנתה לי במקור היא ABC:

A -
לחיצת חזה שכיבה - 4 ל-10 חזרות
לחיצת חזה שיפוע חיובי - כנ"ל
לחיצת חזה משקולות - כנ"ל

כפיפת מרפקים מוט דאבל בעמידה - 4 ל-10 חזרות
כפיפת מרפקים מוט דאבל בשכיבה- - כנ"ל
כפיפת מרפקים - אחיזת פטיש - 4- 12 חזרות

B-
לחיצת רגליים - 4 ל-10 חזרות
כפיפת ברכיים בשכיבה על הבטן - כנ"ל
פשיטת ברך - מכונה - כנ"ל

לחיצת כתף צר - 4 ל-10 חזרות
הרחקת כתפיים משקולות - כנ"ל
הרחקה אופקית - כנ"ל

C-
וינץ' לפנים - 4 ל-10 חזרות
חתירה מכונה - כנ"ל
הרמת שכמות - כנ"ל

יד אחורית פשיטת מרפקים - חבל - 4 ל-10 חזרות
פשיטת מרפקים - חבל בעמידה, ידיים צמודות לראש - כנ"ל
פשיטת מרפקים בשכיבה מוט דאבל - כנ"ל.

חשוב לציין שאני לא נצמד לתוכנית מכיוון שהיא נראתה לי בסיסית ביותר.
ושיניתי את מגוון התרגילים שאני מבצע בכל יום אימון ואף הוספתי אחרים.

טרם התחלתי בביצוע סקוואט או דדליפט, מכיוון שלא קיבלתי כל הכוונה נכונה לכך מהמדריך במקום.
ניסיתי להתחיל סווקאט השבוע בסמיט משין, אך אופן הביצוע שהודרכתי אליו נראה לי שגוי {זריקת רגליים קדימה?}

כפי שאתם רואים, אין לי ממש הבנה בתחום.
אני אמנם מתאמן כשנה, אך בעיקר מסתמך על תרגילים שאני לומד בעצמי באינטרנט
ומנסה להתאים לעצמי תוכנית עבודה בהסתמך על זו הבסיסית שנבנתה עבורי.

אשמח לעזרה והכוונה נכונה בעניין, ואם מישהו יוכל לעזור לי גם עם תוכנית נכונה. אני יותר מאשמח

כדי לרדת בצורה מבוקרת במשקל תהיה חייב לבנות תפריט מסודר.
יש 2 סיבות שאתה יכול להיות תקוע:
1. אתה לא במאזן שלילי (אתה לא אוכל פחות ממה שאתה מכניס = אתה לא יורד במשקל)
2. אתה במאזן שלילי גבוה מדי (אתה אוכל מעט מדי מה שגרם לחילוף חומרים שלך להאט ולהתאים את עצמו לערכים שאתה מכניס לגוף)
הפתרון לשתיהן: בנה לעצמך תפריט על מאזן נייטרלי למשך שבועיים לפי ההסברים בפורטל, לאחר השבועיים תוריד בכמות הפחמימות עד שתגיע למאזן שלילי של 500 (תאכל 500 קלוריות פחות ממה שהגוף צורך כולל האימונים) וככה תראה תוצאות.
אתה לא יכול לאכול ״דברים בריאים״ ולצפות להגיע לאחוזי שומן נמוכים

• פותח/ת השרשור
ומה על תוכנית האימונים שהצגתי כאן בפניכם? אשמח לשמוע מקצה שיפורים או דגשים מסויימים שיש לתת עליהם את הדעת. אם זה יכול לעזור, תמונה עדכנית שלי...

אשמח גם לקבל הערכת אחוז שומן, פלוס מינוס...

תראו, כעקרון. אני לא מאלו האובססיבים שממש יושבים ומחשבים קלוריות ושוקלים כל פיסת מזון שהם מכניסים לפה.
אני פשוט נמנע ממזון עד כמה שאפשר ומנסה לאכול אך ורק דברים בריאים עם ערכים תזונתיים טובים.

אין לי ממש תפריט שאני עובד לפיו, זה משתנה מפעם לפעם ושבוע לשבוע.

אני יכול לאכול ביום, למשל:
בוקר - ביצה קשה -שני תמרים/תפוח כוס חלב.
צהריים - צלחת אורז לבן עם עדשים, תפוח
לפני אימון - בננה
אחרי אימון - שייק חלבון, קופסת טונה
ערב - סלט ירקות גדול עם 3-4 כפות גבינה לבנה 1/2 אחוז שומן.

מנסה להוריד לגמרי לחם ופחמימות מהתפריט שלי, אך בסופי שבוע נוטה "להתפזר" מעט עם פחממות ולחם.

התוכנית שנבנתה לי במקור היא ABC:

A -
לחיצת חזה שכיבה - 4 ל-10 חזרות
לחיצת חזה שיפוע חיובי - כנ"ל
לחיצת חזה משקולות - כנ"ל

כפיפת מרפקים מוט דאבל בעמידה - 4 ל-10 חזרות
כפיפת מרפקים מוט דאבל בשכיבה- - כנ"ל
כפיפת מרפקים - אחיזת פטיש - 4- 12 חזרות

B-
לחיצת רגליים - 4 ל-10 חזרות
כפיפת ברכיים בשכיבה על הבטן - כנ"ל
פשיטת ברך - מכונה - כנ"ל

לחיצת כתף צר - 4 ל-10 חזרות
הרחקת כתפיים משקולות - כנ"ל
הרחקה אופקית - כנ"ל

C-
וינץ' לפנים - 4 ל-10 חזרות
חתירה מכונה - כנ"ל
הרמת שכמות - כנ"ל

יד אחורית פשיטת מרפקים - חבל - 4 ל-10 חזרות
פשיטת מרפקים - חבל בעמידה, ידיים צמודות לראש - כנ"ל
פשיטת מרפקים בשכיבה מוט דאבל - כנ"ל.

חשוב לציין שאני לא נצמד לתוכנית מכיוון שהיא נראתה לי בסיסית ביותר.
ושיניתי את מגוון התרגילים שאני מבצע בכל יום אימון ואף הוספתי אחרים.

טרם התחלתי בביצוע סקוואט או דדליפט, מכיוון שלא קיבלתי כל הכוונה נכונה לכך מהמדריך במקום.
ניסיתי להתחיל סווקאט השבוע בסמיט משין, אך אופן הביצוע שהודרכתי אליו נראה לי שגוי {זריקת רגליים קדימה?}

כפי שאתם רואים, אין לי ממש הבנה בתחום.
אני אמנם מתאמן כשנה, אך בעיקר מסתמך על תרגילים שאני לומד בעצמי באינטרנט
ומנסה להתאים לעצמי תוכנית עבודה בהסתמך על זו הבסיסית שנבנתה עבורי.

אשמח לעזרה והכוונה נכונה בעניין, ואם מישהו יוכל לעזור לי גם עם תוכנית נכונה. אני יותר מאשמח

זה טוב מאד שאתה מקפיד לאכול בריא ונקי מקלוריות ריקות, אבל אם אתה רוצה להצליח בחיטוב אתה חייב לחשב צריכה יומית. תהליך של חיטוב הוא דבר שמסתמך הרבה על מתמטיקה.

התוכנית אימון עצמה גם טעונה שיפור. יותר מדיי נפח לשרירים קטנים, אישית גם מעדיף יד אחורית עם חזה וקדמית עם גב ככה תוכל לקבל התאוששות הרבה יותר טובה. יד קדמית עובדת חזק בתרגילי גב וכנ"ל לגבי אחורית עם חזה.

בנוסף, כמו שאמרת בעצמך חסרים כאן הרבה תרגילים מורכבים כגון סקואט, דדליפט, בנט אובר או פנדליי וכו'.

מה שניסו ללמד אותך בסמית' זה כנראה ורסיה של HACK SQUAT.

• פותח/ת השרשור
"מה שניסו ללמד אותך בסמית' זה כנראה ורסיה של HACK SQUAT."

הסתכלתי עכשיו בסרטון ביוטיוב, וזה אכן זה. וזה שונה לגמרי מכל מה שראיתי שאחרים עושים. והבנתי שישנם שני סוגים.

מדוע לימד אותי דווקא את זו ולא אחת מהגרסאות המקובלות?
אני מודה שפחד מוות להסתמך על הפוזיציה הזו, הייתי שמח לנסות את אחת הגרסאות המוכרות, אך הוא אמר לי משהו בסגנון: "בשום אופן".

אין שום סיבה ללמד אותך HACK SQUAT ולא סקואט חופשי כנגד מוט(HB או LB).

זה תרגיל עזר שנותן דגש לשריר הארבע ראשי, אישית אני פחות אוהב את התרגיל ובאופן כללי לא מתקרב לסמית'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית