הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אני ממש מתקשה בדדליפט

BROCK LESNAR

משתמש פעיל
850
294
נק' מוניטין:
772
850
294
ואני עושה SS יש איזשהו תרגיל להחליף אותו? אולי בנט אובר יכול להוות אלטרנטיבה סבירה?

אין תחליף לדדליפט!!!
תכנס ליוטיוב ותראה סרטונים של מארק ריפטו המלך!

באיזה אופן הקושי בא לידי ביטוי? תוכל להעלות סרטון לביקורת.

אם אתה ממש מתקשה להכנס לפוזיציה הנכונה אולי כדאי להתחיל מהגבהה מסויימת או לנסות עמידת סומו.

אני במשך כמה חודשים לא עשיתי בכלל דדליפט אלא רק סקווטים, לאחר מכן עשיתי כמה שבועות סטיף דדליפט.
אחרי שקיבלתי הדרכה בסמינר התחלתי לעשות דדליפט רגיל.
בקיצור, סבלנות

גם אני ממש התקשיתי בהתחלה, פשוט לא הצלחתי להבין את הטכניקה של התרגיל הזה, עד שמישהו במכון פישט לי את הטכניקה. תתפוס את המוט חזק ככה שהידיים שלך לא ימשכו את המוט אלא הכוח יבוא מהרגליים, בתרגיל הזה הידיים הן פשוט ״כלי״ לחבר את המוט לגוף, תרים את המוט עד שהמוט מגיע לגובה הברכיים, התנועה הזו אמורה להזכיר קצת סוג של עלייה מסקוואט (אתה אמור להרגיש את ההמסטרינגס נמתחים). מהרגע שהמוט מגיע לברכיים, אתה משתמש בגב כדי להתיישר, ושם לב שהמוט עולה איתך לאורך שריר הארבע ראשי, סוג של בצמוד אליו. אם הגב מתעגל לך תשנה את האחיזה, תהפוך את הידיים ככה שפרקי היד פונים החוצה. תוריד 10-15 קילו מהמשקל ותתורגל את הטכניקה, בסוף אתה תצליח. בהצלחה 😃

אם הגב מתעגל לך תשנה את האחיזה, תהפוך את הידיים ככה שפרקי היד פונים החוצה. 😃
אהבתי את התגובה שלך אבל אני לא יודע אם הכוונה הייתה לאחיזה משולבת או ששתי הידיים יהיו עם הפרקים החוצה(אחיזה כמו במתח בנות). חשוב מאוד לעולם לא לעשות אחיזה הפוכה כפולה כי זה עלול לגרום לבייספס להשתתף בתנועה ולגרום לקריעה של השריר, כי הוא פשוט לא בנוי למשקלים בדדליפט!
ממש חשוב להדגיש את זה - אפשר להשתמש באחיזה רגילה או משולבת אבל אף פעם לא בהפוכה כפולה!!!!

אהבתי את התגובה שלך אבל אני לא יודע אם הכוונה הייתה לאחיזה משולבת או ששתי הידיים יהיו עם הפרקים החוצה(אחיזה כמו במתח בנות). חשוב מאוד לעולם לא לעשות אחיזה הפוכה כפולה כי זה עלול לגרום לבייספס להשתתף בתנועה ולגרום לקריעה של השריר, כי הוא פשוט לא בנוי למשקלים בדדליפט!
ממש חשוב להדגיש את זה - אפשר להשתמש באחיזה רגילה או משולבת אבל אף פעם לא בהפוכה כפולה!!!!
כשהוא מתרגל טכניקה עם פלטה הדבר האחרון שהוא צריך לדאוג לגביו זה קריעת בייספס

כשהוא מתרגל טכניקה עם פלטה הדבר האחרון שהוא צריך לדאוג לגביו זה קריעת בייספס
אבל בשביל מה להתרגל לטכניקה לא נכונה? בטח כשהיא מסוכנת ובכלל לא תורמת לכלום(לפי מה שהבנתי אחיזה משולבת יותר טובה מהפוכה). חוץ מזה שכנראה שהמשקלים שלו לא משוגעים(לא בקטע של להעליב או משהו פשוט כי הוא כנראה מתחיל) ולכן גם שישים קילו זה הרבה עומס בשביל הבייספ שלו.

אבל בשביל מה להתרגל לטכניקה לא נכונה? בטח כשהיא מסוכנת ובכלל לא תורמת לכלום(לפי מה שהבנתי אחיזה משולבת יותר טובה מהפוכה). חוץ מזה שכנראה שהמשקלים שלו לא משוגעים(לא בקטע של להעליב או משהו פשוט כי הוא כנראה מתחיל) ולכן גם שישים קילו זה הרבה עומס בשביל הבייספ שלו.
כי לעשות אחיזה כפלוה הפוכה יכול לעזור לך להגיע לאקסטנשיין בהתחלה וללמוד לשמור על גב ישר. זה לא טכניקה לא נכונה, הוא פשוט לא יצטרך אותה במשקלים כבדים. ו 60 קילו דדליפט זה לא עומס על הבייספס שלו, או של אף בן אדם ממוצע

טוב שאתה אומר את זה כי לפעמים אני משתמשת באחיזה הפוכה כפולה ולפעמים במשולבת, ככה שלהבא אני אדע .🙄

דווקא יש בזה הגיון - אם כשהופכים יד אחת זה יותר קל לאחוז - אז כשהופכים שתי ידיים יהיה יותר קל.
הסיבה שזה יותר קל, כשהולכים יד אחת, היא מסיבות של חיכוך.
ואם שתי הידיים הן באותו הכיוון, זה לא משנה (עבור המוט) אם כפות ידיים מופנות אליך או הפוך.

נניח שהן מופנות אליך, באחיזה רגילה, כל מנת להשתחרר, המוט צריך לפתוח לך את כף היד. כדי שזה יקרה, כפות הידיים נפתחת לאותו הכיוון והמון מתגלגל עם כיוון השעון. לעומת זאת, אם יש אחיזה הפוכה ביד אחת, זה לא יכול לקרות, כי יד אחת צריכה ל היפתח עם כיוון השעון ויד שנייה נגד כיוון השעון. המוט לא יתגלגל, אלא רק במקרה ואתה לא חזק מספיק כדי לאחוז את המוט, הוא פשוט ישתחרר.

הסיבה שזה יותר קל, כשהולכים יד אחת, היא מסיבות של חיכוך.
ואם שתי הידיים הן באותו הכיוון, זה לא משנה (עבור המוט) אם כפות ידיים מופנות אליך או הפוך.

נניח שהן מופנות אליך, באחיזה רגילה, כל מנת להשתחרר, המוט צריך לפתוח לך את כף היד. כדי שזה יקרה, כפות הידיים נפתחת לאותו הכיוון והמון מתגלגל עם כיוון השעון. לעומת זאת, אם יש אחיזה הפוכה ביד אחת, זה לא יכול לקרות, כי יד אחת צריכה ל היפתח עם כיוון השעון ויד שנייה נגד כיוון השעון. המוט לא יתגלגל, אלא רק במקרה ואתה לא חזק מספיק כדי לאחוז את המוט, הוא פשוט ישתחרר.
אני יודע את זה ונראה לי שגם כתבתי את זה למעלה, הכוונה שלי הייתה שהגיוני שאדם שלא מכיר את ההסבר הזה יחשוב בטעות שכדאי לעשות אחיזה הפוכה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית