הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון עם פציעה

diana k

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום,

אני חדשה פה. מעוניינת להוריד באחוזי שומן ולהתחטב, מבינה קצת בתזונה אז אני יודעת כיצד לאכול רק הבעיה זה לעמוד בזה 😕
אני צריכה להוריד לפחות 10 קילו. כרגע אני אחרי פציעה ברגל עם קרע בגיד בקרסול. יקח לי משהו כמו שלושה או ארבעה חודשים עש שאוכל לחזור לרוץ (הייתי רצה כחצי שעה עד שעה). ואני מתחילה לעלות במשקל מחוסר תזוזה.
השאלה שלי האם יש תרגילים שאני כן יכולה לעשות על מנת לשרוף קלוריות? יש לי בבית משקולות, גומיות, כדור פיזיו ואליפטיקל (שכרגע לא יכולה לעלות עליו בגלל הרגל) 🫤

תודה 🙃

שלום,

אני חדשה פה. מעוניינת להוריד באחוזי שומן ולהתחטב, מבינה קצת בתזונה אז אני יודעת כיצד לאכול רק הבעיה זה לעמוד בזה 😕
אני צריכה להוריד לפחות 10 קילו. כרגע אני אחרי פציעה ברגל עם קרע בגיד בקרסול. יקח לי משהו כמו שלושה או ארבעה חודשים עש שאוכל לחזור לרוץ (הייתי רצה כחצי שעה עד שעה). ואני מתחילה לעלות במשקל מחוסר תזוזה.
השאלה שלי האם יש תרגילים שאני כן יכולה לעשות על מנת לשרוף קלוריות? יש לי בבית משקולות, גומיות, כדור פיזיו ואליפטיקל (שכרגע לא יכולה לעלות עליו בגלל הרגל) 🫤

תודה 🙃
משקל יורדים בעזרת מאזן קלורי שלילי, זה שאת לא עושה כלום לא אומר שאת צריכה לעלות במשקל. משקולות וכו' לא יעזרו לך לרדת במשקל, רק לשמור על מסת שריר. בשביל להגדיל את הצריכה הקלורית את צריכה לעשות אירובי, אני מאמין שהאירובי היחידי שאת יכולה לעשות זה שחייה.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאכלתי קצת יותר מידי...
האם שמירה על מסת שריר לא תורמת לשריפת הקלוריות בזמן מנוחה?
שחייה באמת יכולה להיות רעיון טוב, אפשר ללמוד שחיה נכונה דרך הדרכה באינטרנט או שי צורך להירשם לשיעורים? כי אני יודעת לשחות רק שבטוח אני עושה את זה לא כמו שצריך.

ברור שתורמת אבל בנקודת הזמן הזו, כשאת עם פציעה, הפתרון הטוב ביותר עבורך הוא להקפיד באדיקות על התזונה כדי לא להעלות משקל.
לפני כמה שנים בעקבות פציעה הייתי מרותקת ללא תזוזה למיטה למשך חודשיים. אסור היה לי אפילו לשנות תנוחה בשכיבה (על צד שמאל בלי כרית 24/7!!!). הופתעתי שהצלחתי לשרוד חודשיים בלי אימון גופני הייתי בטוחה שאני מאבדת שפיות (תכלס אין הוכחה שזה לא קרה) אבל מסתבר שאפשר להתרגל ואפילו להנות מרביצה מול הטלויזיה..😆

שחייה באמת יכולה להיות רעיון טוב,
יש מקומות שיש להם אימונים בבריכה אולי גם זה יתאים.
קחי בחשבון ששחייה - ביחוד כשאת לא שחיינית מקצועית - היא לא אירובי אופטימלי בין השאר כי קשה יותר להעלות דופק, שלא לדבר על זה שזה הספורט הכי מעורר תיאבון שיש. אבל בהחלט אפשר להשתמש במצוף לשחות רק עם פלג גוף עליון או רק תחתון ולאתגר קצת את השרירים.

נראה לי שאכלתי קצת יותר מידי...
שחייה באמת יכולה להיות רעיון טוב, אפשר ללמוד שחיה נכונה דרך הדרכה באינטרנט או שי צורך להירשם לשיעורים? כי אני יודעת לשחות רק שבטוח אני עושה את זה לא כמו שצריך.
אני לא מאמין ששיעורים דרך האינטרנט יעזרו. איפה את גרה בארץ?

• פותח/ת השרשור
אשקלון
ברור שתורמת אבל בנקודת הזמן הזו, כשאת עם פציעה, הפתרון הטוב ביותר עבורך הוא להקפיד באדיקות על התזונה כדי לא להעלות משקל.
לפני כמה שנים בעקבות פציעה הייתי מרותקת ללא תזוזה למיטה למשך חודשיים. אסור היה לי אפילו לשנות תנוחה בשכיבה (על צד שמאל בלי כרית 24/7!!!). הופתעתי שהצלחתי לשרוד חודשיים בלי אימון גופני הייתי בטוחה שאני מאבדת שפיות (תכלס אין הוכחה שזה לא קרה) אבל מסתבר שאפשר להתרגל ואפילו להנות מרביצה מול הטלויזיה..😆

יש מקומות שיש להם אימונים בבריכה אולי גם זה יתאים.
קחי בחשבון ששחייה - ביחוד כשאת לא שחיינית מקצועית - היא לא אירובי אופטימלי בין השאר כי קשה יותר להעלות דופק, שלא לדבר על זה שזה הספורט הכי מעורר תיאבון שיש. אבל בהחלט אפשר להשתמש במצוף לשחות רק עם פלג גוף עליון או רק תחתון ולאתגר קצת את השרירים.

מאוווד נהנתי במשך חודש מהטלוויזיה 😁 ובאמת צריכה להשקיע בתזונה עכשיו. אבל מאוד קשה לי בלי ספורט.
אני אנסה לבדוק מה יש לי בעיר שקשור לבריכה, אבל בספק שאמצא משהו.

תשתקמי מהפציעה ואז תתחילי לעבוד על עצמך, אין טעם ב"לדחוף" את הגוף למשהו שהוא לא מוכן אליו כרגע רק בשביל לרדת כמה קילוגרמים - לזה תמיד יש זמן. פציעות שלא משתקמים מהם נכון נגררות לכל החיים וחבל.

Back
למעלה תחתית